Keystone logo
FutureLearn

FutureLearn

FutureLearn

Εισαγωγή

Μάθετε νέες δεξιότητες στο διαδίκτυο με κορυφαίους εκπαιδευτικούς

Μάθετε 100% στο διαδίκτυο με πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης και ειδικούς στον κλάδο. Αναπτύξτε την καριέρα σας, μάθετε μια νέα δεξιότητα ή συνεχίστε τα χόμπι σας με ευέλικτα διαδικτυακά μαθήματα.

Γιατί το FutureLearn ;

Μάθετε τα πάντα

Είτε θέλετε να εξελιχθείτε ως επαγγελματίας είτε να ανακαλύψετε ένα νέο χόμπι, υπάρχει ένα διαδικτυακό μάθημα για αυτό. Μπορείτε ακόμη και να προωθήσετε την εκμάθησή σας με διαδικτυακά προγράμματα και πτυχία.

Μάθετε μαζί

Ενώστε εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο μαθαίνοντας μαζί. Η διαδικτυακή μάθηση είναι τόσο εύκολη και φυσική όσο η συνομιλία με μια ομάδα φίλων.

Μάθετε με ειδικούς

Γνωρίστε εκπαιδευτικούς από κορυφαία πανεπιστήμια και πολιτιστικά ιδρύματα, οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους μέσω βίντεο, άρθρων, κουίζ και συζητήσεων.

Η δύναμη της κοινωνικής μάθησης: ένας αποτελεσματικός τρόπος μάθησης

FutureLearn σας προσφέρει έναν ισχυρό νέο τρόπο για να μάθετε online. Κάθε μάθημα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τις αρχές της αποτελεσματικής μάθησης, μέσω της αφήγησης, της συζήτησης, της ορατής μάθησης και της κοινοτικής υποστήριξης για να γιορτάσει την πρόοδο.

Μαθαίνοντας μέσω της αφήγησης

Κάθε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο έχει σχεδιάσει μια ολοκληρωμένη μαθησιακή εμπειρία, που παρουσιάζεται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς στον τομέα τους. Αντί να μεταδίδουν μαθήματα μακράς τάξης, οι ιδέες εισάγονται μέσω βίντεο και άρθρων υψηλής ποιότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να συζητήσετε τι έχετε μάθει, δοκιμάζοντας τις νέες γνώσεις σας με διαδραστικά κουίζ που προσφέρουν χρήσιμες απαντήσεις και την ευκαιρία να δοκιμάσετε ξανά εάν μια απάντηση είναι λάθος. Κάθε μάθημα λέει μια ιστορία, βήμα προς βήμα, με προκλήσεις και χρήσιμες συμβουλές στην πορεία, για να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε την κατανόησή σας.

Συζήτηση για μάθηση

Μαθαίνουμε καλύτερα όταν μοιραζόμαστε και συζητάμε ιδέες με συναδέλφους μαθητές, να κατανοούμε τις διαφορετικές εμπειρίες και προοπτικές τους και να γεμίζουμε τα κενά στις γνώσεις μας. Αλλά δεν αρέσει σε όλους να είναι κοινωνικοί, οπότε αντί να στέλνουμε τους μαθητές μας σε ξεχωριστά φόρουμ συζήτησης, μπορείτε να προσθέσετε τα σχόλιά σας μαζί με το περιεχόμενο.

Μπορείτε να ξεκινήσετε διαβάζοντας τι έχουν να πουν άλλα άτομα για το θέμα και μετά να συμμετάσχετε όταν είστε έτοιμοι. Εάν σας αρέσει ιδιαίτερα ένα σχόλιο, μπορείτε να επιλέξετε να ακολουθήσετε τον συντάκτη του, ώστε να μπορείτε εύκολα να βρείτε τα άτομα και τα σχόλια που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Θα βασιστούμε σε αυτές τις έννοιες «συζήτηση στο πλαίσιο» και «παρακολούθηση» τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε η κοινωνική μάθηση να αισθάνεται λιγότερο σαν μια αναγκαστική συνομιλία και περισσότερο σαν μια συνομιλία με φίλους για τις ιδέες σας και τι έχετε μάθει.

Ορατή μάθηση

Ένας τρόπος για να βελτιώσετε τη μάθηση είναι να κάνετε τη διαδικασία ορατή, ώστε να γνωρίζετε τι θα ακολουθήσει, πού βρίσκεστε στο μάθημα και πόσο μακριά έχετε φτάσει. Η λίστα εκκρεμών εργασιών σας δίνει μια επισκόπηση του μαθήματος, δείχνοντας τις δραστηριότητες για κάθε εβδομάδα και διατηρώντας ένα αρχείο για το τι έχετε ολοκληρώσει.

Η σελίδα προφίλ παρέχει μια σύνοψη της δικής σας δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων σας και τυχόν σχολίων που έχετε κάνει. Θα τα επεκτείνουμε με περαιτέρω πινακίδες για το μάθημα και ενδείξεις για την πρόοδό σας.

Εκμάθηση που υποστηρίζεται από την κοινότητα

Ένα εντατικό μοντέλο διδασκαλίας δεν μπορεί να λειτουργήσει για μαζικά μαθήματα μεγάλης κλίμακας, επομένως πρέπει να προσφέρουμε ηλεκτρονική υποστήριξη χωρίς ένα μεγάλο δίκτυο εκπαιδευτικών. Η λύση είναι να αξιοποιήσει τη δύναμη της κοινότητας, όπου οι μαθητές μπορούν να κάνουν άμεση χρήση των πρόσφατα αποκτηθέντων δεξιοτήτων τους, κοινοποιώντας τις γνώσεις τους στους συνομηλίκους τους.

Η παρακολούθηση άλλων μαθητών αποτελεί μέρος ενός ισχυρού συστήματος που χτίζουμε που θα σας επιτρέψει να αναγνωρίσετε καλές συνεισφορές και να προωθήσετε άτομα που προσφέρουν χρήσιμες συμβουλές και να αναπτύξετε τη δική σας φήμη. Με αυτόν τον τρόπο, η επιτυχία δεν προέρχεται μόνο από την ανάθεση μιας εργασίας και την ολοκλήρωση ενός μαθήματος, αλλά και από τη συνεισφορά στην κοινότητα FutureLearn .

Μαζική κοινωνική μάθηση

Όλες αυτές οι προσεγγίσεις πρέπει να συνεργαστούν με τεράστιο αριθμό μαθητών, έτσι ώστε τα σχόλια να μην αναβοσβήνουν μόνο στο παρελθόν, και η φήμη μπορεί να χτιστεί με την πάροδο του χρόνου. Γι 'αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα μαζική πλατφόρμα κοινωνικής μάθησης, βασιζόμενη στην τεχνογνωσία του Open University, του BBC, των σχεδιαστών κοινωνικών μέσων, καθώς και των FutureLearn μας FutureLearn . Είναι ένας νέος τρόπος μάθησης.

Σημειώσεις

Η ορατή μάθηση εμπνέεται από το έργο του John Hattie, για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε το visible-learning.org.

Το μοντέλο υποστήριξης της κοινότητας προέρχεται από τη δουλειά της Diana Laurillard στα πλαίσια συνομιλίας για την επίσημη μάθηση.

138409_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg
Brooke Cagle / unsplash

Χρησιμοποιώντας το FutureLearn

Επιλέξτε ένα μάθημα

Περιηγηθείτε στη λίστα μαθημάτων μας για να βρείτε κάτι για το οποίο θέλετε να μάθετε. Έχουμε μαθήματα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και προσθέτουμε πάντα περισσότερα. Τα μαθήματα ποικίλλουν σε μήκος. Τα περισσότερα έχουν διάρκεια έξι έως δέκα εβδομάδων, αλλά έχουμε επίσης μερικά βραχύτερα μαθήματα δύο και τριών εβδομάδων.

Διαβάστε κριτικές για μαθήματα FutureLearn για να δείτε πώς οι άλλοι μαθητές απολαμβάνουν να μαθαίνουν στο Διαδίκτυο με το FutureLearn .

Ίσως θέλετε να προσκαλέσετε έναν φίλο να λάβει μέρος μαζί σας; Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω email και κοινωνικών μέσων όταν εγγραφείτε.

Μάθετε δωρεάν, αναβαθμίστε ή αγοράστε Απεριόριστα

Μπορείτε να επιλέξετε πώς μαθαίνετε για τα διαδικτυακά σύντομα μαθήματά μας. Εδώ είναι η διαφορά μεταξύ δωρεάν μάθησης, αναβάθμισης και αγοράς Απεριόριστων:

Ελεύθερος

Πρόσβαση στο μάθημα για τη διάρκειά του + 14 ημέρες, ανεξάρτητα από το πότε συμμετέχετε

Αναβαθμίζω

  • Πρόσβαση στο μάθημα για όσο διάστημα υπάρχει στο FutureLearn
  • Πρόσβαση σε τεστ μαθήματος εάν υπάρχουν
  • Ένα έντυπο και ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης ή δήλωση συμμετοχής όταν πληροίτε τις προϋποθέσεις

Απεριόριστος

  • Πρόσβαση στην επιλογή εκατοντάδων διαδικτυακών σύντομων μαθημάτων και εξετάσεων για ένα χρόνο
  • Ένα εκτυπώσιμο ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης σε όλα τα σύντομα μαθήματα μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις
  • Η ελευθερία να διατηρείτε το περιεχόμενο οποιουδήποτε από τα μαθήματα που έχετε αποκτήσει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης
  • Η ευελιξία να ολοκληρώσετε τα σύντομα μαθήματά σας στο δικό σας χρόνο εντός ενός έτους

Συστήσου

Ενώ περιμένετε να ξεκινήσει το μάθημα, μπορείτε να συμπληρώσετε τη σελίδα του προφίλ σας, ώστε άλλοι μαθητές να μπορούν να μάθουν περισσότερα για εσάς. Μπορείτε να βρείτε το προφίλ σας στο μενού πάνω δεξιά στην οθόνη.

Θα σας στείλουμε email για να σας ενημερώσουμε πότε ξεκινά το μάθημα. Εάν έχετε εγγραφεί για πολύ καιρό εκ των προτέρων, θα σας στείλουμε επίσης ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «ένα μήνα για να πάει», για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε για το μάθημα.

Ξεκινήστε το μάθημα

Μόλις ξεκινήσει το μάθημα, θα εμφανιστεί ένας σύνδεσμος στον πίνακα ελέγχου των μαθημάτων σας. Αυτό θα σας οδηγήσει στη λίστα μαθημάτων «Να κάνετε», η οποία θα σας δείξει τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια.

Να κάνω

FutureLearn μαθήματα FutureLearn χωρίζονται σε εβδομάδες. Περιλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες που πρέπει να στοχεύσετε να ολοκληρώσετε μέσα στην εβδομάδα, κάθε μία από μια σειρά απλών βημάτων, για να σας βοηθήσει να μάθετε. Κάθε εβδομάδα δίνεται ένα περιγραφικό όνομα, οπότε γνωρίζετε πάντα τι αναμένεται και μπορείτε ακόμη και να πλοηγηθείτε ανάμεσά τους, για να δείτε τι θα συμβεί ή να προχωρήσετε από την αρχή εάν αργάτε να ξεκινήσετε.

Βίντεο, ήχος και άρθρα

Μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας βίντεο, ακούγοντας ήχο και διαβάζοντας άρθρα. Πολλά από αυτά τα βήματα ακολουθούνται από σύντομα κουίζ για να σας βοηθήσουν να ελέγξετε ότι έχετε κατανοήσει.

Σχόλια στο περιθώριο

Κάθε άρθρο, βίντεο ή κομμάτι ήχου έχει χώρο για να επιτρέπει στους μαθητές να σχολιάζουν και να κάνουν ερωτήσεις. Αυτό εμφανίζεται στο περιθώριο σε μεγάλες οθόνες ή αποκαλύπτεται παρακάτω σε μικρές οθόνες.

Μπορείτε να συζητήσετε θέματα μεταξύ τους και οι εκπαιδευτικοί θα προσφέρουν καθοδήγηση και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις. Πατήστε το κουμπί σχολίου για να συμμετάσχετε στη συνομιλία.

Επισήμανση ως πλήρους

Υπάρχει ένας διακόπτης στο τέλος κάθε βήματος που σας επιτρέπει να το επισημάνετε ως ολοκληρωμένο. Αυτό ενημερώνει τη λίστα "Εκκρεμότητες", αλλά η απενεργοποίηση δεν σας εμποδίζει να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Εάν δεν είστε σίγουροι ότι καταλάβατε σωστά κάτι, μπορείτε να το αφήσετε και να το επιστρέψετε αργότερα.

Συζήτηση

Κάθε τόσο συχνά, θα συναντήσετε ένα βήμα συζήτησης, όπου θα σας δοθεί ένα θέμα για να συζητήσετε με συναδέλφους μαθητές. Το να μιλάτε για ιδέες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε και να ενοποιήσετε πληροφορίες, οπότε δοκιμάστε το, ακόμα κι αν το θεωρείτε τρομακτικό!

Δραστηριότητα

Θέλετε να μάθετε τι μιλούν όλοι τώρα; Μεταβείτε στη σελίδα δραστηριότητας του μαθήματος για να δείτε ποιες ερωτήσεις μπορείτε να απαντήσετε και ποια θέματα βρίσκονται υπό συζήτηση.

Απαντήσεις

Μόλις αρχίσετε να σχολιάζετε, πιθανότατα θα λάβετε απαντήσεις από άλλους μαθητές. Θα τα δείτε στη σελίδα απαντήσεων. Θα λάβετε επίσης ειδοποιήσεις μέσω email, ώστε να μην χάσετε ποτέ απάντηση.

Ακολουθηστε

Εντοπίστηκε κάποιος που κάνει ενδιαφέροντα σημεία και κάνει μεγάλες ερωτήσεις; Πατήστε το κουμπί "Παρακολούθηση" στη σελίδα του προφίλ του και μπορείτε να φιλτράρετε τις συζητήσεις για να συμπεριλάβετε τα άτομα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Εάν κάποιος σας ακολουθήσει και ακολουθήσετε πίσω, μπορείτε να μάθετε μαζί.

Κουίζ

Πολλές δραστηριότητες περιλαμβάνουν ένα κουίζ, μια στιγμή για παύση και έλεγχο του πόσο καλά έχετε κατανοήσει τα βασικά σημεία από το προηγούμενο βίντεο ή άρθρο πριν προχωρήσετε. Τα κουίζ δεν βαθμολογούνται, λαμβάνετε απεριόριστο αριθμό δοκιμών σε κάθε ερώτηση και σας δίνουμε σχόλια και συμβουλές για κάθε κίνηση.

Δοκιμές

Εάν έχετε αναβαθμίσει το μάθημά σας, θα μπορείτε να κάνετε εξετάσεις. Οι δοκιμές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα κουίζ, αλλά οι δοκιμές βαθμολογούνται και περιορίζονται σε τρεις δοκιμές. Αυτά υπολογίζονται στο συνολικό σας σήμα και έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν τις γνώσεις σας. Θα σας δώσουμε τρεις βαθμούς εάν λάβετε μια ερώτηση σωστά την πρώτη φορά, δύο στη δεύτερη προσπάθειά σας και έναν στην τρίτη σας.

Αναθέσεις

Πολλά από τα μαθήματά μας σας προσφέρουν επίσης την ευκαιρία να κάνετε εργασίες και να λάβετε σχόλια από άλλους μαθητές σχετικά με το μάθημα. Κάθε εργασία θα συνοδεύεται από σαφείς οδηγίες σχετικά με το πώς να γράψετε ή να δημιουργήσετε την εργασία σας, καθώς και να δώσετε εποικοδομητικά σχόλια σε άλλους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εφαρμόσετε αυτά που έχετε μάθει στην πράξη και να λάβετε συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε.

Ολοκλήρωση του μαθήματος

Όταν τελειώσετε το μάθημά σας, εάν έχετε αναβαθμίσει και πληροίτε τις προϋποθέσεις για ένα πιστοποιητικό, θα λάβετε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό και αργότερα ένα έντυπο πιστοποιητικό που θα σας βοηθήσει να αποδείξετε τη μάθησή σας.

Εάν δεν έχετε αναβαθμίσει, έχετε ακόμα την ευκαιρία να ολοκληρώσετε το μάθημα. Εάν κάνετε αναβάθμιση, θα μπορείτε να επιστρέψετε και να ολοκληρώσετε τυχόν δοκιμές για να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό.

Επιλέξτε το επόμενο μάθημα

Η εκπαίδευση είναι μολυσματική: είμαστε πεπεισμένοι ότι θα απολαύσετε την εμπειρία FutureLearn τόσο πολύ, θα έχετε εγγραφεί σε άλλο μάθημα πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρώτο!

Διαπιστεύσεις

Διαπιστευμένο από EFMD EquisΔιαπιστευμένο από AMBAΔιαπιστευμένο από AACSB

Τοποθεσίες

  • London

    1-11 Hawley Crescent, , London

Προγράμματα

Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

Ερωτήσεις