Mba στην ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ:

Προσφέρεται ως κοινή πρωτοβουλία με την IOSD (Διεθνής Οργανισμός για την Αειφόρο Ανάπτυξη), αυτό το εξειδικευμένο και οικονομικά προσιτό MBA είναι ένα προπονημένο πρόγραμμα σε στυλ Οξφόρδης που θέτει το bar σε βασικές γνώσεις, θεματικό πεδίο και βάθος, καθώς και παγκόσμια εφαρμογή. Πρέπει να σημειωθεί ότι η EUCLID προσφέρει επίσης ένα μη-ΜΒΑ MSc στις Μελέτες Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ο πυρήνας MBA αυτού του προγράμματος είναι ο ίδιος στο MBA / SD που κατατάσσεται # 1 από την BestCollegeReviews.

Το EUCLID MBA είναι ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο και πρακτικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε κυρίως για ενεργούς δημόσιους υπαλλήλους και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Δεν είναι κεντρικός "ΗΠΑ", "ΕΕ" ή "Ηνωμένο Βασίλειο" ή "Κίνα", αλλά αντικατοπτρίζει ένα πραγματικά παγκόσμιο και διακυβερνητικό όραμα. Είναι επίσης πολύ κατάλληλο για τους σπουδαστές γενικής δημόσιας τάξης που επιδιώκουν να αποκτήσουν τόσο έναν πυρήνα MBA, όσο και την εμπειρογνωμοσύνη στον ενεργειακό τομέα, προκειμένου να επιτύχουν εκτελεστικές σταδιοδρομίες.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Αυτό το πρόγραμμα MBA προετοιμάζει μελλοντικούς διευθυντές και στελέχη που προτίθενται να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους στην παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία, τόσο στην ιδιωτική όσο και στην κυβερνητική πλευρά αυτού του κρίσιμου οικονομικού παράγοντα.

Το πρόγραμμα σπουδών σχεδιάστηκε κατά κύριο λόγο για να εκπαιδεύσει το κυβερνητικό προσωπικό που χρειάζεται ολοκληρωμένη επισκόπηση αυτού του τεράστιου πεδίου, αλλά είναι επίσης κατάλληλο να προετοιμάσει τους φοιτητές και τους επαγγελματίες που εργάζονται για επαγγελματική σταδιοδρομία με κυβερνητικούς φορείς, διεθνείς οργανισμούς και πολυεθνικές εταιρείες.

Χάρη στις χαμηλές διδασκαλίες και τις θεσμικές σχέσεις, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους πολίτες και τους κατοίκους των συμμετεχόντων κρατών EUCLID και ECOWAS.

Το πρόγραμμα EUCLID MBA / Energy είναι επίσης μοναδικό υπό την έννοια ότι είναι το μοναδικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που πραγματεύεται τις ενεργειακές μελέτες που προσφέρονται πραγματικά από έναν διακυβερνητικό οργανισμό, επιτρέποντας έτσι την άμεση αλληλεπίδραση με τους επαγγελματίες, καθώς και το άνοιγμα σπάνιων ευκαιριών πρακτικής άσκησης σε διπλωματικές αποστολές και εκδηλώσεις.

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ:

Κύρια μαθήματα:

 • ACA-401 (Διεθνής Ακαδημαϊκή Γραφή)
 • TPH-499 (Argumentation and Critical Thinking)
 • MBA-MGMT (βασική ενότητα διαχείρισης MBA)
 • MBA-ECO (βασική ενότητα MBA Economics))
 • DIP-606 (Θέμα ή Έργο MBA)

Μαθήματα (μερική λίστα):

 • NRJ-SIT (Παγκόσμια Θέματα Ενέργειας)
 • NRJ-REN (Μονάδα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)
 • NRJ-ALT (Αιολική και Εναλλακτική Ενέργεια)
 • NRJ-BIO (βιοκαύσιμα και βιομάζα)
 • NRJ-PETRO (πετρελαϊκή και πετροχημική μονάδα)

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ:

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου (ή διεθνές ισοδύναμο) σε σχετικό τομέα, που εκδίδεται από φορέα αναγνωρισμένο ή διαπιστευμένο από τον αρμόδιο δημόσιο οργανισμό.

Οι υποψήφιοι που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση (οι οποίοι είναι ήδη κυβερνητικοί υπάλληλοι) μπορούν να γίνουν δεκτοί χωρίς ειδικό πτυχίο αν το επίπεδο εκπαίδευσης και πείρας τους θεωρηθεί επαρκές. Η EUCLID μπορεί να απαιτήσει από αυτούς τους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν μαθήματα γέφυρας πριν εγγραφούν σε αυτό το MBA.

Η ευχέρεια στα αγγλικά (προφορικά και γραπτά) απαιτείται και θα εξεταστεί.

Οι φοιτητές αναμένεται να είναι σε θέση να αφιερώνουν 10 έως 15 ώρες πραγματικής ωράριο σε εβδομαδιαία βάση.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ:

Οι πιστωτικές αξίες εκφράζονται τόσο σε όρους USCH (πιστωτική ώρα ΗΠΑ) όσο και ECTS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων). Συνήθως, οι 14 ώρες διδασκαλίας στην τάξη κατά τη διάρκεια ενός εξαμήνου αντιπροσωπεύουν 1 USCH ή 1,5 ECTS (συν το χρόνο αυτοδιδασκαλίας), το οποίο μετατρέπεται σε ισοδύναμο ποσό σπουδών στο πλαίσιο ενός προγράμματος απόστασης.

Η συνολική πιστωτική αξία για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα EUCLID MBA-Energy, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, είναι 36 USCH / 60 ECTS.

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ / ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Ακαδημαϊκή προσέγγιση

Είναι δίκαιο να ειπωθεί ότι τα προγράμματα της EUCLID περιγράφονται καλύτερα ως προγράμματα σπουδών «από απόσταση» παρά «σε απευθείας σύνδεση». Αυτό σημαίνει ότι οι σπουδαστές δεν χρειάζεται να συνδεθούν σε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για να συμμετάσχουν σε συζητήσεις του πίνακα ανακοινώσεων, όπως συμβαίνει συχνά με τα προγράμματα «σε απευθείας σύνδεση».

Τα προγράμματα μας μάλλον δίνουν έμφαση στην ικανότητα να απορροφούν ένα τεράστιο ποσό υλικού σε προσωπική βάση, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για τους γρήγορους αναγνώστες οι οποίοι από μόνοι τους έχουν ένα αρχείο έντονης ανάγνωσης βιβλίων και έντονου ενδιαφέροντος για τον τομέα σπουδών τους.

Η EUCLID αξιολογεί τις διαπροσωπικές δεξιότητες και τις ικανότητες ομαδικής εργασίας του αιτούντος, οι οποίες είναι απαραίτητες για προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, με βάση την προηγούμενη εμπειρία που επιβεβαιώνεται με εκτεταμένη προσωπική συνέντευξη. Επειδή η EUCLID ιδρύθηκε για να εξυπηρετήσει ενεργούς διπλωμάτες και ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους, αναμένεται ότι αυτές οι επαγγελματικές δεξιότητες θα έχουν αποκτηθεί και αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του αιτούντος.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η EUCLID μπορεί να προτείνει ειδικά μαθήματα (τα οποία ενδεχομένως να μην συμπεριληφθούν ως μαθήματα επιλογής), προκειμένου να φέρουν τα διαπροσωπικά προσόντα (συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ομιλίας) σε εκτελεστικό επίπεδο.

Απαιτήσεις γλώσσας

Όλοι οι σπουδαστές πρέπει να είναι άπταιστα στα αγγλικά και πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα κινέζικα ή άλλη μεγάλη παγκόσμια γλώσσα.

Αποτέλεσμα

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, κάθε φοιτητής αναμένεται να έχει γίνει εμπειρογνώμονας σε ένα σχετικό τομέα ενεργειακής πολιτικής ή τεχνολογίας (συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

Αυτό το πρόγραμμα που αποστέλλεται μέσω διαδικτύου στοχεύει στην «προετοιμασία των ηγετών εμπειρογνωμόνων για τη διεθνή δημόσια διοίκηση και τις παγκόσμιες σταδιοδρομίες».

 • Διαχείριση ενέργειας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ΜΚΟ
 • Ενεργειακό μάρκετινγκ
 • Επενδύσεις σε ενέργεια
 • Παγκόσμια ενεργειακή διαβούλευση
 • Ακαδημαϊκή κοινότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ:

Η EUCLID έχει συνεχή εγγραφή (πρόσληψη) για αυτό το πρόγραμμα. Είναι αποδεκτή η εφαρμογή αρκετούς μήνες νωρίτερα, αλλά συνιστάται η εφαρμογή 60-40 ημερών εκ των προτέρων. Τα γενικά δημόσια χρονοθυρίδια κατανέμονται βάσει της αρχής προτεραιότητας.

Τελευταία ενημέρωση Ιούλ. 2017

Σχετικά με τη Σχολή

EUCLID is, like the European Central Bank, NATO or the African Union, an international intergovernmental organization (IGO).

EUCLID is, like the European Central Bank, NATO or the African Union, an international intergovernmental organization (IGO). Διαβάστε Λιγότερα
Ουάσιγκτο , Banjul , Bangui , Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία Online , Gambia Online + 4 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη