Keystone logo
University of Johannesburg

University of Johannesburg

University of Johannesburg

Εισαγωγή

Ζωντανό, πολυπολιτισμικό και δυναμικό, το University of Johannesburg (UJ) μοιράζεται το ρυθμό και την ενέργεια του κοσμοπολίτικου Γιοχάνεσμπουργκ, της πόλης του οποίου το όνομα φέρει. Με υπερηφάνεια στη Νότια Αφρική, το πανεπιστήμιο είναι ζωντανό μέχρι τις αφρικανικές ρίζες του και είναι καλά προετοιμασμένο για το ρόλο του στην υλοποίηση των δυνατοτήτων που διαθέτει η τριτοβάθμια εκπαίδευση για την ανάπτυξη της ηπείρου.

Η εκπληκτική ιστορία επιτυχίας του Πανεπιστημίου είναι μια ιστορία που εξέπληξε τους κριτικούς και κέρδισε τους σκεπτικιστές. Όντας ένα ίδρυμα που υπερηφανεύεται για την προσβάσιμη αριστεία του, μετά από μόλις 11 χρόνια, η UJ έχει καθιερωθεί ως θεσμός παγκόσμιας αριστείας και παγκόσμιας κλάσης.

Στα πρώτα πέντε χρόνια ύπαρξής της, η UJ διπλασίασε το διαπιστευμένο ερευνητικό της αποτέλεσμα και αύξησε τον αριθμό των διακεκριμένων ερευνητικών εδρών της Νοτίου Αφρικής από κανένα σε επτά. Αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα επιτεύχθηκε πολύ πριν από το στόχο που είχε τεθεί για το 2015. Το ερευνητικό αποτέλεσμα του 2010 ήταν το αποτέλεσμα της επιθυμίας της UJ, κατά την αρχική περίοδο, να καθιερώσει την UJ ως ένα πανεπιστήμιο με επίκεντρο την έρευνα.
Το UJ είναι το πρώτο και μοναδικό αφρικανικό πανεπιστήμιο που έγινε δεκτό στην πολύ σεβαστή κοινοπραξία 28 πανεπιστημίων έντασης έρευνας στον κόσμο, το Πανεπιστήμιο 21 - μια σημαντική υποστήριξη του αυξανόμενου διεθνούς επιπέδου του UJ.

Το UJ διαθέτει παγκόσμιας κλάσης, διεθνώς αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά προγράμματα βασισμένα σε προγράμματα σπουδών που ενημερώνονται από πρωτοποριακές εξελίξεις τόσο στην προπτυχιακή όσο και στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση. Τα προγράμματα της UJ, εντός των εννέα σχολών της, έχουν σχεδιαστεί για να προετοιμάσουν τους μαθητές για τον κόσμο της εργασίας και για την παγκόσμια ιθαγένεια. Το Πανεπιστήμιο διαθέτει τέσσερις πανεπιστημιουπόλεις, συγκεκριμένα το Auckland Park Bunting Road Campus. την πανεπιστημιούπολη του Πάρκου του Ώκλαντ η πανεπιστημιούπολη Doornfontein · και το Πανεπιστήμιο Soweto.

Με βάση τις επιλογές των μαθητών πρώτου έτους Orange Carpet της UJ - εκείνοι με βαθμολογία APS ίσο και μεγαλύτερο από 40 πόντους - τα εμβληματικά προγράμματα περιλαμβάνουν: Λογιστική. Ηλεκτρολόγος και Ηλεκτρονικός / Μηχανολόγος / Πολιτικός / Μεταλλευτικός Μηχανικός LLB / BA Νόμος / BCom Νόμος; Μαθηματικά / Εφαρμοσμένα Μαθηματικά; Πληροφορική / Επιστήμες Υπολογιστών; Ανθρώπινη Φυσιολογία; Οφθαλμομετρία; Χρηματοδότηση; Ψυχολογία; και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών.

Προκειμένου να καταστήσει τους στόχους διδασκαλίας, έρευνας και καινοτομίας της UJ πραγματικότητα, η UJ, τα τελευταία οκτώ χρόνια, έχει επενδύσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια R2 στην αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων διαβίωσης και μάθησης σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις της και στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ασφαλές περιβάλλον μάθησης και έρευνας παγκόσμιας κλάσης τόσο για το προσωπικό όσο και για τους μαθητές.

Η UJ εισήγαγε επίσης φορητές συσκευές (tablet ή φορητό υπολογιστή) σε τάξεις πρώτου έτους το 2014, σε μια προσπάθεια να συνδέσει αυτά τα νεαρά μυαλά με τον κόσμο της ηλεκτρονικής γνώσης στον οποίο μεγαλώνουν και να μετατρέψει την ικανότητά τους να συνεισφέρουν και να ανταγωνίζονται.

Ενώ η UJ επιδιώκει την παγκόσμια αριστεία και το ύψος, το Πανεπιστήμιο οραματίζεται να ανταποκρίνεται σε εθνικό επίπεδο με τρόπο που μόνο η UJ μπορεί. Από την άποψη αυτή, μεταξύ των έξι κορυφαίων πανεπιστημίων της Νότιας Αφρικής, μόνο το UJ παρέχει επιτυχώς πρόσβαση σε σχεδόν 2.000 φοιτητές πρώτου έτους που προέρχονται από τις φτωχότερες κοινότητες, παρέχοντάς τους, όπου απαιτείται, συμπληρωματική χρηματοδότηση NSFAS, υποτροφίες και δύο υγιεινά γεύματα την ημέρα .

Στα επόμενα δέκα χρόνια, η UJ έχει θέσει έξι στρατηγικούς στόχους, συγκεκριμένα:

 • Παγκόσμια Αριστεία στην Έρευνα και την Καινοτομία.
 • Παγκόσμια Αριστεία στη Διδασκαλία και τη Μάθηση.
 • Ένα διεθνές προφίλ κατάλληλο για παγκόσμια αριστεία και ανάστημα.
 • Μια εξαιρετική μαθητική εμπειρία.
 • Ενεργή διαχείριση παγκόσμιας φήμης και
 • Ένα ίδρυμα και άνθρωποι κατάλληλοι για παγκόσμια αριστεία και ανάστημα.

Οραμα

Ένα διεθνές πανεπιστήμιο επιλογής, αγκυροβολημένο στην Αφρική, που διαμορφώνει δυναμικά το μέλλον.

Αποστολή

Εμπνέοντας την κοινότητά της να μεταμορφώσει και να υπηρετήσει την ανθρωπότητα μέσω της καινοτομίας και της συλλογικής αναζήτησης της γνώσης.

Αξίες

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΗΘΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ
 • Διαμόρφωση του μέλλοντος
 • Σκέψη ανεξάρτητα
 • Ανάπτυξη κοσμοπολίτικης ταυτότητας
 • Δείχνει φιλοδοξία και οδηγεί
 • Υιοθέτηση επιχειρηματικών προσεγγίσεων
 • Μαθαίνοντας μαζί από την ποικιλομορφία μας
 • Λήψη συλλογικών αποφάσεων συλλογικά
 • Αλληλεπιδρώντας ουσιαστικά μεταξύ τους
 • Επίδειξη αμοιβαίου σεβασμού
 • Κορυφαία συμβουλευτικά
 • Βιώσιμη ανάπτυξη μέσω δημιουργικής συμβολής
 • Ενδοσκόπηση για ανανέωση
 • Καινοτομία για το κοινό καλό
 • Κάνοντας θετική αλλαγή
 • Αξιοποίηση ευκαιριών που παραβλέπονται
 • Διατηρώντας την ακαδημαϊκή ελευθερία
 • Αναζητώντας ισορροπία στην αναζήτηση της γνώσης
 • Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με θάρρος και κερδίζοντας εμπιστοσύνη
 • Να ενεργεί υπεύθυνα με το να είναι δίκαιο, συνεπές και διαφανές
 • Συμμετοχή και βοήθεια στην κοινότητα (Ubuntu) *

* Το Ubuntu είναι η ικανότητα έκφρασης συμπόνιας, δικαιοσύνης, αμοιβαιότητας, αξιοπρέπειας, αρμονίας και ανθρωπότητας προς όφελος της οικοδόμησης, συντήρησης και ενίσχυσης της κοινότητας. Το Ubuntu μιλάει για τη διασύνδεσή μας, την κοινή μας ανθρωπότητα και την ευθύνη σε όλους που απορρέουν από τη σύνδεσή μας.

Στατιστική

Το ποσοστό επιτυχίας μεταπτυχιακών σπουδών του UJ ανέρχεται πλέον στο 83,4% και η συνολική ετήσια απόδοση μεταπτυχιακών σπουδών υπερβαίνει τους 11.400 φοιτητές. Το Πρόγραμμα Πρωτοετής Εμπειρίας του Πανεπιστημίου (FYE), μια πρωτοβουλία που προσφέρει ενίσχυση ακαδημαϊκών δεξιοτήτων με έμφαση στους μαθητές που καθοδηγούν τους συμφοιτητές τους, είναι ένα από τα προγράμματα υποστήριξης που διευκολύνουν τη μετάβαση από σχολείο σε πανεπιστήμιο. Σχεδόν 1.300 καθηγητές σπουδαστών, επιλεγμένοι από τριτοετήσιο επίπεδο και άνω, λειτουργούν ως διεπαφή μεταξύ φοιτητών και διδακτικού προσωπικού. Η UJ εισήγαγε επίσης ακαδημαϊκούς συμβούλους σε πανεπιστημιακές κατοικίες και ενέκρινε εγκαταστάσεις διαμονής εκτός πανεπιστημιούπολης. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Ακαδημαϊκής Αριστείας της UJ, 250 σύμβουλοι σπουδαστών εξυπηρετούν 2.000 πρωτοετείς φοιτητές σε 25 κατοικίες.

Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι το UJ, με περισσότερους από 49.500 φοιτητές. 2.300 διεθνείς φοιτητές. 6.700 μεταπτυχιακοί και καταξιωμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, είναι ένα ίδρυμα με αξιοθαύμαστο ποσοστό αποφοίτησης. Το UJ φιλοξενεί 133 ερευνητές με βαθμολογία, έξι από τους οποίους έχουν βαθμολογία Α, και έχει επτά Έδρες Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Επιπλέον, παράγει τον μεγαλύτερο αριθμό μαύρων λογιστών από όλα τα διαπιστευμένα επαγγελματικά πανεπιστήμια της χώρας.

  Τοποθεσίες

  • Johannesburg

   University of Johannesburg PO Box 524 , 2006, Johannesburg

  Προγράμματα

  Ερωτήσεις