Keystone logo
Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Ethica Institute Of Islamic Finance

Εισαγωγή

Πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον είναι η βασική αιτία των περισσότερων προβλημάτων στον κόσμο.

Εάν δεν είχαμε σύνθετο ενδιαφέρον, δεν θα χρειαζόμασταν την ανάπτυξη σύνθετων. Και εάν δεν χρειαζόμασταν σύνθετη ανάπτυξη, δεν θα είχαμε το μεγαλύτερο μέρος της φτώχειας που οφείλεται στο χρέος, τους πόρους που πεινασμένοι από τους πόρους και την κλιματική αλλαγή που βλέπουμε τώρα. Οι ειδικοί λένε ότι ακόμη και η σημερινή πανδημία μας είναι το αποτέλεσμα της φθίνουσας βιοποικιλότητας, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια ευφυή αναπτυξιακή νοοτροπία. Όλο το ενδιαφέρον - είτε απλό είτε σύνθετο, είτε με πολύ χαμηλά είτε πολύ υψηλά επιτόκια - αυξάνεται τόσο γρήγορα που απλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Χρειάζεστε ένα παράδειγμα; Η Βραζιλία φιλοξενεί το όμορφο τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Αυτό το πλούσιο θαύμα μας παρέχει ένα τέταρτο του οξυγόνου στον κόσμο. Δυστυχώς, αυτό το δάσος θα εξαφανιστεί στη ζωή μας. Γιατί; Έτσι, η Βραζιλία μπορεί να εξοφλήσει 200 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους. Πως? Με ξυλεία.

Ή πάρτε ένα παράδειγμα πιο κοντά στο σπίτι. Είστε ή κάποιος που γνωρίζετε συνθλίβεται κάτω από το αυξανόμενο προσωπικό χρέος; Το 43% όλων των αμερικανικών οικογενειών τώρα ξοδεύουν περισσότερα από όσα κερδίζουν κάθε χρόνο. Και αυτό το πρόβλημα επιδεινώνεται κάθε χρόνο για εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ενδιαφέροντος και πολλών από τα προβλήματα του κόσμου. Και πιστεύουμε ότι η ισλαμική χρηματοδότηση μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση ορισμένων από αυτά τα προβλήματα.

Αλλά για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε δύο πράγματα: το γράμμα του νόμου και το πνεύμα του νόμου. Για να λειτουργήσει το γράμμα του νόμου, η ισλαμική χρηματοδότηση πρέπει να ακολουθήσει ορισμένα βασικά ελάχιστα πρότυπα. Πρότυπα που δεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη εκτός εάν οι κεντρικές τράπεζες αρχίσουν να τραβούν ορισμένες άδειες.

Το καλύτερο πρότυπο στον κλάδο - de facto σε πάνω από το 90% των παγκόσμιων ισλαμικών οικονομικών δικαιοδοσιών - είναι το AAOIFI (προφέρεται "ao-fee"), που αντιπροσωπεύει τον Λογιστικό και Ελεγκτικό Οργανισμό για Ισλαμικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα. AAOIFI συγκεντρώνει μελετητές από όλο τον κόσμο που συμφωνούν με τα πρότυπα της Σαρία. Και επειδή το AAOIFI παρέχει ελάχιστα πρότυπα, εάν δεν συμμορφώνεται με το AAOIFI , πιθανώς δεν συμμορφώνεται με το Shariah. Όπως το έθεσε ένας μελετητής, "Το πιο κοντινό πράγμα που έχουμε στην Ijma (επιστημονική συναίνεση) στην ισλαμική χρηματοδότηση είναι το AAOIFI ." Ijma , όπως γνωρίζετε, είναι η υψηλότερη αποδεικτική πηγή μετά το Κοράνι και το Χαντίθ στην παραδοσιακή ισλαμική νομολογία. Πιστεύουμε ότι η τήρηση των προτύπων Shariah AAOIFI - και η αμφισβήτηση εάν η τράπεζά σας, ο μελετητής ή ο εκπαιδευτής σας τα ακολουθεί - είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για την τήρηση της επιστολής του νόμου.

Αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε εκεί. Η ισλαμική χρηματοδότηση πρέπει επίσης να ακολουθεί το πνεύμα του νόμου.

Πρέπει να προωθήσουμε τις δομές που βασίζονται σε μετοχές, όπως η مشاρακα και η Μουνταράμπα και να μειώσουμε την εξάρτησή μας από κατάλληλες δομές όπως η Μουραμπάχα. Πρέπει να εξαλείψουμε το Tawarruq . Και σε ευρύτερο επίπεδο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα των κλασματικών τραπεζικών αποθεματικών χρέους. Γιατί οι τράπεζες μπορούν να δανείζουν χρήματα που δεν έχουν; Και βγάζετε χρήματα από χρήματα που δεν υπάρχουν; Βγάζει νόημα;

Ενώ η πραγματικότητα είναι ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να φύγουν σύντομα, ένα πρώτο βήμα για την πρόκληση των κλασματικών τραπεζικών αποθεματικών χρέους είναι η καθιέρωση ενός παγκοσμίως αναγνωρισμένου νομίσματος με βάση το χρυσό. Αυτό αναγκάζει αμέσως την αγορά να συνδέσει τις συναλλαγές με περιουσιακά στοιχεία και όχι να τις βασίσει σε απλούς αριθμούς μέσα σε υπολογιστές.

Λοιπόν, πού ξεκινάμε με την προώθηση του νόμου με γράμμα και πνεύμα;

Πιστεύουμε ότι ξεκινά με εσάς και εμένα.

Εάν έχετε λογαριασμό σε μια συμβατική τράπεζα, μεταφέρετε τα χρήματά σας σε μια ισλαμική τράπεζα. Εάν δεν υπάρχουν ισλαμικές τράπεζες στη χώρα σας, ανοίξτε έναν λογαριασμό στο εξωτερικό σε μια χώρα που το κάνει.

Εάν είστε τραπεζίτης, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε δύο πράγματα στην τράπεζά σας: 1) βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα της τράπεζάς σας συμμορφώνονται με το AAOIFI . Τα πιο πρόσφατα πρότυπα είναι διαθέσιμα στο www. AAOIFI .com ; και 2) ξεκινήστε τη μετάβαση σε Μουσαρκάκα και Μουνταράμπα για μια ποικιλία δραστηριοτήτων που κυμαίνονται από τη διαχείριση ρευστότητας έως τη χρηματοδότηση του εμπορίου. Και αν η τράπεζά σας δεν προσφέρει ισλαμική χρηματοδότηση, αρχίστε να ρωτάτε γιατί.

Εάν είστε ρυθμιστής και η ισλαμική χρηματοδότηση έχει ήδη ασκηθεί στη δικαιοδοσία σας, πιέστε τις τράπεζες να ακολουθήσουν το AAOIFI ή κινδυνεύουν να ανασταλούν οι άδειές τους. Σε ευρύτερο επίπεδο, υποστηρίξτε την ισλαμική βιομηχανία μικροχρημάτων Εάν η ισλαμική χρηματοδότηση δεν έχει φτάσει ακόμη στη δικαιοδοσία σας, προωθήστε την ευαισθητοποίηση σχετικά με εκπαιδευτικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Εάν είστε επιχειρηματίας, πιθανότατα έχετε μια δεξιότητα που μπορεί να χρησιμοποιήσει η ισλαμική χρηματοοικονομική βιομηχανία. Όνειρο μεγάλο: δημιουργήστε μια εταιρεία, ένα ίδρυμα με βάση την κοινότητα, ένα τοπικό νόμισμα, ένα χωριό με οικολογικό μυαλό ή ένα καινοτόμο προϊόν. Στις περισσότερες χώρες, οι άνθρωποι εξακολουθούν να μην διαθέτουν άτοκες εναλλακτικές λύσεις για το σπίτι, την εκπαίδευση και τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης. Γιατί είναι ευκολότερο να εκδοθεί Sukuk ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από το να συγκεντρωθεί ένα δεκάρα για χρηματοδότηση εκπαίδευσης σύμφωνα με τη Σαρία; Πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα το Zakah; Πώς δημιουργούμε μοντέλα εμπιστοσύνης που ανήκουν στην κοινότητα με βάση την Wakf;

Εάν είστε μαθητής, μάθετε ισλαμική χρηματοδότηση. Σκεφτείτε πέρα από την τυπική πορεία της σταδιοδρομίας και σκεφτείτε σοβαρά να ξεκινήσετε κάτι μόνοι σας. Κάνε ό, τι αγαπάς και θα ακολουθήσει η επιτυχία.

Και αν είστε εκπαιδευτικός που προσπαθείτε - όπως και εμείς - να αλλάξετε τα ισλαμικά οικονομικά προς το καλύτερο, κάντε υπομονή. Η διαρκής αλλαγή διαρκεί χρόνια, συχνά δεκαετίες. Αντισταθείτε στον πειρασμό να "πετάξετε το μωρό με το νερό του μπάνιου" και να απορρίψετε όλη την ισλαμική χρηματοδότηση. Η βιομηχανία είναι ακόμη ένα έργο σε εξέλιξη με πολύ δρόμο ακόμη. Γίνετε μέρος αυτής της προόδου αντί να ξεκινήσετε μια εκθαμβωτική νέα θεωρία οικονομικών που αφήνει τον μέσο πελάτη να ξύσει το κεφάλι του αναρωτιέστε πώς να χρηματοδοτήσει ένα μικρό σπίτι για την οικογένειά του. Απλώς προωθήστε το Diminishing Musharraf , για παράδειγμα. Το βαθύτερο, διαρθρωτικό περιβάλλον που κληρονομεί η ισλαμική χρηματοδότηση - κλασματικά τραπεζικά αποθεματικά χρέους, νόμισμα fiat - δεν επιλύεται αντικαθιστώντας προϊόντα. Επιλύονται αντικαθιστώντας συστήματα: νομίσματα με βάση το χρυσό που εκδίδονται από ισλαμικές κεντρικές τράπεζες.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο αιώνας - πράγματι, τα επόμενα χρόνια - δεν θα είναι τίποτα πριν. Η παγκόσμια θέρμανση σημαίνει λιγότερα τρόφιμα και νερό. Το αιθέριο έλαιο σημαίνει λιγότερη ενέργεια. Και οι επανειλημμένες οικονομικές κρίσεις σημαίνουν λιγότερη βεβαιότητα. Μπορούμε να σηκώσουμε τα χέρια μας και να φύγουμε με παραίτηση. Ή μπορούμε να εντοπίσουμε τα ριζικά προβλήματα και να κάνουμε κάτι γι 'αυτό. Ο Θεός μας κάνει μόνο υπεύθυνους για τις πράξεις μας. Φροντίζει τα αποτελέσματα.

Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αμφισβητήσουμε ανοιχτά το υπόδειγμα βάσει τόκων και να προωθήσουμε την άτοκη χρηματοδότηση ως αποδεδειγμένη εναλλακτική λύση. Ήρθε η ώρα. Αλλά το πρώτο βήμα για να αμφισβητήσετε ένα παράδειγμα και να προσφέρετε μια εναλλακτική λύση είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας.

Μόνο τότε θα πιστέψετε. Διότι αν πιστεύετε, τότε το ίδιο θα κάνουν όλοι οι άλλοι.

Τοποθεσίες

  • Dubai

    Dubai, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

    Ερωτήσεις