Keystone logo
Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Universidad Panamericana de Guatemala

Εισαγωγή

Ποιοι είμαστε

Στο Universidad Panamericana έχουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης . Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας , μέσα από καινοτόμες επιλογές κατάρτισης και επαγγελματισμού με υψηλά πρότυπα ακαδημαϊκής ποιότητας.

Σήμερα έχουμε επτά μητροπολιτικές περιοχές και 106 τοποθεσίες, που βρίσκονται στην πόλη της Γουατεμάλας και στο εσωτερικό της χώρας. Έχουμε εγγραφεί περισσότεροι από 17.000 σπουδαστές και διδάσκουμε πάνω από 75 σταδιοδρομίες μεταξύ τεχνικών, καθηγητών, πτυχίων πανεπιστημίου, διδακτορικών και διδακτορικών διατριβών, με πρόσωπο με πρόσωπο, ημι-πρόσωπο και εικονικές μορφές.

121394_adults-communication-cooperation-2422294.jpg

θέα

Να είναι μια σχετική επιλογή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με χριστιανική ποιότητα, αρχές και αξίες.

αποστολή

Συμβάλλετε στην αειφόρο αναπόσπαστη ανάπτυξη , δημιουργώντας ικανούς επαγγελματίες με χριστιανικές αρχές και αξίες .

Νομική βάση

Το Παναμερικανικό Πανεπιστήμιο εξουσιοδοτήθηκε από το Ανώτερο Συμβούλιο Ιδιωτικής Εκπαίδευσης της CEPS, στις 2 Οκτωβρίου 1998, σύμφωνα με το Μητρώο Πολιτικής Δήλωσης της πόλης της Γουατεμάλας, υπό τον τίτλο Τριακόσια ογδόντα τρία (383). Καταχωρήθηκε με νομικό καθεστώς αριθ. Forty-nine (49).

Ξεκίνησε τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες τον Ιανουάριο του 1999.

121395_adult-asian-caucasian-1153213.jpg

ιστορία

Το Universidad Panamericana αρχίζει να λειτουργεί ως προκαταρκτικό έργο το 1993 υπό τη διεύθυνση του Διοικητικού Συμβουλίου του χριστιανικού ιδρύματος για την ανάπτυξη της εκπαίδευσης στη Λατινική Αμερική (FUNDACEDE). Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου έτους, παρουσιάζεται το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων και παρουσιάζεται το πρώτο σχέδιο που ονομάζεται "Σχέδιο για τη δημιουργία του Χριστιανικού Πανεπιστημίου της Γουατεμάλας". Η πρώτη διαβούλευση των επαγγελματιών γίνεται για την παρουσίαση του οράματος στις 7 Ιανουαρίου 1994 και στη συνέχεια προχωράμε στην ενσωμάτωση των επιτροπών εργασίας για την προετοιμασία του έργου, της σταδιοδρομίας και των σχολών με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 επαγγελματιών σε διαφορετικά σπεσιαλιτέ

Ως αποτέλεσμα διαφόρων διαβουλεύσεων, προετοιμάστηκε και υποβλήθηκε προκαταρκτικό σχέδιο στο Συμβούλιο Ανώτερης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στις 2 Αυγούστου 1996 . Το σχέδιο δεν εγκρίθηκε τότε, υποδεικνύοντας ότι, παρόλο που το ακαδημαϊκό έργο ολοκληρώθηκε, η επιτροπή επί τυπικών και νομικών θεμάτων δεν έδωσε την έγκρισή της, η οποία κοινοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1997 . Μετά από μια σειρά τεχνικών και νομικών διαπραγματεύσεων, παρουσιάζεται για δεύτερη φορά υπό την ονομασία του έργου δημιουργίας του « Universidad Panamericana de Guatemala » στις 12 Δεκεμβρίου 1997.

Τέλος, σε σύνοδο στις 2 Οκτωβρίου 1998, το Συμβούλιο Ανώτατης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης αποφασίζει να εγκρίνει τη δημιουργία του Παναμερικανικού Πανεπιστημίου, καταλήγοντας έτσι στη φάση της διαχείρισης. Η φάση εκτέλεσης εκτελείται από τις 17 Νοεμβρίου 1998 , ημερομηνία κατά την οποία η Συμφωνία Δημιουργίας δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κεντρικής Αμερικής σύμφωνα με τους νόμους της χώρας.

121396_academy-celebrate-celebration-267885.jpg

Στις 25 Ιανουαρίου 1999 , λαμβάνει χώρα η εναρκτήρια πράξη του Παναμερικανικού Πανεπιστημίου υπό την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του πανεπιστημίου. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των πανεπιστημίων του San Carlos de Guatemala, Mariano Gálvez, Rafael Landívar, Francisco Marroquín, del Valle και Rural de Guatemala, καθώς και των μελών του Συμβουλίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της CEPS, κυβερνητικών αρχών και επισκεπτών από άλλα ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης υπήρξε μια ειδική αναφορά αναγνώρισης σε τρεις ιδρυτές αυτού του έργου, οι οποίοι πέθαναν χωρίς να το δουν: ο Ραφαέλ Παντόζια Χερέρα, ο κ. Renan Quiñónez και ο Δρ Guillermo Forno.

Το Universidad Panamericana παίρνει ως έδρα το αρχικό του ακαδημαϊκό έργο τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο δρόμο προς San Isidro, Aldea Acatan ζώνη 16, που ανήκει FUNDACEDE και μεταφέρονται σε επικαρπία στο πανεπιστήμιο. Σε αυτά τα κτίρια το Christian Verbo College εργάζεται το πρωί από το 1990 . Για την έναρξη των εργασιών του, το Universidad Panamericana διέθετε την υποδομή, τα έπιπλα και τον εξοπλισμό του χριστιανικού κολλεγίου Verbo, καθώς και τη χριστιανική εκκλησία Verbo.

Το Εναρκτήριο Μάθημα, από τον κ. Rector Ing. Abel Girón, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πανεπιστημιακού Πανεπιστημίου στις 13 Φεβρουαρίου 1999 . Το Universidad Panamericana αρχίζει να προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες στις πέντε σχολές του: Θεολογία, Επικοινωνιακές Επιστήμες, Νομικές Επιστήμες, Επιστήμες της Παιδείας και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Τοποθεσίες

 • Guatemala City

  8a. Avenida, zona 8 de Mixco Guatemala, , Guatemala City

  • Cahabon

   Instituto Básico por Cooperativa Barrio San Pablo, Santa María Cahabón, Alta Verapaz (frente a Ermita de Colonia El Rosario), , Cahabon

   • Rabinal

    1a. Av. y 3a. Calle esquina Zona 3, Escuela Urbana para Varones No. 1, Rabinal, Baja Verapaz, , Rabinal

    • Chimaltenango

     4a. Avenida 7-48, Zona 1, Quinta Los Aposentos (Edificio Nuevo) Alameda Chimaltenango, , Chimaltenango

     • Chiquimula

      Colegio Sagrada Familia, , Chiquimula

      • San Agustín Acasaguastlán

       Asocociacion moises Lira serafin., , San Agustín Acasaguastlán

       • San Antonio Huista

        Canton Central, Colegio Evangélico Bethel., , San Antonio Huista

        • Puerto Barrios

         4a. calle y 15 avenida, colonia san agustín, aldea santo tomás de castilla, Puerto barrios, Izabal., , Puerto Barrios

         • San Luis Jilotepeque

          Instituto Mixto de Educación Básica por Cooperativa Barrio el Centro, San Luis Jilotepeque., , San Luis Jilotepeque

          • Jutiapa

           Campus Universitario Jutiapa, Calle 15 de Septiembre 8-13 zona uno bo. Latino Jutiapa (Media cuadra arriba del Hospital Nacional de Jutiapa)., , Jutiapa

           • Sayaxché

            Escuela Oficial Rural Mixta Xé chevex Cantón Ilom Municipio de Chajul, , Sayaxché

            • Sibilia

             Instituto Imprimisi 5ta. Calle 2-22 Zona 1. Barrio el Progreso, , Sibilia

             • Playa Grande Ixcan

              IMEBCI 1a. Calle 1a. Avenida colonia La Paz zona 1 Playa Grande., , Playa Grande Ixcan

              • Retalhuleu

               Colegio Centro Americano, en la colonia el Pedregal, 5a. calle 5-05 zona 6, Reu., , Retalhuleu

               • Antigua Guatemala

                Colegio Americano Superior Calle de Los Nazarenos No. 28, Antigua Guatemala., , Antigua Guatemala

                • Pajapita

                 Colegio Evangelico Nueva Vida 4ta. Av. Zona 2., , Pajapita

                 • Santiago Atitlán

                  Cantón Pachicaj, Centro Integral Santiaguito, frente al campo de futbol de Santiago Atitlán., , Santiago Atitlán

                  • Mazatenango

                   Colegio Nueva Familia ubicado en el Km. 1 carretera a San Francisco Zapotitlán, departamento de Suchitepequez., , Mazatenango

                   • Totonicapán

                    Colegio Centro de Estudios Avanzados Totonicapán 9na Calle A 08-043 zona 3, Totonicapán., , Totonicapán

                    • Zacapa

                     Instituto Mixto de Educ. Básica por Cooperativa Prof. Victor Manuel Juarez Obando Barrio El Centro El Chal, Petén., , Zacapa

                     Ερωτήσεις