Keystone logo
Pendragon Educational Publishers

Pendragon Educational Publishers

Pendragon Educational Publishers

Εισαγωγή

Εάν απευθυνθείτε σε κάποιον στη μητρική του γλώσσα, έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να αγοράσουν από εσάς - ανεξάρτητα από την ικανότητά τους στα αγγλικά.

- Gary Muddyman , Financial Times, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί να μάθουν τα αραβικά;

Τα αραβικά είναι μια σημαντική παγκόσμια γλώσσα και οι λόγοι για να μάθουν τη γλώσσα είναι αμέτρητοι.

  • Το αραβικό είναι μία από τις έξι επίσημες γλώσσες εργασίας των Ηνωμένων Εθνών.
  • Είναι η μητρική γλώσσα περίπου 325 εκατομμυρίων ανθρώπων.
  • Ο αραβικός κόσμος και ειδικότερα οι χώρες του Κόλπου είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ.
  • Το αραβικό είναι μια γλώσσα που θεωρείται ότι έχει «κρίσιμη σημασία» από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.

Γεφυρώνοντας πολιτισμούς με γλώσσες

Ο αραβικός κόσμος θεωρείται πολιτισμός «υψηλού πλαισίου» (αίθουσα ΕΤ). Οι προσωπικές σχέσεις είναι πολύ σημαντικές. Οι αραβικοί επιχειρηματικοί εταίροι θα εκτιμήσουν και θα σεβαστούν όποιον έχει πάρει το πρόβλημα να μάθει κάποια βασικά Αραβικά. Και όμως, πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στις επιχειρήσεις - στο έδαφος - συχνά δεν έχουν τις απαραίτητες γλωσσικές δεξιότητες και την πολιτιστική κατανόηση για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αραβικό κόσμο.

Το ArabicOnline παρέχει πολύτιμες επιχειρηματικές συμβουλές, σημειώσεις σχετικά με την επιχειρηματική εθιμοτυπία και πολιτιστικές πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στον αραβικό κόσμο. Το ArabicOnline βοηθά τους εκπαιδευόμενους να αποφύγουν τα βασικά και περιττά λάθη.

Μάθηση αραβικά - η τρέχουσα κατάσταση

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για την εκμάθηση των Αραβικών έχει αυξηθεί δραματικά. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να μάθουν τα αραβικά και ότι υπάρχει μια έντονη έλλειψη υψηλής ποιότητας, αξιόπιστων και έγκυρων μαθημάτων που διδάσκουν τα αραβικά ως ξένη γλώσσα και τα οποία έχουν σχεδιαστεί για Ευρωπαίους ή Δυτικούς μαθητές.

Πολλά υπάρχοντα μαθήματα αραβικών τείνουν να αποδίδουν σημασία πρωτίστως στο λεξιλόγιο, τις δομές και τη γραμματική. Με άλλα λόγια, συμμορφώνονται με τις παραδοσιακές έννοιες και χρησιμοποιούν παρωχημένες μεθοδολογίες εκμάθησης γλωσσών. Συχνά αντιμετωπίζουν τα αραβικά ως νεκρή γλώσσα, όπως τα Λατινικά. Επίσης, συχνά παραμελούν την ολοένα και πιο σημαντική πτυχή της πολιτιστικής συνείδησης και δεν αναγνωρίζουν ότι ο εκπαιδευόμενος πρέπει να είναι πολιτιστικά ικανός για να κατανοήσει μια γλώσσα και να αλληλεπιδράσει κατάλληλα.

Αυτό απαιτεί ένα διαφορετικό είδος πορείας προς αυτά που προσφέρονται.

Πολλά ηλεκτρονικά μαθήματα ηλεκτρονικής μάθησης σπάνια προχωρούν πέρα ​​από τα "βιβλία στην οθόνη". Αυτά τα μαθήματα είναι συχνά παρουσιάσιμα. Ο εκπαιδευόμενος πρέπει να φέρει σημαντικές γνωστικές και αναλυτικές δεξιότητες στην εργασία εκμάθησης μιας γλώσσας. Λίγοι άνθρωποι έχουν το χρόνο ή τις ακαδημαϊκές δεξιότητες για να μάθουν με επιτυχία τέτοια προϊόντα.

Επιπλέον, αυτά τα μαθήματα, είτε σε έντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονική μορφή, σπάνια βασίζονται στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς και το αναλυτικό πρόγραμμα του μαθήματος συχνά προσανατολίζεται προς γενικά επίπεδα, όπως ο "αρχάριος"
Το ArabicOnline αντιμετωπίζει το αραβικό ως μια δυναμική, ζωντανή γλώσσα. Η εστίαση είναι στην επικοινωνία σε καθημερινές καταστάσεις.

Η προσέγγισή μας στην εκμάθηση των Αραβικών

Η παιδαγωγική προσέγγιση του ArabicOnline μπορεί να περιγραφεί ως μια γνωστική και εποικοδομητική προσέγγιση στην εκμάθηση, ιδιαίτερα την εκμάθηση γλωσσών, η οποία συνδυάζεται με την τρέχουσα τεχνολογία υπολογιστών γραφείου / φορητού υπολογιστή, υπολογιστών tablet και smartphones. Αυτή η προσέγγιση θεωρεί ότι η μάθηση, όπως και το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς, αποτελεί μια ενεργή διαδικασία και οι εκπαιδευόμενοι ως φορείς ενεργητικής σημασίας.

Οι μαθητές καθοδηγούνται από μια προσέγγιση βασισμένη σε εργασίες μέσω μιας σειράς μονάδων, ενοτήτων και βημάτων για την απόκτηση των αραβικών και μια συνειδητοποίηση του αραβικού πολιτισμού.

Η προσέγγιση του ArabicOnline είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για μη-ακαδημαϊκούς μαθητές και επαγγελματίες εκπαιδευόμενους που δεν φοιτούν σε πλήρη απασχόληση. Οι μαθητές μπορούν να μάθουν με αραβικό σενάριο ή με τη δυτική γραφή (μεταγραφή). Το ArabicOnline βασίζεται στα επίπεδα A1 / A2 του κοινού ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς για τις σύγχρονες γλώσσες: το διεθνές σημείο αναφοράς για τον καθορισμό των επιπέδων γλωσσικής επάρκειας και το οποίο αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη.

Συνολική εμβάπτιση - e-ImmersionPlus

Παρέχοντας το αραβικό μάθημα σε πολλαπλές πλατφόρμες και συσκευές, η ομάδα της ArabicOnline δημιούργησε μια κατάσταση που προσπαθεί να μιμηθεί μια συνολική κατάσταση εμβάθυνσης της εκμάθησης γλωσσών. Αυτή η κατάσταση ορίζεται ως e-immersionplus® , μια έννοια που αναπτύσσεται και ένας όρος που δημιουργείται από την ομάδα του έργου.

Το περιβάλλον e-immersionplus εξασφαλίζει ότι το περιεχόμενο του μαθήματος είναι προσαρμοσμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε το πλήρες μάθημα ή τμήματα του μαθήματος αντίστοιχα να είναι προσβάσιμα σε επιτραπέζιους / φορητούς υπολογιστές, σε υπολογιστές tablet καθώς και σε smartphones, κάθε ένα από αυτά τα τεχνολογικά συσκευές που συμπληρώνουν τα υπόλοιπα. Αυτό θα επιτρέψει στους μαθητές να έχουν τον χρόνο επικοινωνίας με τα αραβικά, που είναι απαραίτητο για τη βιώσιμη μάθηση.

Η ομάδα

Το ArabicOnline έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα ακαδημαϊκών εμπειρογνωμόνων, εκπαιδευτών εκπαιδευτικών, προγραμματιστών και εκδοτών από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες.

Τοποθεσίες

  • Torquay

    Pendragon Education Cary Chambers 1 Palk Street, , Torquay

Ερωτήσεις