Online MA στο Comedy Writing

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Βελτιώστε τις δεξιότητες γραφής κωμωδίας σας και αναπτύξτε ένα σύνολο εργασιών που συνδυάζει τη δημιουργικότητα, την πολιτισμική συνάφεια και την ευαισθητοποίηση της βιομηχανίας. Πάρτε το ταιριάζει για μια καριέρα ως επαγγελματίας συγγραφέας κωμωδίας.

Τίτλος Βραβείου: MA Comedy Writing
Βραβείο: Πανεπιστήμιο Falmouth
Επίπεδο: 7
Τρόπος σπουδών: Online, μερικής απασχόλησης
Διάρκεια: Δύο χρόνια

Μαθηματικά σύνοψη

Θέλετε να ωθήσετε τα όρια της γραφής κωμωδίας στα όριά της; Είστε σε μια αποστολή να αναρωτηθείτε μεγάλες ιδέες όπως το φύλο, η πολιτική, η θρησκεία και η οικογένεια μέσω της κωμωδίας; Ή μήπως θέλετε απλώς να γράψετε μια παράσταση που είναι ασταμάτητη; Αν το αγαπημένο σας είδος κωμωδίας είναι το sitcom, το δράμα κωμωδίας ή το σκίτσο, ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση τώρα και όλοι χρειαζόμαστε ένα γέλιο. Και κρίσιμα, είναι η μοναδική και ξεκαρδιστική ερμηνεία του κόσμου που απαιτείται.

Με τη δραματική αύξηση του περιεχομένου βίντεο συνδρομής - σκέφτονται Amazon, Netflix και Apple - παράλληλα με μια αναγέννηση στην ακουστική κωμωδία ευγένεια των podcasts - κωμωδία εκπομπής είναι σε τεράστια ζήτηση. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες τώρα και μεγάλη ανάγκη για νέους συγγραφείς κωμωδίας.

Στο πανεπιστήμιο του Falmouth , θέλουμε να εξοπλίσουμε νέους και αναδυόμενους συγγραφείς κωμωδίας με τις δεξιότητες, τα εργαλεία και τη βιομηχανική εστίαση που θα ωθήσουν τα έργα τους στην κορυφή του σωρού του συντάκτη αναθέσεως και θα δουν τα σενάρια τους πράσινα. Αυτός ο διαδικτυακός διαγωνισμός έχει αναπτυχθεί από τον βραβευμένο παραγωγό κωμωδίας και τον εκτελεστικό παραγωγό Simon Nicholls. Ο Simon έχει εμπειρία 20 χρόνων στην κωμωδία, αναπτύσσοντας και πωλώντας κωμωδίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Σε αυτή τη MA, θα μελετήσετε το έργο των διάσημων συγγραφέων και διευθυντών, θα αναλογιστείτε τις επαγγελματικές τάσεις και θα μάθετε πώς να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες της αγοράς. Θα αναπτύξετε ένα χαρτοφυλάκιο σεναρίων κωμωδίας που θα λειτουργήσει ως τηλεφωνική κάρτα με την οποία θα προσεγγίσετε παραγωγούς κωμωδίας, επιτρόπους κωμωδίας και θα λάβετε αντιπροσωπεία αντιπροσώπων. Ποιος ξέρει, θα μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας στο δρόμο για τα Βραβεία BAFTA, Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες με το επόμενο Fleabag, veep, Modern Family και Πατέρας Ted.

Εσύ θα:

 • Μάθετε πώς να γράφετε σκίτσα κωμωδίας, καταστάσεις κομματιών, δράματα κωμωδίας και αναπτύξτε ένα σώμα εργασίας για πολλαπλές πλατφόρμες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ταινίες και online.
 • Αναπτύξτε ένα χαρτοφυλάκιο γραφής κωμωδίας που αποτελείται από σενάρια, θεραπείες, συνόψεις και τις απαντήσεις σας σε επαγγελματικά κονσέρβα κωμωδίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τηλεφωνική κάρτα για να κερδίσουν εκπροσώπους πράκτορα και να παρουσιαστούν στην ανάθεση εκδόσεων.
 • Δομήστε την εργασιακή σας πρακτική ως συγγραφέας κωμωδίας, σχεδιάζοντας την ημέρα σας, ασχολούμενος με το μπλοκ συγγραφέων, εργάζοντάς σας σε σύντομες προθεσμίες παραμένοντας αστείο.
 • Κατανοήστε το ρόλο ενός Επιτρόπου, τα κριτήρια με τα οποία αξιολογεί νέα γραφή και τι χρειάζεται για να πάρει το έργο σας πράσινο.

Ποιος είναι αυτός ο μεταπτυχιακός τίτλος;

Θα έπρεπε να είσαι:

 • Παθιασμένοι για κωμωδία, δημιουργικό γράψιμο, αφήγηση, stand-up, sit-coms, δράματα κωμωδίας, σκίτσα στην τηλεόραση, ραδιόφωνο και online πλατφόρμες
 • Αστείος, δημιουργικός, ανοιχτός σε νέες ιδέες, περίεργος, ειρωνικός, γελοία, άτακτος, πολιτιστικός ευαισθητοποιημένος και οδηγημένος.

Μπορεί να είσαι:

 • Ένας απόφοιτος που επιθυμεί να αναπτύξει εξειδικευμένες γνώσεις γραπτώς για κωμωδία
 • Ένας επαγγελματίας κωμωδίας με εμπειρία stand-up, θέατρο, ραδιόφωνο, σκίτσο δείχνει ποιος θέλει να αναπτύξει μια καριέρα γραπτώς για την κωμωδία
 • Ένας νεοσύστατος ή αναδυόμενος συγγραφέας που θέλει να αποκτήσει τις δεξιότητες για να προσαρμόσει την υπάρχουσα εργασία για την οθόνη.

Περιεχόμενο μαθήματος

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τέσσερις μονάδες 30 μονάδων πίστωσης και ένα έργο 60 πιστώσεων (180 μονάδες συνολικά). Όλες οι ενότητες του μαθήματος είναι υποχρεωτικές και πρέπει να ψηφιστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί το βραβείο.

* Σημείωση: η σειρά των ενοτήτων μπορεί να διαφέρει από εκείνη που αναφέρεται παρακάτω.

Core Modules Πιστώσεις
Comic Storytelling για την οθόνη

60

Αξιολογήσεις

 • Γραπτές εργασίες (χωρίς εξετάσεις)
 • Συνδυασμός οπτικών, λεκτικών και γραπτών έργων, προσαρμοσμένων ειδικά σε κάθε ενότητα.

Προυποθέσεις εισόδουΘα χρειαστείτε:

 • Ένα δίπλωμα τιμής ή ισοδύναμο επίπεδο 6
 • Να υποβάλετε έως και πέντε σελίδες σεναρίου για ραδιόφωνο, τηλεόραση ή ταινία. Είναι η επιλογή σας, αλλά πρέπει να είναι ένα σενάριο κωμωδίας, όχι οποιοδήποτε άλλο είδος, που δείχνει καλύτερα τη γραφή κωμωδίας σας. Υποβάλετε επίσης ένα κομμάτι γραφής 300 λέξεων λαμβάνοντας υπόψη ένα παλιό καταστατικό, το οποίο δεν λειτουργεί πλέον. Το κομμάτι της γραφής πρέπει να μας λέει ξεκάθαρα γιατί έχετε επιλέξει αυτήν την παράσταση για επανεφεύρεση τώρα. Περιγράψτε τον τρόπο εκσυγχρονισμού και επανεξέτασης της επίδειξης που θα πρέπει να παρακολουθήσετε για το σημερινό ακροατήριο. Θα πρέπει να εξετάσετε ποιος θα ασχοληθεί με αυτή την παραγωγή, καθώς και το όραμά σας για την παράσταση.
 • Απόδειξη της επάρκειας στα αγγλικά (ελάχιστο συνολικό σκορ IELTS 6,5 με τουλάχιστον 6,0 σε ανάγνωση, γραφή, ομιλία και ακρόαση ή TOEFL IBT (Internet Based Test) με τουλάχιστον 88 συνολικά και τουλάχιστον 21 και στα 4 συστατικά).

Δεχόμαστε επίσης μια σειρά από ισοδύναμα αναγνωρισμένα προσόντα αγγλικής γλώσσας. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν πτυχίο ή επίσημο προσόν εξακολουθούν να ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση.

Πρόσθετα έξοδαΓια να συμμετάσχετε πλήρως στο μάθημα, θα χρειαστεί να αγοράσετε λογισμικό σεναρίου.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth.

Established in 1902, we’ve previously been the Falmouth School of Art, Falmouth College of Art and Design and the University College Falmouth. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη