
Μεταπτυχιακό Επιστημών (MSc) in
Master of Science στις Διεθνείς Σχέσεις, Στρατηγική και Ασφάλεια Neapolis University Pafos Distance Learning

Εισαγωγή
Το Πρόγραμμα είναι διαπιστευμένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας και Διαπίστευσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση (CYQAA)
Το MSc στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Στρατηγική και την Ασφάλεια στοχεύει να παρέχει στους φοιτητές μια ευρεία αξιολόγηση των σύγχρονων διεθνών σχέσεων, με έμφαση σε θέματα στρατηγικής και ασφάλειας. Συνδυάζει σε βάθος ακαδημαϊκή κατάρτιση σε βασικές έννοιες, θεωρίες και μελέτες περιπτώσεων, μαζί με μια δομημένη διαδικασία εμπλοκής με σύγχρονες συζητήσεις και εμπειρία. Ενσωματώνει θεωρητικές προσεγγίσεις με τη μελέτη πολλών περιπτώσεων και θεμάτων. Διερευνά επίσης τους τρόπους με τους οποίους η γραμμή μεταξύ εγχώριου και διεθνούς θολώνεται από εμπορικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, στρατηγικά, θέματα ασφάλειας, ιδεολογικά, πολιτιστικά και ηθικά ζητήματα. Επιπλέον, το Πρόγραμμα παρέχει μια ισχυρή θεωρητική και εμπειρική κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος ασφάλειας της εποχής του oldυχρού Πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της προέλευσης των συγκρούσεων και της ειρήνης, την εμφάνιση νέων απειλών για την ασφάλεια και τις πολλές διαφορετικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στην πρόληψη των συγκρούσεων, τη διατήρηση της ειρήνης και ειρήνη σήμερα. Τέλος, το Πρόγραμμα προσδιορίζει τους τρόπους με τους οποίους κρατικοί και μη κρατικοί φορείς αναπτύσσουν στρατηγικές στο διεθνές περιβάλλον όσον αφορά θέματα ασφάλειας.
Οι απόφοιτοι του Προγράμματος αναμένεται να έχουν πλήρη κατανόηση των διεθνών πολιτικών θεμάτων, της ασφάλειας και των στρατηγικών θεμάτων, που θα τους επιτρέψουν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στο διπλωματικό σώμα, σε διεθνείς οργανισμούς, σε ΜΚΟ, καθώς και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. τομέα ως ανώτερος σύμβουλος πολιτικής και ασφάλειας.
Πλεονεκτήματα του Προγράμματος
- Το διεθνές κύρος και αναγνώριση του Πανεπιστημίου Νεάπολης Πάφου.
- Εξαιρετικό ακαδημαϊκό προσωπικό με ισχυρή τεχνογνωσία στα διδασκόμενα θέματα.
- Διεθνείς συνεργασίες με πολλά Πανεπιστήμια.
- Η ευελιξία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
- Η χρήση προηγμένης τεχνολογίας και πόρων.
- Η δυναμική επιλογή μεταξύ σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
- Η προσαρμογή του Προγράμματος στις τρέχουσες ακαδημαϊκές τάσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς.
- Ανταγωνιστικά δίδακτρα.
Εισαγωγές
Διδακτέα ύλη
Δομή Προγράμματος
Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 18 μήνες.
Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους σε δώδεκα μήνες, εφόσον ξεκινήσουν τη διεξαγωγή της Μεταπτυχιακής τους Διατριβής κατά το πρώτο ή το δεύτερο εξάμηνο των σπουδών τους, συμπεριλαμβανομένης της θερινής περιόδου. Στην περίπτωση αυτή, η ολοκλήρωση της Μεταπτυχιακής Διατριβής μπορεί να παραταθεί κατά τη θερινή περίοδο, για έναν ή δύο μήνες. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των ECTS παραμένει 90.
Για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσουν συνολικά 90 ECTS. Στο 1οεξάμηνο οι φοιτητές επιλέγουν και τα τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα. Στο 2οεξάμηνο οι φοιτητές επιλέγουν και τα τρία υποχρεωτικά μαθήματα και ένα από τα τρία διαθέσιμα μαθήματα επιλογής. Προκειμένου να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους και να αποκτήσουν το MSc στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Στρατηγική και την Ασφάλεια, οι φοιτητές υποχρεούνται επίσης να εκπονήσουν Μεταπτυχιακή Διατριβή.
1ο εξάμηνο
- DIRSS611 Διεθνής Ασφάλεια και Στρατηγικές Μελέτες
- DIRSS612 Στρατηγική και λήψη αποφάσεων
- DIRSS621 Σύγχρονα Θέματα στην Παγκόσμια Πολιτική
- DMETH600 Μεθοδολογία Έρευνας
2ο εξάμηνο
- DIRSS623 Διεθνές Δίκαιο και Ασφάλεια
- DIRSS624 Εσωτερική Ασφάλεια
- DIS504 Ασφάλεια Πληροφοριών
- DIRSS622 Ειδικά Θέματα στην Ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής
- DIRSS625 Ειρήνη και ανασυγκρότηση μετά τη σύγκρουση
- DMEP500 Εξωτερική Πολιτική, Ασφάλεια και Άμυνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
3ο εξάμηνο
- DIRSS610 Διατριβή
Μέθοδοι διδασκαλίας, μάθησης και αξιολόγησης
Τα μαθήματα παραδίδονται ηλεκτρονικά μέσω τηλεδιασκέψεων. Οι τηλεδιασκέψεις είναι προσβάσιμες μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου παιδαγωγικού πλαισίου που προάγει την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνεργατική οικοδόμηση γνώσης από απόσταση σε πραγματικό χρόνο. Από τεχνολογική άποψη, υπάρχουν οι δυνατότητες που προσφέρουν τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία επικοινωνίας (Moodle, WizIQ), τα οποία επιτρέπουν τη μεταφορά διαφορετικών τύπων πληροφοριών (εικόνα, ήχος, κείμενο) επιτρέποντας μια αξιόπιστη και αμφίδρομη σύνδεση μεταξύ των καθηγητών και μαθητές αλλά και μεταξύ μαθητών μεταξύ τους. Ωστόσο, ο κύριος στόχος μας είναι να φέρουμε την τηλεδιάσκεψη σε ένα καλά διαμορφωμένο παιδαγωγικό πλαίσιο που βελτιώνει το περιβάλλον επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών. Συνήθως, οι τηλεδιασκέψεις πραγματοποιούνται 6 φορές σε όλο το ακαδημαϊκό εξάμηνο, κάθε δύο εβδομάδες, ξεκινώντας από την εβδομάδα 2 του εξαμήνου. Συνήθως, κάθε τηλεδιάσκεψη διαρκεί δύο ώρες, αντανακλώντας τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του μαθήματος.
Η διαδραστικότητα και η διαμορφωτική αξιολόγηση αποτελούν μέρος της μεθοδολογίας μάθησης και διδασκαλίας. Το 30% του τελικού βαθμού των μαθητών σε κάθε μάθημα αντιστοιχεί στην επίδοσή τους στην ενδιάμεση αξιολόγηση που έχει τη μορφή γραπτών εργασιών, ενώ το 70% αντιστοιχεί στην επίδοσή τους στις τελικές γραπτές εξετάσεις. Για να εξασφαλίσουν έναν επιτυχή βαθμό σε ένα μάθημα, οι μαθητές πρέπει να εξασφαλίσουν έναν επιτυχή βαθμό (δηλ 50% και άνω) τόσο στην ενδιάμεση αξιολόγηση όσο και στις τελικές εξετάσεις.