MA Fine Art (εξ αποστάσεως εκπαίδευση)

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

OCA MA Fine Art

Τα αποτελέσματα αξιολόγησης του Μαρτίου είναι σχεδόν μέσα και για μερικούς φοιτητές, σηματοδοτεί το τέλος της σπουδής τους σε επίπεδο σπουδών με το Open College of Arts. Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν και για άλλους καλλιτέχνες και επαγγελματίες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές, η MA Fine Art της OCA είναι ένα τριετές πρόγραμμα με μερική απασχόληση που προσφέρει στους φοιτητές ακαδημαϊκή πρόκληση και καινοτόμο παράδοση.

Ξεκίνησε το 2011, ήταν η πρώτη MA Fine Art στην Ευρώπη που προσφέρεται από την ανοιχτή μάθηση και είναι το πρώτο βήμα της OCA στην μεταπτυχιακή παροχή στην 30ετή ιστορία της.

Η προαγωγή και η σκέψη για τον εαυτό σας θεωρούνται ιδιαίτερα στις τέχνες. Η ισορροπία δομής της OCA από το πρόγραμμα σπουδών και την αυτοκατεύθυνση είναι ένας εποικοδομητικός συνδυασμός. Είναι ένα που μου επέτρεψε να αναπτύξω τη δική μου φωνή, χωρίς να επηρεάζεται από το στυλ του σπιτιού. Η ΔΔ έχει ανοίξει νέες πτυχές της μελέτης και της πρακτικής, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας.

Ελεανόρ Μακ Φάρλα

Η ΜΑ Καλών Τεχνών της OCA προετοιμάζει τους μαθητές για επαγγελματική πρακτική στο επιλεγμένο τους πεδίο, υποστηρίζοντας την υπάρχουσα πρακτική και τις φιλοδοξίες των φοιτητών που εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα μέσων, όπως ζωγραφική, ζωγραφική, γλυπτική, εκτύπωση, εγκατάσταση, απόδοση, και τη φωτογραφία. Η έμφαση του προγράμματος είναι στην πρακτική στούντιο, με θεωρία, περιβάλλον και επαγγελματική πρακτική ολοκληρωμένη.

Το MA μου επέτρεψε να είμαι πολύ πιο πειραματικός με τη δουλειά μου. Έχει ανοίξει το μυαλό μου για περαιτέρω εξερεύνηση των υλικών, φροντίζοντας περισσότερο για τη διαδικασία και λιγότερο για το αποτέλεσμα από ό, τι πριν. Έχω χάσει τις προσδοκίες μου για τη δημιουργία ενός κομματιού, γι 'αυτό είμαι πολύ πιο χαλαρός, πιο πειραματικός ζωγράφος τώρα.

Amelia Wilson

Η ευελιξία του προγράμματος MA Fine Art, μέσω της διαδικτυακής παράδοσης και με μερική απασχόληση, καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε φοιτητές οι οποίοι, λόγω εργασιακών και οικογενειακών δεσμεύσεων, δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να εξετάσουν το ενδεχόμενο σπουδών σε ανώτερο επίπεδο.

Οι σπουδαστές ταξιδεύουν στο μάθημα μαζί σε μια ομάδα, μοιράζονται εμπειρίες και μαθαίνουν μέσω της ομαδικής και ατομικής εργασίας. Το πρόγραμμα σπουδών βασίζεται σε ένα πιο δομημένο πρόγραμμα προς αυτόνομη μελέτη, με έμφαση στην έρευνα, τον κριτικό προβληματισμό και την εξερεύνηση. Μέσω των διαλέξεων, των σεμιναρίων, των σεμιναρίων και των κριτικών, καθώς και της υποστήριξης ενός σεμιναρίου, οι σπουδαστές επωφελούνται από την εμπειρογνωμοσύνη των δασκάλων των βασικών μαθήματα και των φιλοξενούμενων καθηγητών και καθηγητών, οι οποίοι διαθέτουν μια ποικιλία εμπειριών, επαγγελματική πρακτική και συναφείς κλάδους (π.χ. ανθρωπολογία).

Το πρόγραμμα είχε μια πραγματικά θετική επιρροή στην τέχνη της θεραπείας μου και πρακτική ψυχοθεραπεία. Η παρακολούθηση του κολλεγίου κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι ρεαλιστική για πολλούς ανθρώπους και τα τέλη για μαθήματα πλήρους φοίτησης μπορεί να είναι απαγορευτικά υψηλά. Αντίθετα, βρίσκω την ευελιξία και την ευαισθητοποίηση της OCA για τις διαφορετικές περιστάσεις των φοιτητών. Είναι εξαιρετικά υποστηρικτική, εμπλουτίζοντας και εμπνέοντας να συναντηθεί με μια ομάδα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Τζέιν Ντόντλεϊ

Οι διαδρομές εξέλιξης είναι ατομικές αλλά και συλλογικές. Για ορισμένους μαθητές, η πρόοδος προέρχεται από την παραλαβή των προμηθειών για εργασία. Για άλλους, πρόκειται για την έκθεση της δουλειάς τους σε ένα αυξανόμενο κοινό μέσω της παρουσίασης σε συγκεκριμένες γκαλερί. Εξίσου σημαντικές ενδείξεις για την εξέλιξη των σπουδαστών είναι η αύξηση του εύρους και του αντίκτυπου των δικτύων ομοτίμων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ή η μετάβαση προς περαιτέρω, σχετική μελέτη ή εργασία στις τέχνες.

Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου και ότι το έργο και οι εικόνες μου έχουν βελτιωθεί. Έχω καλύτερη γνώση των σύγχρονων και ιστορικών καλλιτεχνών και έργων. Έχω μια σαφέστερη εστίαση για το πού πηγαίνω με τη δική μου πρακτική.

Mark Daniels

Μελετήστε ένα μεταπτυχιακό στην Καλών Τεχνών με το OCA

Το πρόγραμμα ΜΑ Fine Art είναι ένα μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που παρέχεται από την εξ αποστάσεως μάθηση.

Είναι ιδανικό για δημιουργικούς επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους, εκπαιδευτές που επιθυμούν να αναπτύξουν τη δική τους πρακτική για να ενημερώσουν τη διδασκαλία ή τους προπτυχιακούς τους που επιθυμούν να προχωρήσουν σε μεταπτυχιακές σπουδές εκτός του συμβατικού συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επισκόπηση μαθημάτων

Το πρόγραμμα ΜΑ Καλών Τεχνών ήταν προηγουμένως τριετής, μερικής φοίτησης που σας προσφέρει ακαδημαϊκή πρόκληση και μοναδική ευκαιρία να βελτιώσετε την πρακτική σας. Ξεκίνησε το 2011, ήταν η πρώτη εκμάθηση εξ αποστάσεως MA Fine Art στην Ευρώπη. Φέτος, η OCA θα δημιουργήσει ένα διδακτικό μοντέλο διδασκαλίας για το πρόγραμμα ΜΑ Fine Art που θα διαφέρει από το προηγούμενο τριετές μοντέλο. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρθρωση του μαθήματος βρίσκονται υπό εξέλιξη. Για να λαμβάνετε ενημερώσεις, υποβάλετε μια φόρμα αιτήματος. Το διετές διδακτικό μοντέλο αναμένεται να είναι έτοιμο για την πρόσληψη 2020/2021, αρχής γενομένης τον Αύγουστο του 2020.

Μέσω της διαδικτυακής παράδοσης και με μερική απασχόληση, το Πρόγραμμα Καλών Τεχνών είναι προσβάσιμο σε όσους, λόγω εργασίας, φροντίδας ή οικογενειακών δεσμεύσεων, δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να εξετάσουν το ενδεχόμενο σπουδών σε υψηλότερο επίπεδο.

Η ΜΑ Καλών Τεχνών μας εισάγει επαγγελματική πρακτική στην επιλεγείσα πειθαρχία και προσφέρει υποστήριξη στις φιλοδοξίες σας. Το μάθημα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα μέσων, όπως ζωγραφική, ζωγραφική, γλυπτική, εκτύπωση, εγκατάσταση, απόδοση, εργασία με βάση το χρόνο, ψηφιακή τέχνη και φωτογραφία. Η έμφαση του προγράμματος είναι στην πρακτική στούντιο, με θεωρία, περιβάλλον και επαγγελματική πρακτική ολοκληρωμένη.

Θα ταξιδέψετε στο μάθημα, μαζί με άλλους μαθητές, σε μια κοόρτη. την ανταλλαγή εμπειριών και τη μάθηση μέσω ομαδικής και ατομικής εργασίας. Το πρόγραμμα σπουδών βασίζεται σε ένα πιο δομημένο πρόγραμμα προς αυτόνομη μελέτη, με έμφαση στην έρευνα, τον κριτικό προβληματισμό και την εξερεύνηση. Μέσω διαλέξεων, σεμιναρίων, σεμιναρίων και κριτικών, καθώς και υποστήριξης ενός σε ένα, θα επωφεληθείτε από την εμπειρογνωμοσύνη των καθηγητών βασικών μαθήματα και των φιλοξενούμενων καθηγητών. Αυτοί οι επαγγελματίες έχουν μια εξαιρετική γκάμα εμπειρογνωμοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της επιμέλειας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και του μάρκετινγκ, της θεωρίας της τέχνης, της επαγγελματικής πρακτικής και ειδικών συναφών κλάδων (για παράδειγμα της ανθρωπολογίας).

Οι διαδρομές εξέλιξης είναι ατομικές αλλά και συλλογικές. Για ορισμένους μαθητές, η πρόοδος προέρχεται από την παραλαβή των προμηθειών για εργασία. Για άλλους, πρόκειται για την έκθεση της δουλειάς τους σε ένα αυξανόμενο κοινό μέσω της παρουσίασης σε συγκεκριμένες γκαλερί. Όποια και αν είναι η φιλοδοξία σας, αν αυξάνετε το εύρος και τον αντίκτυπο των δικτύων σας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προχωρήστε σε περαιτέρω σχετική μελέτη ή εργαστείτε στις τέχνες, αυτό το μάθημα είναι ιδανικό για εσάς.

Φιλοσοφία μαθήματος

Το μάθημα περιλαμβάνει μια ευρεία, φιλοσοφία βασισμένη στην πρακτική στην Τέχνη, επιτρέποντας την ευελιξία της πρακτικής από την εργασία με βάση τις δεξιότητες έως την εννοιολογική πρακτική. Το μάθημα περιλαμβάνει:

 • Ένα ή δύο δίδακτρα μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεδιάσκεψης
 • Ηλεκτρονικά σεμινάρια
 • Διαλέξεις και παρουσιάσεις βίντεο
 • Ομάδα συζητήσεων και κριτικές
 • Ομαδικά έργα
 • Πρόσβαση στη βιβλιοθήκη Bridgeman Education Library και ψηφιακές πηγές παγκοσμίου επιπέδου από το University for the Creative Arts
 • Σεμινάρια Online Group Orientation και workshop.

Caroline Wright - Πρόεδρος του MA για την τέχνη

"Η πρακτική μου καλύπτει οπτικά και επιδόσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χώρου, χρησιμοποιώντας μέσα τόσο διαφορετικά όσο το γυαλί και ο χρυσός. Έχω κάνει δουλειές για πόλεις και αγροτικούς χώρους, κοινοτικούς χώρους, γκαλερί, θέατρα, εκκλησίες, σε ερημωμένα ακατοίκητα νησιά και για ακροατήρια της δεκαετίας του '90 και αυτών ... "

Περιεχόμενο μαθήματος

Υπάρχουν συνολικά 180 πιστώσεις HE σε αυτόν τον βαθμό, οι οποίες καλύπτουν βασικά στοιχεία που περιλαμβάνουν τους ακόλουθους στόχους:

Visual Exploration

 1. Να αποκτήσετε μια κατανόηση ενός εύρους κατάλληλων μεθόδων έρευνας και των δεξιοτήτων επικοινωνίας και της ακαδημαϊκής γλώσσας που σχετίζονται με το αντικείμενο
 2. Καλλιεργήστε τις κερδοσκοπικές και διερευνητικές προσεγγίσεις στην πρακτική της τέχνης μέσω της εφαρμογής του προβληματισμού, της αξιολόγησης και της σύνθεσης
 3. Δημιουργήστε ένα σύνολο εργασιών που αποδεικνύει την ενσωμάτωση των θεωρητικών και πρακτικών ανησυχιών, την κριτική συνείδηση και την κατανόηση του σύγχρονου πλαισίου

Δοκιμαστική πρακτική

 1. Επεκτείνετε έναν κατάλληλο τομέα έρευνας και καθορίστε παραμέτρους για την εξερευνητική σας δραστηριότητα
 2. Αναλύστε το εννοιολογικό πλαίσιο της πρακτικής σας για να δημιουργήσετε δημιουργικές ιδέες και πρακτικές
 3. Επιδείξτε την προσωπική ευθύνη και την ανεξάρτητη σκέψη μέσα από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην πρακτική και τα συμφραζόμενα

Ανάλυση και έκθεση

 1. Επίδειξη προχωρημένης υποτροφίας στην πρακτική σας τέχνης και την εικαστική εργασία
 2. Επιδείξτε μια εκλεπτυσμένη κατανόηση σύνθετων εννοιών μέσα από γραπτές και επαγγελματικές παρουσιάσεις πρακτικής στούντιο
 3. Επιδείξτε την ανάπτυξη της αυτάρκειας και ένα σαφές όραμα και στρατηγική που θα επιτρέψει τη συνεχή επαγγελματική πρακτική πέρα από την πορεία

Υποστήριξη Προσωπικού Εκπαιδευτή

Οι δάσκαλοι που υποστηρίζουν το μάστερ μας στην Καλών Τεχνών είναι τόσο καλλιτέχνες που ασκούν πρακτική άσκηση όσο και έμπειρους εκπαιδευτές ΑΠ.

Ώρα και εγγραφή

Φέτος, η OCA θα δημιουργήσει ένα διδακτικό μοντέλο διδασκαλίας για το πρόγραμμα ΜΑ Fine Art που θα διαφέρει από το προηγούμενο τριετές μοντέλο. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρθρωση του μαθήματος βρίσκονται υπό εξέλιξη. Για να λαμβάνετε ενημερώσεις, υποβάλετε μια φόρμα αιτήματος. Το διετές διδακτικό μοντέλο αναμένεται να είναι έτοιμο για την πρόσληψη 2020/2021, αρχής γενομένης τον Αύγουστο του 2020.

Διανομή

Το μάθημα παραδίδεται κυρίως από τεχνολογίες ηλεκτρονικής μάθησης, ενσωματώνοντας σε απευθείας σύνδεση σεμινάρια και συζήτηση ομότιμων ομάδων. Η ανεξάρτητη έρευνα και πρακτική στούντιο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πορείας.

Φοιτητές στο εξωτερικό

Εξετάστηκε η συμμετοχή φοιτητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΑ. Αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετική ζώνη ώρας και ότι η ηλεκτρονική συμμετοχή στη ζώνη ώρας του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να είναι μια πρόκληση. Οι συνεδρίες είναι προγραμματισμένες προσεκτικά έχοντας κατά νου τη θέση των συμμετεχόντων στο εξωτερικό, ωστόσο, κάποια συνεδρία μπορεί να είναι εκτός της εργάσιμης ημέρας για ορισμένους μαθητές. Επιπλέον, η OCA προγραμματίζει ένα σε ένα session σε όλες τις ζώνες ώρας και ορισμένες συνεδρίες είναι προαιρετικά ασύγχρονες.

IT / Online Απαιτήσεις

Πριν από την υποβολή αίτησης, πρέπει να διεξαχθεί έρευνα πληροφορικής για την εξασφάλιση επαρκών ικανοτήτων, γνώσεων και δυνατοτήτων διαδικτύου / διαδικτύου καθώς και για τη δημιουργία επαρκούς ευρυζωνικής ταχύτητας.

Προυποθέσεις εισόδου

 • Η είσοδος στην MA Fine Art στο OCA γίνεται μέσω της φόρμας υποψηφιότητας, του χαρτοφυλακίου και της συνέντευξης. Δεν απαιτείται να έχει προηγούμενο πτυχίο στην Καλών Τεχνών, αν και αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα. Το χαρτοφυλάκιο και η προσωπική σας δήλωση θα πρέπει να επιδεικνύουν μια εκλεπτυσμένη κατανόηση της πρακτικής σας τέχνης και της σύγχρονης τέχνης και την ικανότητα να εκφράσετε την σκέψη σας προφορικά και γραπτώς. Η ΜΑ Καλών Τεχνών περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πρακτικών από τη ζωγραφική, μέσω της φωτογραφίας, και την κλωστοϋφαντουργία μέχρι το βίντεο, την απόδοση και την τέχνη της εγκατάστασης.
 • Για τους υποψηφίους όπου η αγγλική γλώσσα δεν είναι η πρώτη γλώσσα τους, θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την επάρκεια Αγγλικής Γλώσσας από έναν κατάλογο εγκεκριμένων εγγράφων που μπορούν να αναθεωρηθούν στους Κανονισμούς Φοιτητών.

Επιλογές σταδιοδρομίας

Αυτό το μάθημα είναι εξαιρετικά ευέλικτο και η δομή του σημαίνει ότι μπορείτε να κερδίζετε ενώ μαθαίνετε και ταυτόχρονα να προωθήσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας. Οι φοιτητές που σπουδάζουν αυτό το μάστερ θα είναι καλύτερα σε θέση να αποκτήσουν θέσεις διδασκαλίας υψηλότερου επιπέδου στον τομέα της τέχνης ή να μετακινηθούν σε δημιουργικούς τομείς απασχόλησης.

Τέλη, χρηματοδότηση και άλλα έξοδα

Παρακάτω είναι η τρέχουσα αμοιβή μαθημάτων στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος. Μόλις καθιερωθεί το διδακτικό μοντέλο διδασκαλίας, η διάρθρωση των τελών και η τιμολόγηση ενδέχεται να αλλάξουν.

Κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου:

 • £ 2.935 στερλίνες για το 2019/20.

Το κόστος για το τριετές πρόγραμμα είναι περίπου £ 9,000, λαμβάνοντας υπόψη μια μικρή προσαρμογή του κόστους ζωής κάθε χρόνο.

Κάτοικοι του υπόλοιπου κόσμου:

 • £ 4.100 στερλίνες για το 2019/20.

Το κόστος για το τριετές πρόγραμμα είναι περίπου £ 12.000 στερλίνες, λαμβάνοντας υπόψη μια μικρή προσαρμογή του κόστους ζωής κάθε χρόνο.

Όλα τα μαθήματα OCA είναι εισηγμένα με το Student Finance Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία επιτρέποντας στους επιλέξιμους φοιτητές να υποβάλουν αίτηση για φοιτητικό δάνειο για να καλύψουν το κόστος των τελών. Μπορεί επίσης να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο συντήρησης ή / και επίδομα φοιτητών με ειδικές ανάγκες για να σας βοηθήσουμε στο κόστος σπουδών.

Το Σχέδιο Στήριξης Εκπαιδευόμενων OCA μπορεί να παρέχει μερικές υποτροφίες για αμοιβές μαθημάτων για φοιτητές που δεν είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση μέσω της Student Finance, βάσει οικονομικών δυσκολιών.

Άλλες πηγές χρηματοδότησης μπορεί να περιλαμβάνουν τις εργοδοτικές εισφορές, τις ενισχυμένες πιστώσεις εκμάθησης (για προσωπικό που εξυπηρετεί τις ένοπλες δυνάμεις και τους αποχωρούντες από υπηρεσίες) και το Trust Education Prisoner.

Ως φοιτητής του OCA, τα περισσότερα αναγνωστικά τεκμήρια μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω των υπηρεσιών ψηφιακής βιβλιοθήκης και των ηλεκτρονικών βιβλίων ή να σταλούν σε εσάς στη δημοσίευση.

Άλλα έξοδα που μπορείτε να βρείτε στο πτυχίο σας περιλαμβάνουν την αγορά υλικών / βιβλίων / κειμένων για να βοηθήσετε στην πρακτική και την έρευνά σας. Αυτά μπορεί να είναι περίπου £ 350 στο HE7. Οι μαθητές ενθαρρύνονται επίσης να παρακολουθήσουν εκθέσεις και το κόστος μπορεί να διαφέρει. Οι εργασίες υποβάλλονται σε μεγάλο βαθμό σε εκπαιδευτές και για αξιολόγηση μέσω του OCA Learn VLE ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο, το ταχυδρομικό κόστος αναμένεται να είναι περίπου £ 40 ανά αξιολόγηση για την αποστολή υλικού ανάλογα με την ποσότητα και το βάρος των υλικών. Οι τιμές για φοιτητές στο εξωτερικό θα είναι υψηλότερες και θα εξαρτώνται από τη χώρα προέλευσης.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... περαιτέρω

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Διαβάστε Λιγότερα
Καντέρμπερι , Epsom , Farnham , Ρότσεστερ , Maidstone , Molesey , Μπάρνσλεϊ + 6 Περισσότερα Λιγότερα

FAQ

Άλλη