Μάθημα στο εστιατόριο master IHK
Germany Online, Γερμανία
ΔΙΆΡΚΕΙΑ
24 up to 30 Months
ΓΛΏΣΣΕΣ
Γερμανός
ΡΥΘΜΌΣ
Πλήρης απασχόληση
ΠΡΟΘΕΣΜΊΑ ΕΦΑΡΜΟΓΉΣ
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
ΠΡΩΙΜΌΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ ΈΝΑΡΞΗΣ
Oct 2024
ΔΊΔΑΚΤΡΑ
EUR 4.470 / per month *
ΜΟΡΦΉ ΜΕΛΈΤΗΣ
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
* Χωρίς τεστ επάρκειας εκπαιδευτή (επειδή το έχετε ήδη κάνει), τα μηνιαία δίδακτρα είναι 147,00 € (συνολικό κόστος 3.528,00 €).
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Όντας ο τέλειος οικοδεσπότης – αυτή η φιλοδοξία είναι στο αίμα σας. Ως διευθυντής εστιατορίου IHK, διασφαλίζετε ότι οι καλεσμένοι σας αισθάνονται απόλυτα άνετα, συμβουλεύονται και εξυπηρετούνται κατάλληλα, και ταυτόχρονα παρακολουθείτε τις οικονομικές πτυχές.
Είστε ειδικός και διευθυντής και εργάζεστε με υπευθυνότητα σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εμπορία γαστρονομικών προϊόντων. Με τις αριστοτεχνικές σας γνώσεις, πείεστε τόσο στη διαχείριση προσωπικού στον χώρο εξυπηρέτησης όσο και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
προοπτικές
Οι απόφοιτοι Poppe & Neumann του μαθήματος Restaurantmeister IHK εργάζονται παγκοσμίως ως
- Διευθυντής επιτυχημένων κορυφαίων εστιατορίων
- Ιδιοκτήτες ανεξάρτητων επιχειρήσεων
- Σύμβουλοι, προπονητές, σύμβουλοι διαχείρισης
- Διευθυντής πωλήσεων στον κλάδο
- Ειδικοί καθηγητές σε επαγγελματικές σχολές ή σε ιδιωτικά ή δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα
ή σπουδάζουν επειδή έχουν αποκτήσει το πτυχίο εισαγωγής στο πανεπιστήμιο με το πιστοποιητικό πλοιάρχου τεχνίτη ή διευθύνουν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρήσεις. Το πιστοποιητικό του πλοιάρχου τεχνίτη είναι και παραμένει - σε εθνικό και διεθνές επίπεδο - το κεντρικό δομικό στοιχείο της σταδιοδρομίας για το επαγγελματικό σας μέλλον σε μια θέση διαχείρισης / διοίκησης στο εμπόριο ξενοδοχείων και εστιατορίων, στην κοινοτική εστίαση, στην εστίαση, στη βιομηχανία και είναι - τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό - τη σταθερή βάση για μια επιτυχημένη αυτοαπασχόληση.
Το μάθημα στοχεύει
Ειδικοί εστιατορίων με ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση, αλλαγή σταδιοδρομίας, ημιειδίκευτοι και ανειδίκευτοι υπάλληλοι και μέλη της οικογένειας με τουλάχιστον 5 ½ χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην υπηρεσία
περιεχόμενο μαθήματος
Το κρατικά δοκιμασμένο και εγκεκριμένο μάθημα για τον διευθυντή εστιατορίου IHK χαρακτηρίζεται από τα ώριμα έγγραφα σπουδών που προσανατολίζονται στην επαγγελματική πρακτική. Όπως όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Poppe & Neumann, το μάθημα Restaurantmeister IHK έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η επαγγελματική δραστηριότητα και η περαιτέρω κατάρτιση να μπορούν να συνδυαστούν βέλτιστα.
Βάση για το περιεχόμενο του μαθήματος είναι ο «Κανονισμός για την εξέταση για το αναγνωρισμένο πτυχίο πιστοποιημένου εστιατορίου master» του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου της Φρανκφούρτης επί του Μάιν.
Εάν δεν έχετε κάνει ακόμη το τεστ επάρκειας εκπαιδευτή, είναι μέρος της προετοιμασίας σας για το master test του εστιατορίου και μία από τις προϋποθέσεις εισαγωγής.
Τεστ επάρκειας εκπαιδευτή IHK (AdA)
Η προετοιμασία για το τεστ επάρκειας εκπαιδευτή IHK καλύπτει το πρώτο μέρος της εξέτασης του πρωτομάστορα «επαγγελματικά και εργασιακά-παιδαγωγικά προσόντα» και αποτελείται από επτά μαθησιακές ενότητες (μαθήματα):
- εισαγωγικό μάθημα
- Πεδίο δράσης: Ελέγξτε τις απαιτήσεις εκπαίδευσης και προγραμματίστε την εκπαίδευση
- Πεδίο δράσης: Προετοιμασία εκπαίδευσης και βοήθεια στην πρόσληψη εκπαιδευόμενων
- Πεδίο δράσης: πραγματοποιήστε εκπαίδευση I
- Πεδίο δράσης: πραγματοποίηση εκπαίδευσης II
- Πεδίο δράσης: Ολοκληρωμένη εκπαίδευση
- Προσομοίωση εξέτασης Εκπαίδευση των εκπαιδευτών
τελικό έργο
Η προετοιμασία για την εξέταση Master Restaurant αποτελείται από 16 μαθήματα και ένα ολοκληρωμένο συνοδευτικό βιβλίο και ασχολείται -πρακτικά- με τα ακόλουθα θέματα, σύμφωνα με το σχέδιο-πλαίσιο του IHK Frankfurt am Main:
Επιχειρηματικά Προσόντα
Το μέρος της εξέτασης «Προσόντα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις» χωρίζεται στους ακόλουθους τομείς προσόντων:
- Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων
- λογιστική
- νόμος και φόροι
- διαχείριση
Σε αυτό το πλαίσιο, μπορούν να ελεγχθούν τα ακόλουθα:
- Οικονομικές αρχές
- Λειτουργικές λειτουργίες και η αλληλεπίδρασή τους
- Ίδρυση επιχειρήσεων και εταιρικές νομικές μορφές
- επιχειρηματικούς συνδυασμούς
- βασικές πτυχές της λογιστικής
- Χρηματοοικονομική Λογιστική
- Λογιστική κόστους και απόδοσης
- Αξιολόγηση των επιχειρηματικών μεγεθών
- υπολογισμός προγραμματισμού
- Νομικό πλαίσιο
- Φορολογικές ρυθμίσεις
- οργάνωση των επιχειρήσεων
- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
- ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού
Ειδικά προσόντα για δράση
Εστίαση προσόντων: «Φροντίδα και παροχή συμβουλών στους επισκέπτες»
- Δημιουργήστε μεμονωμένες προσφορές για φαγητό, ποτό και γαστρονομικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές αρχές
- Αναπτύξτε και εφαρμόστε ιδέες για γιορτές και ειδικές εκδηλώσεις
- Κατοχή και εφαρμογή μεθόδων συνομιλίας και τρόπων
- Προσφέρετε φαγητό, ποτά και υπηρεσίες με διαφημιστικό τρόπο
Εστίαση προσόντων: "Ηγεσία και προώθηση εργαζομένων"
- Προσδιορισμός ποσοτικών και ποιοτικών απαιτήσεων προσωπικού
- Δημιουργήστε προφίλ απαιτήσεων, σχέδια εργασίας και περιγραφές θέσεων εργασίας
- Επιλέξτε, αναπτύξτε και παρακινήστε τους υπαλλήλους, λαμβάνοντας υπόψη την καταλληλότητά τους και τις λειτουργικές τους απαιτήσεις
- Εισαγωγή των εργαζομένων στον τομέα ευθύνης τους, έκδοση εντολών και οδηγιών εργασίας και παρακολούθηση της ορθής εκτέλεσής τους
- Σχεδιασμός και έναρξη μέτρων ανάπτυξης προσωπικού για προσόντα και στοχευμένα κίνητρα, λαμβάνοντας υπόψη τις επιχειρησιακές ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων
- Αξιολογήστε την απόδοση και τη συμπεριφορά των εργαζομένων και εκδώστε πιστοποιημένες αναφορές
Εστίαση προσόντων: "Σχεδιασμός, εφαρμογή και έλεγχος διαδικασιών"
- Αναπτύξτε και παρουσιάστε ιδέες για φαγητό, ποτό και γαστρονομικές υπηρεσίες
- Σχεδιάστε, υπολογίστε και πραγματοποιήστε προωθητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες
- Αναπτύξτε την οργάνωση της εταιρείας και του χώρου εργασίας, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις δυνατότητες της εξωτερικής ανάθεσης
- Δημιουργήστε προγραμματισμό εργασίας και χρόνου
- Καταγράψτε και υπολογίστε το κόστος, σχηματίστε τιμές, δημιουργήστε λογαριασμούς
- Διασφάλιση της επαγγελματικής ασφάλειας καθώς και των μέτρων υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος
Εστίαση προσόντων: "Προμήθεια και συντήρηση προϊόντων"
- Ανοίξτε και χρησιμοποιήστε πηγές προμήθειας
- Συγκρίνετε και αξιολογείτε προσφορές
- Αποθηκεύστε τα αγαθά κατάλληλα
- Προετοιμάστε και φροντίστε καταναλωτικά αγαθά κατάλληλα για εργασία
- Εξασφαλίστε τη φροντίδα του προϊόντος, χρησιμοποιήστε την ενέργεια οικονομικά
- Να αιτιολογήσετε τις απαιτούμενες επενδύσεις
Εστίαση προσόντων: "Διασκεδάζοντας επισκέπτες"
- Προετοιμασία, προετοιμασία και σερβίρισμα φαγητού σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες και τεχνικές
- Ετοιμάστε και σερβίρετε ποτά επαγγελματικά
- Προετοιμασία και προετοιμασία αιθουσών εστιατορίου και εκδηλώσεων, λαμβάνοντας υπόψη την περίσταση και τα φαγητά και ποτά
Προϋποθέσεις εισαγωγής
Πιστοποιητικό εκπαιδευτή (AdA) – εάν δεν έχετε ήδη ένα, θα το ολοκληρώσετε ως μέρος του μεταπτυχιακού σας στο Poppe & Neumann
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επαγγελματικής σας κατάρτισης, θα έχετε τουλάχιστον 3 χρόνια σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας κατά τη στιγμή της εξέτασης. Αυτό σημαίνει: Μπορείτε να ξεκινήσετε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μόλις 6 μήνες μετά την επαγγελματική σας κατάρτιση, αφού θα συνεχίσετε να εργάζεστε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και επομένως θα έχετε την απαραίτητη επαγγελματική πρακτική μέχρι τη στιγμή που θα δοθεί η εξέταση.
Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε πτυχίο εστιατορίου, αλλά έχετε 8 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας την ώρα της εξέτασης, μπορείτε να κάνετε το εστιατόριο master. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ξεκινήσετε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με 5 ½ χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, την οποία θα συνεχίσετε να εργάζεστε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και έτσι να έχετε την απαραίτητη επαγγελματική εμπειρία κατά τη στιγμή της εξέτασης.
Διάρκεια σπουδών και κόστος
Χρονικό περίγραμμα
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (30 μήνες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης AdA, 24 μήνες χωρίς εξέταση AdA)
Σε αυτή τη φάση της εξ αποστάσεως εκμάθησής σας, θα λαμβάνετε τις διδακτικές σας επιστολές σε μηνιαία διαδοχή. Το μάθημα σας προετοιμάζει για την εξέταση για να γίνετε master restaurant IHK.
Σεμινάριο 1 (τεστ επάρκειας εκπαιδευτή 4 ημέρες)
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου μέρους του μαθήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης «Εκπαίδευση των εκπαιδευτών», μετά από αξιολόγηση και βαθμολόγηση των εργασιών εξωτερικού ελέγχου, σας προσκαλούμε σε 4ήμερο σεμινάριο και μπλοκ εξέτασης.
Αυτό το σεμινάριο διευθύνεται εδώ και πολλά χρόνια από τον Christoph Ladewig, ιδιοκτήτη και διευθυντή του Hotel Fernschule Poppe & Neumann (ο ίδιος εξεταστής στο IHK Frankfurt am Main για πολλά χρόνια).
Σας προσκαλούμε στο εκπαιδευτικό ξενοδοχείο του Hotel Fernschule Poppe & Neumann και, φυσικά, φροντίσαμε να φιλοξενηθείτε και να ταΐζεστε λογικά για τις τέσσερις ημέρες.
Το σεμινάριο και η εξέταση γίνονται στο εκπαιδευτικό ξενοδοχείο, δηλαδή πρώτα θα προετοιμαστείτε εντατικά για δύο ημέρες για τη γραπτή εξέταση IHK, που πραγματοποιείται επιτόπου.
Μετά τη γραπτή εξέταση, η προφορική εξέταση και η διδασκαλία θα εξασκηθούν και την τέταρτη μέρα θα δώσετε τις εξετάσεις σας μπροστά στην εξεταστική επιτροπή του IHK, που έχει ταξιδέψει στο ξενοδοχείο εκπαίδευσης.
Σεμινάριο 2 (5 ημέρες)
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ολόκληρου του μαθήματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μετά από αξιολόγηση και βαθμολόγηση των εργασιών εξωτερικού ελέγχου, σας προσκαλούμε στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου εντατικοποίησης των εξετάσεων (φάση παρακολούθησης).
Στο μπλοκ 5 ημερών «Προετοιμασία για τη γραπτή εξέταση στα προσόντα που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις», θα προετοιμαστείτε λεπτομερώς για την επόμενη γραπτή εξέταση στα «Επιχειρηματικά προσόντα» από τους αρμόδιους ειδικούς διδάσκοντες μας - οι οποίοι υπήρξαν επιτυχείς εμπειρογνώμονες από το βιομηχανία εδώ και χρόνια. Στο σεμινάριο, το περιεχόμενο της γραπτής εξέτασης αντιμετωπίζεται εντατικά και εξεταστικά.
Τώρα έχετε έξι εβδομάδες για να εμβαθύνετε σε αυτά που μάθατε και να φτιάξετε τη διάθεση για το παρακάτω σεμινάριο.
Σεμινάριο 3 (5 ημέρες)
Το τρίτο μέρος της φάσης παρουσίας χρησιμεύει για την προετοιμασία – και πάλι υπό την καθοδήγηση των διδασκόντων μας – για την επόμενη γραπτή εξέταση «Προσόντα ειδικά για τη δράση» καθώς και για τις απαιτήσεις της πρακτικής και της προφορικής εξέτασης.
Έξι εβδομάδες αργότερα (το IHK χρειάζεται αυτόν τον χρόνο για να αξιολογήσει τις γραπτές εξετάσεις), όλοι οι συμμετέχοντες επιστρέφουν στην πρακτική και προφορική εξέταση IHK. Χάρη στην τέλεια προετοιμασία και υποστήριξη, θα κρατήσετε στη συνέχεια το πιστοποιητικό του αρχιτεχνίτη σας στα χέρια σας.
Φυσικά, θα σας ενημερώσουμε εκ των προτέρων για τις επιλογές διαμονής και εστίασης κατά τη διάρκεια σεμιναρίων και εξετάσεων.
βασική
Μπορείτε να εγγραφείτε ανά πάσα στιγμή - το μάθημα ξεκινά την 1η ή 15η κάθε μήνα.
δίδακτρα
Εάν παρακολουθήσετε το μάθημα συμπεριλαμβανομένου του τεστ επάρκειας εκπαιδευτή, τα δίδακτρα είναι 149,00 € το μήνα (συνολικό κόστος 4.470,00 €).
Χωρίς τεστ επάρκειας εκπαιδευτή (επειδή το έχετε ήδη κάνει), τα μηνιαία δίδακτρα είναι 147,00 € (συνολικό κόστος 3.528,00 €).
κανονική περίοδος
Η τυπική περίοδος σπουδών για το μάθημα, συμπεριλαμβανομένου του τεστ επάρκειας εκπαιδευτή, είναι 30 μήνες. Χωρίς τεστ επάρκειας εκπαιδευτή, είναι 24 μήνες.
Φυσικά μπορείτε -χωρίς επιπλέον κόστος- να συντομεύσετε ή να επιμηκύνετε το μάθημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μεμονωμένα. Όλα εξαρτώνται από το πόσο χρόνο έχετε να μελετήσετε και φυσικά από το ότι πληροίτε τις προϋποθέσεις εισαγωγής τη στιγμή της εξέτασης.
χρηματοδότηση και χρηματοδότηση
Μηνιαία πληρωμή
Στο Poppe & Neumann, πληρώνετε άνετα τα δίδακτρα σας σε μηνιαίες δόσεις.
εξοικονομήστε φόρους
Μπορείτε να διεκδικήσετε έως και 4.000,00 € ετησίως για την περαιτέρω εκπαίδευσή σας στο Poppe & Neumann ως έξοδα που σχετίζονται με το εισόδημα. Μετά το τέλος του ημερολογιακού έτους, θα λάβετε βεβαίωση από εμάς για την ετήσια αναπροσαρμογή του φόρου μισθού.
έλεγχος εκπαίδευσης
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επικείμενη έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων, πολλά ομοσπονδιακά κράτη έχουν δημιουργήσει τα δικά τους προγράμματα υποστήριξης χρησιμοποιώντας πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Ως αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτήν την ειδική επιδότηση για το κόστος της περαιτέρω εκπαίδευσης.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Culinary Management
- Online Canada
Διαχείριση εσόδων από Πανεπιστημιακά Μαθήματα Επέκτασης σε Κέντρα Εστίασης
- Madrid, Ισπανία
Εκτελεστικό μάστερ στη διαχείριση ξενοδοχείων, εταιρείες τροφοδοσίας και φαγητό και ποτό
- Madrid, Ισπανία
- Barcelona, Ισπανία + 1 περισσότερο