MBA στο Διεθνές Logistics & Trade

Γενικά

5 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

Το διαδικτυακό μάθημα MBA στο Διεθνές Logistics and Trade είναι ένα πρόγραμμα μερικής απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Wismar: Τεχνολογία, Επιχειρήσεις και Σχεδιασμός (Γερμανία).

Το εμπόριο και η εφοδιαστική είναι από τους μεγαλύτερους οικονομικούς τομείς παγκοσμίως και είναι πολύ περίπλοκο. Τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι αλυσίδες αξίας βιώνουν επί του παρόντος ραγδαία αλλαγή και η ψηφιοποίηση δημιουργεί νέες ευκαιρίες για κινητικότητα. Τα δίκτυα γίνονται πιο εντατικά, ενώ οι αγορές και οι εμπορικές ροές αλλάζουν. Επιπλέον, η σύγχρονη εφοδιαστική πρέπει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις λόγω της κατάρρευσης της παγκόσμιας τάξης. Η κλιματική αλλαγή θέτει τη βιομηχανία logistics υπό σημαντική πίεση για καινοτομία. Όποιος θέλει να ασχοληθεί με τη διαχείριση εδώ χρειάζεται χρόνια εμπειρίας στον κλάδο και καλή γνώση ειδικών γνώσεων.

Το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης MBA Logistics and Trade σας προετοιμάζει με τον βέλτιστο τρόπο για τα επόμενα βήματα σταδιοδρομίας στη βιομηχανία logistics. Είναι διεθνές στην ευθυγράμμισή του, βρίσκεται στη διεπαφή μεταξύ εμπορίου και εφοδιαστικής, είναι στα Αγγλικά και μπορεί να μελετηθεί παγκοσμίως. Μέσω της διαδικτυακής πανεπιστημιούπολης myWINGS και της εφαρμογής μελέτης, για πρώτη φορά, επαγγελματίες για παράδειγμα από την Ευρώπη, την Ασία, τη Νότια Αφρική και τη Λατινική Αμερική μπορούν να σπουδάσουν μαζί σε μία ομάδα μελέτης.

Διεθνώς έμπειροι καθηγητές και καθηγητές από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Ινδία μεταφέρουν το περιεχόμενο διδασκαλίας μέσω διαδραστικών διαλέξεων βίντεο και σεμιναρίων. Τα σεμινάρια παρακολούθησης σάς προσφέρουν επίσης την ευκαιρία να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας και το προσωπικό σας δίκτυο. Το bremenports παρέχει πρακτική σημασία. Ως διαχειριστής υποδομής των παγκόσμιων λιμένων της Βρέμης και του Μπρέμερχαβεν, η bremenports φέρνει την πρώτη του εμπειρία στη διδασκαλία.

«Μαζί με το WINGS, έναν διάσημο πάροχο εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχουμε σχεδιάσει τα πρώτα διεθνή προσανατολισμένα μαθήματα μερικής απασχόλησης για τη βιομηχανία logistics».
Robert Howe - Διευθύνων Σύμβουλος στη bremenports

howe_robertWINGS - Wismar University","author_url":"","source":"©WINGS - Wismar University"}" />

Τα πλεονεκτήματά σας με μια ματιά

 • Διεθνές πτυχίο πανεπιστημίου "Master of Business Administration (MBA)"
 • Πρόγραμμα μερικής απασχόλησης για επαγγελματίες (κυρίως διαδικτυακά)
 • Ευέλικτη και πρακτική
 • Στα Αγγλικά και διατίθεται παγκοσμίως
 • Διαλέξεις βίντεο πολυμέσων (κατ 'απαίτηση)
 • Μελέτη εφαρμογής, πλατφόρμα εκμάθησης και ζωντανά σεμινάρια
 • Πρόσβαση σε διαδικτυακές βιβλιοθήκες
 • Προσωπική ανταλλαγή και δικτύωση μέσω σεμιναρίων παρακολούθησης στο Βερολίνο, την Κοπεγχάγη και τη Βαρκελώνη
 • Επαγγελματικός συνεργάτης Bremenports GmbH & Co. KG
 • Μια διεθνής ομάδα καθηγητών
 • Αποκλειστικές ομάδες μελέτης και προσωπική υποστήριξη

WINGS International Locations

Διαπίστευση συστήματος

Όπως όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το MBA International Logistics and Trade ενσωματώνεται στις διαδικασίες του εσωτερικού συστήματος διαχείρισης ποιότητας για τη διδασκαλία και τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Wismar.

Shot with @expeditionxdrone

Επιλογές καριέρας

Εμπόριο και logistics, η βιομηχανία του μέλλοντος: Οι προοπτικές εργασίας για ειδικευμένους ειδικούς και διευθυντές είναι καλύτερες από ποτέ. Εδώ, αναζητούνται προσωπικότητες που θα συνοδεύουν ενεργά τις επερχόμενες αλλαγές που διαμορφώνουν τη βιομηχανία. Με το MBA International Logistics and Trade, αποκτάτε τις δεξιότητες για να αναγνωρίσετε τις τρέχουσες παγκόσμιες τάσεις, να τις μεταφράσετε σε επιτυχημένες εταιρικές στρατηγικές και να διαμορφώσετε την αλλαγή. Το πρόγραμμα MBA σας παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις που σας επιτρέπουν να ανταποκριθείτε στις αυριανές προκλήσεις του διεθνούς εμπορίου και της εφοδιαστικής με στοχευμένο και επιτυχημένο τρόπο.

Εάν εργάζεστε αυτήν τη στιγμή ως:

 • Διευθυντής Ανάπτυξης Επιχειρήσεων
 • Διευθυντής Αλυσίδας Τροφοδοσίας
 • Βασική Διαχείριση Λογαριασμού και Εμπόριο
 • Διαχειριστής κατηγορίας
 • Διευθυντής Οργανωτικής Ανάπτυξης
 • Διευθυντής Στρατηγικών και Διεθνών Υποθέσεων
 • Ελεγκτής
 • Διευθυντής έργου
 • Διαχειριστής Προμηθειών και Προμηθειών

Αυτό το διαδικτυακό πρόγραμμα MBA μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον και προκλητικό για εσάς και για την περαιτέρω καριέρα σας στους τομείς της διεθνούς εφοδιαστικής και της διαχείρισης του εμπορίου.

Μάθετε τα πάντα για το Παγκόσμιο Εμπόριο, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, τη Διεθνή Γενική & Στρατηγική Διαχείριση, τα Διεθνή Οικονομικά, τη Χρηματοδότηση Εμπορίου, τη Διεθνή Διαχείριση Αλυσίδας Εφοδιασμού, την Ανάλυση Δεδομένων και Στατιστικά σε Πληροφοριακά Συστήματα, Επιχειρηματικές Διαδικασίες και Νέα Επιχειρηματικά Μοντέλα, Διαχείριση Μετάβασης και Αλλαγών.

Η καλά θεμελιωμένη οικονομική γνώση συναντά την εμπειρία που έχει δοκιμαστεί και δοκιμαστεί στην πράξη: Η ειδική εστίαση του MBA βασίζεται στα πιο σημαντικά θέματα τάσης του κλάδου. Όροι όπως η αποϋλοποίηση, η ψηφιοποίηση και η πολιτική ανασυγκρότηση καθώς και η βιωσιμότητα τοποθετούνται σε εταιρικό-οικονομικό πλαίσιο. Μάθετε περισσότερα για τις περίπλοκες αλληλεξαρτήσεις και επεκτείνετε τις μεθοδολογικές και ηγετικές σας δεξιότητες. Εκτός από την οικονομική σκέψη, τον έλεγχο, τη διαχείριση έργων και διαδικασιών, οι σημερινές διαδικασίες μετασχηματισμού απαιτούν επίσης δημιουργικότητα, καινοτομία και ευελιξία.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση, θα λάβετε το διεθνές πτυχίο πανεπιστημίου "Master of Business Administration (MBA)" από το Hochschule Wismar, Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών, Τεχνολογία, Επιχειρήσεις και Σχεδιασμός. Αυτό θα σας εξοπλίσει για τη διεθνή αγορά και θα σας ικανοποιήσει για έναν απαιτητικό διαχειριστικό ρόλο. Όποιος σπουδάζει διεθνώς σήμερα έχει τις καλύτερες προοπτικές να κάνει καριέρα σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου.

Διαδρομές μεταφοράς

 • Εμπόριο - παγκόσμιες αλυσίδες αξίας
 • Διατροπικές εμπορευματικές μεταφορές
 • Airfreight
 • Αποστολή

Τομείς

 • Εμπορικές συναλλαγές
 • Αποστολή εμπορευμάτων
 • Γραμμές αποστολής
 • Τερματικοί χειριστές
 • Εταιρείες logistics
 • Αποστολή εμπορευμάτων
 • Λιμάνια και αεροδρόμια

logistics, truck, frachtschiff

Διδακτέα ύλη

Οι ενότητες μελέτης και η μεταπτυχιακή εργασία αξιολογούνται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Απονέμονται συνολικά 90 μονάδες (ECTS). Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει 15 ενότητες για 4 εξάμηνα. Κάθε εξάμηνο ολοκληρώνεται με ένα εργαστήριο έργου σχεδιασμένο να συνοψίζει και να εφαρμόζει το εκπαιδευμένο περιεχόμενο. Για φοιτητές που πρέπει να κερδίσουν 120 μονάδες, προσφέρουμε ένα προαιρετικό εξάμηνο με 30 επιπλέον πιστώσεις.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στα Αγγλικά. Καθ 'όλη τη διάρκεια του προγράμματος, σας παρουσιάζονται σενάρια από το επαγγελματικό σας περιβάλλον, εντοπίζοντας προβλήματα από το λειτουργικό περιβάλλον και αναπτύσσετε επιστημονικά βασισμένες λύσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των ενοτήτων ή τους στόχους προσόντων, ελέγξτε την κατάλληλη ενότητα στο επόμενο κεφάλαιο.

Τακτικός

1ο εξάμηνο Πιστώσεις (ECTS) 2ο εξάμηνο Πιστώσεις (ECTS)

Διεθνής γενική και στρατηγική διαχείριση

4

Ανάλυση δεδομένων και στατιστικές στα Πληροφοριακά Συστήματα

4

Διεθνής Οικονομία

4

Διεθνές δίκαιο συμβάσεων και εμπορίου

4

Εμπορική χρηματοδότηση

4

Διαχείριση μετάβασης και αλλαγών

4

Διεθνής Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

4

Οργάνωση και διαχείριση λιμένων

4

Παγκόσμιο εμπόριο, κοινωνία και περιβάλλον

4

Ψηφιοποίηση, επιχειρηματικές διαδικασίες και νέα επιχειρηματικά μοντέλα

4

3ο εξάμηνο Πιστώσεις (ECTS) 4ο εξάμηνο Πιστώσεις (ECTS)

Ακαδημαϊκή έρευνα και γραφή

4

Μεταπτυχιακή εργασία

30
Διεθνής στρατηγική φόρου και τελωνείων 4
Δημόσιες σχέσεις και διαχείριση ενδιαφερομένων

4

Πράσινη ναυτιλία και βιώσιμη εφοδιαστική

4

Ηγεσία και καινοτομία

4

   

Συντελεστές (ECTS) συνολικά: 90

Προαιρετικός

Πρόσθετες ενότητες Πιστώσεις (ECTS)
Διαπολιτισμικές μελέτες 6
Εργασιακή επικοινωνία 6
Προσομοίωση επιχειρήσεων 4
Έργο μεταφοράς 10
Εκδρομή 4

Οι πτυχιούχοι Bachelor με 180 πόντους έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν επιπλέον 30 μονάδες για να γίνουν δεκτοί σε ένα επιπλέον εξάμηνο.

Συντελεστές (ECTS) συνολικά >> κανονικά + προαιρετικά: 120

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον συντονιστή του μαθήματος

Έννοια μελέτης

Με το ευέλικτο πρόγραμμα MBA μερικής απασχόλησης International Logistics and Trade, σας προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκή εκπαίδευση χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και ηλεκτρονικής μάθησης πολυμέσων.

Οι καθηγητές μας στο Πανεπιστήμιο Wismar και οι καθηγητές του επιχειρηματικού κόσμου σχεδιάζουν και καθοδηγούν τα μαθήματά σας και εγγυώνται έτσι την υψηλότερη ακαδημαϊκή ποιότητα.

Εξετάσεις σε διαδικτυακές ενότητες

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αρκετές ημέρες εξέτασης ανά εξάμηνο. Οι ημέρες των εξετάσεων πραγματοποιούνται αποκλειστικά τα σαββατοκύριακα. Μπορείτε να κάνετε τις εξετάσεις σας στις ηλεκτρονικές ενότητες με ευελιξία σε μία από τις 16 τοποθεσίες εξετάσεών μας, ή παγκοσμίως σε Ινστιτούτα Goethe, πανεπιστήμια εταίρους, πρεσβείες ή δημόσια ιδρύματα. Εάν απαιτείται, επιτρέπεται επίσης να ολοκληρώσετε τις εξετάσεις σε άλλες τοποθεσίες.

Εργαστήρια (επί τόπου)

Τα εργαστήριά σας θα πραγματοποιούνται σε ένα σαββατοκύριακο ανά εξάμηνο.

135196_pexels-photo-2226458.jpeg

Απαιτήσεις εισδοχής

Χαιρετίζουμε αιτήσεις από μαθητές όλων των εθνικοτήτων. Λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, το πρόγραμμα απευθύνεται σε υπαλλήλους και ενδιαφερόμενα μέρη της διεθνούς οικονομίας και logistics.

Για να γίνετε δεκτοί στο πρόγραμμα MBA μερικής απασχόλησης International Logistics & Trade, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

135171_mil_grafik_admission_requirements.png

Απόδειξη κατάλληλης αγγλικής γνώσης

Οι υποψήφιοι των οποίων η μητρική γλώσσα δεν είναι Αγγλικά πρέπει να αποδείξουν, μέσω κατάλληλης εξέτασης επάρκειας, ότι μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα Αγγλικά, π.χ. σολ. Δοκιμή TOEFL με ελάχιστη πιστοποίηση επιπέδου C1.

Θα χαρούμε να ελέγξουμε τις προσωπικές σας προϋποθέσεις εισδοχής στο πλαίσιο της προσωπικής σας κατάστασης.

Όλα τα έγγραφα πρέπει να είναι γραμμένα στα Αγγλικά ή στα Γερμανικά.

Τέλη και χρηματοδότηση

Τα δίδακτρα των 2.950 EUR ανά εξάμηνο περιλαμβάνουν όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα MBA μερικής απασχόλησης International Logistics & Trade:

 • Πλήρες υλικό μελέτης (σενάρια, εξειδικευμένη βιβλιογραφία)
 • Πλατφόρμα e-learning myWINGS & app μελέτης
 • Εργαστήρια στο Βερολίνο, την Κοπεγχάγη και τη Βαρκελώνη (συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας)
 • Εξετάσεις στις ηλεκτρονικές ενότητες
 • Πρόσβαση σε διαδικτυακές βιβλιοθήκες
 • Προσωπική υποστήριξη μελέτης

Κατόπιν αιτήματος, μπορούμε να σας προσφέρουμε πληρωμή με δόσεις.

Εισαγωγική προσφορά για το χειμερινό εξάμηνο 2020/21

Ιδιωτική χρηματοδότηση

Το μάθημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών. Έτσι, μπορείτε να ολοκληρώσετε το μάθημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παράλληλα με τη δουλειά σας και να διατηρήσετε το οικονομικό σας περιθώριο. Το κράτος υποστηρίζει την περαιτέρω εκπαίδευσή σας μέσω ατομικής φοροαπαλλαγής. Ανάλογα με το προσωπικό σας εισόδημα και την επαγγελματική σας κατάσταση, ενδέχεται να είστε σε θέση να αφαιρέσετε το κόστος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σας ως φορολογικά εκπεστέα εισοδήματα που σχετίζονται με τα έξοδα ή ειδικά έξοδα και, ως εκ τούτου, να επιστραφείτε εν μέρει για αυτά. Επικοινωνήστε με τον φορολογικό σας σύμβουλο ή την αρμόδια φορολογική σας αρχή για σωστές συμβουλές.

Έκπτωση για αποφοίτους

Οι απόφοιτοι του WINGS λαμβάνουν μείωση 10% στο εξάμηνο ή τα τέλη μαθημάτων για όλα τα διαδικτυακά και εξ αποστάσεως μαθήματα και την περαιτέρω εκπαίδευση.

Γερμανική υποτροφία για μαθητές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Η γερμανική υποτροφία χορηγείται ανεξάρτητα από το εισόδημα, π.χ. εκτός από την υποστήριξη BAföG. Το πανεπιστήμιο στο οποίο σπουδάζει ο φοιτητής αποφασίζει για το βραβείο, το οποίο λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τους καλούς βαθμούς αλλά και την κοινωνική δέσμευση, τα ειδικά προσωπικά επιτεύγματα και την κοινωνική και οικογενειακή κατάσταση. Ως φοιτητής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης WINGS, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για υποτροφία στη Γερμανία του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Wismar. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα μας Γερμανική υποτροφία.

Χρηματοδότηση από τον εργοδότη

Πολλές εταιρείες υποστηρίζουν την περαιτέρω εκπαίδευση των υπαλλήλων τους, δίνοντάς τους άδεια απουσίας ή οικονομική υποστήριξη. Στο πλαίσιο μεμονωμένων συμφωνιών, υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης του στόχου προσόντων σας στην έννοια της ανάπτυξης προσωπικού. Επιπλέον, για τα μέλη του Bundeswehr, είναι δυνατή η χρηματοδότηση από το BFD.

Περαιτέρω ευκαιρίες χρηματοδότησης και χρηματοδότησης

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό στον οδηγό χρηματοδότησης για εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τα ακόλουθα περιεχόμενα:

 • Εξοικονομήστε φόρο με εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ειδικά έξοδα, κόστος διαφήμισης)
 • Διασυνοριακές επιχορηγήσεις (BAföG, πριμοδότηση εκπαίδευσης, εκπαιδευτικό δάνειο, υποτροφίες)
 • Επιχορηγήσεις ανά χώρα (έλεγχος εκπαίδευσης, έλεγχος προσόντων, έλεγχος περαιτέρω εκπαίδευσης)
 • Υποστήριξη προσωρινών στρατιωτών
 • Συμβουλευτική προσωπικής μελέτης
Τελευταία ενημέρωση Οκτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs ... περαιτέρω

WINGS – Wismar International Graduation Services – a subsidiary company of Wismar University (Germany) - offers part-time programs and certified further education for professionals. The study programs are offered in the fields of economy, technology, and design through which you can gain a higher public education degree such as a Bachelor’s, Diploma, or Masters. WINGS was built upon this and was set up in 2004. The primary tasks are to develop, organize, and market part-time and further educational programs under the academic expertise of Wismar University. Διαβάστε Λιγότερα
Wismar , Μπανγκόκ , Βερολίνο , Κοπεγχάγη , Βαρκελώνη + 4 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη