Τρόφιμα για σκέψη: Η σχέση μεταξύ των τροφίμων, του εντέρου και του εγκεφάλου - EIT Food
FutureLearn
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Online Belgium
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Διάρκεια
5 εβδομάδες
Βήμα
Μερικής απασχόλησης
Δίδακτρα
USD 59 / per course *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* μπορείτε να το μάθετε δωρεάν ή να αναβαθμίσετε το μάθημα και να έχετε επιπλέον οφέλη για $ 59
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Το έντερο και ο εγκέφαλος συνδέονται πολύ στενά. Εξερευνήστε πώς η νευρολογία, το μικρόβιο και άλλα αλληλεπιδρούν για να επηρεάσουν την υγεία.
Μάθετε πώς η διατροφή σας επηρεάζει τον εγκέφαλό σας και ο εγκέφαλός σας επηρεάζει τη διατροφή σας
Παρακαλώ σημειώστε ότι αυτό το μάθημα εκτελείται χωρίς διευκόλυνση.
Τα τελευταία χρόνια, η σημασία της σύνδεσης μεταξύ του εντέρου και του εγκεφάλου έχει καταστεί σαφής. Σε αυτό το μάθημα, θα εξερευνήσετε αυτήν την περίπλοκη σχέση.
Θα μάθετε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος και επηρεάζεται από τις διατροφικές και διατροφικές ανεπάρκειες. Θα ανακαλύψετε επίσης λιγότερο γνωστά, αιχμής θέματα όπως ο άξονας του εντέρου-εγκεφάλου, το μικρόβιο και η σχέση μεταξύ της τροφής και της αναπαραγωγικής υγείας.
Ποια θέματα θα καλύψετε;
Το μάθημα επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ τροφίμων, εγκεφάλου και μυαλού:
- Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος;
- Πώς επηρεάζουν τα συναισθήματα και οι σκέψεις τις επιλογές τροφίμων;
- Πώς οι δίαιτες και οι διατροφικές ανεπάρκειες επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας;
- Συστήματα ανταμοιβής και η σχέση τους με το φαγητό.
- Η σχέση μεταξύ του μικροβίου και του εγκεφάλου.
Πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε;
Τα περισσότερα μαθήματα FutureLearn εκτελούνται πολλές φορές. Κάθε διαδρομή ενός μαθήματος έχει μια καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αλλά μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό και να το εργαστείτε μετά την έναρξη.
- Διαθέσιμο τώρα
Τι θα επιτύχετε;
Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε:
- Εξηγήστε το ρόλο της διατροφής μας στη λειτουργία του εγκεφάλου.
- Αναλογιστείτε το ρόλο των ψυχολογικών και νευροβιολογικών παραγόντων στις επιλογές τροφίμων μας.
- Αναλογιστείτε τις πιθανές αιτίες (βιολογικές, κοινωνικές, ψυχολογικές) ανθυγιεινών και παθολογικών συμπεριφορών διατροφής.
- Περιγράψτε τη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου και του πεπτικού μας συστήματος (έντερο).
- Συζητήστε τα θέματα του μαθήματος και τη σχέση τους με την καθημερινή ζωή.
Ποιος είναι ο δρόμος;
Αυτό το μάθημα είναι ανοιχτό σε όλους, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ψυχολόγους ή τους ανθρώπους που εργάζονται στην υγεία και την ευημερία. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, αν και μια βασική γνώση της βιολογίας ή της ψυχολογίας μπορεί να βοηθήσει.
Οι Εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις συζητήσεις οι ίδιοι ή να απαντήσουν σε μεμονωμένα σχόλια, αλλά το μάθημα ενθαρρύνει μια ισχυρή κοινότητα μάθησης. Η μάθηση επικεντρώνεται στη συζήτηση και τη συζήτηση - υποστήριξη άλλων μαθητών, κοινή χρήση της εμπειρίας και της γνώσης σας και ακρόαση νέων προοπτικών. Ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε να αλληλεπιδράτε και να μαθαίνετε ο ένας από τον άλλο με αυτόν τον τρόπο. Μην ξεχάσετε να σχολιάσετε, να απαντήσετε σε άλλους μαθητές και να σχολιάσετε "μου αρέσει".
Με ποιον θα μάθετε;
Alessandro Cicerale Είμαι ερευνητής και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο της Ιταλίας. Οι ερευνητικές μου δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη νευροαπεικονιστική διαταραχή της διατροφής και τη νευροδιέγερση με θεραπευτικούς και επανορθωτικούς στόχους. | Monika M. Kaczmarek Είμαι καθηγητής στο Institute of Animal Reproduction & Food Research, Πολωνική Ακαδημία Επιστημών στην Πολωνία. Ενδιαφέρομαι για μοριακές πτυχές της αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του προγραμματισμού μέσω διατροφής. | Nanette Stroebele-Benschop Είμαι καθηγητής και λέκτορας διατροφικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Hohenheim στη Γερμανία. Ενδιαφέρομαι για τις ψυχολογικές πτυχές της διατροφικής και καταναλωτικής συμπεριφοράς μας. |
Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;
Τρόφιμα EIT
Το EIT Food είναι η κορυφαία πρωτοβουλία της Ευρώπης για την καινοτομία στον τομέα των τροφίμων, με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου και ανθεκτικού στο μέλλον τομέα τροφίμων.
Πανεπιστήμιο του Τορίνο
Το Πανεπιστήμιο του Τορίνο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διάσημα ιταλικά πανεπιστήμια, με περίπου 70.000 φοιτητές, 4.000 υπαλλήλους και 1.800 ερευνητές, που περιλαμβάνουν όλους τους ακαδημαϊκούς τομείς.
Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT)
Αυτή η δραστηριότητα έλαβε χρηματοδότηση από το EIT Food, την κοινότητα καινοτομίας για τα τρόφιμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), ενός σώματος της ΕΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» για την έρευνα και την καινοτομία της ΕΕ.
Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα
Ελεύθερος | Αναβαθμίζω | Απεριόριστος |
Εγγραφείτε δωρεάν και θα λάβετε:
| Αναβαθμίστε αυτό το μάθημα και θα λάβετε:
| Αγοράστε Απεριόριστα και θα λάβετε:
|
Δίδακτρα προγράμματος
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Ασφάλεια τροφίμων MSc, PgDip, PgCert, PgProfDev (Διαδικτυακή μάθηση)
- Online
Global Food Security and Nutrition MSc, PgDip, PgCert (Διαδικτυακή Μάθηση)
- Online
Master of Science στον κανονισμό για την ασφάλεια των τροφίμων
- Online USA