Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιστορία του Πανεπιστημίου της Σόφιας

Πανεπιστήμιο της Σόφιας έχει δημιουργήσει η ίδια στα θεμέλια της μετασχηματιστικής, διαπροσωπική εκπαίδευση από το 1975. Η Σόφια έχει αλλάξει και μεγαλώσει στην εποχή του ως πανεπιστημιακός και ενθαρρύνει τους μαθητές του να κάνουν το ίδιο. Σας προσκαλούμε να ρίξετε μια βαθύτερη ματιά σε διακεκριμένο παρελθόν μας για να μάθετε περισσότερα για την πρώτη μας πατημασιές ως σχολείο.

Η μεταμορφωτική Transpersonal Εκπαίδευση Από το 1975

Πανεπιστήμιο της Σόφιας, στο παρελθόν το Ινστιτούτο διαπροσωπική ψυχολογία, ιδρύθηκε το 1975 από τον Dr. Robert Frager ως απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για μια αλλαγή στην παιδαγωγική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως απόφοιτος του Χάρβαρντ, Frager είχαν βιώσει από πρώτο χέρι τη συμβατική προσέγγιση στη μελέτη της ψυχολογίας και βρήκε να λείπουν και συχνά κατακερματισμένη.

Ειδικότερα, ο Δρ Εκπαιδευτικό ιδανικό Frager του παρέπεμπε πίσω στην αρχαία Ελληνική σύστημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλες τις πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας. Με αυτό το ιδανικό κατά νου, έθεσε ως στόχο να δημιουργήσει ένα σχολείο της ψυχολογίας που θα προετοιμάσει πλήρως τους ψυχολόγους να κατανοήσει την ανθρώπινη φύση από μια προσέγγιση που ξεπερνά την παθολογική και περιλαμβάνει ολόκληρο το ανθρώπινο ον στο πλαίσιο του πολιτισμού, τη σωματική υγεία, ψυχική υγεία, και πνευματική υγεία. Σήμερα, το Πανεπιστήμιο της Σόφιας συνεχίζει να προσθέσει νέα προγράμματα για να διευρύνει το ενδιαφέρον της με την εφαρμογή διαπροσωπική τιμές για την έρευνα, την εκπαίδευση, την τεχνολογία και τη μηχανική.

Τι είναι η διαπροσωπική;

Πανεπιστήμιο της Σόφιας έχει μακρά διερευνηθούν τα όρια της ψυχολογίας και πνευματικότητας για την καλυτέρευση της ανθρωπότητας και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Διαπροσωπική ψυχολογία είναι μια ψυχολογία πλήρες φάσμα που μελετά μια συνέχεια της ανθρώπινης εμπειρίας και της συμπεριφοράς που κυμαίνονται από σοβαρή δυσλειτουργία, ψυχική και συναισθηματική ασθένεια στο ένα άκρο, σε ό, τι γενικά θεωρείται "φυσιολογικό", υγιεινή συμπεριφορά στο άλλο άκρο και διάφορους βαθμούς της κανονικής και η αδυναμία προσαρμογής στο μεταξύ - και στη συνέχεια πηγαίνει πέρα ​​από αυτήν, προσθέτοντας ένα σοβαρό επιστημονικό ενδιαφέρον για τις επικείμενες και υπερβατική διάσταση της ανθρώπινης εμπειρίας: το εξαιρετικό ανθρώπινο λειτουργίας, εμπειρίες, παραστάσεις και τα επιτεύγματα, αληθινή ιδιοφυΐα, τη φύση και το νόημα της βαθιά θρησκευτική και μυστικιστικές εμπειρίες, μη συνήθεις καταστάσεις συνείδησης, και πώς μπορούμε να προωθήσει την εκπλήρωση της βαθύτατης δυνατότητές μας ως ανθρώπινα όντα.

Transpersonal ψυχολόγοι εργάζονται από διάφορους κλάδους και να βασιστεί σε στοιχεία που προέκυψαν από όχι μόνο στους διάφορους τομείς της ψυχολογίας, αλλά και οι επιστήμες της γνώσης, συνείδησης, και το παραφυσικό? Η φιλοσοφία? κοινωνική και πολιτισμική θεωρία? αναπόσπαστο θεωρίες και πρακτικές για την υγεία? ποίηση, τη λογοτεχνία, τις τέχνες και? και, πνευματική και τη σοφία παραδόσεις του κόσμου.

Transpersonal Πρωτοπόροι

Μαίρη Calkins

Μαρία Calkins ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας και έγινε δεκτό το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, λόγω του φύλου της. Αυτά τα δύο γεγονότα βοήθησαν να ανοίξει ένα δρόμο για το μέλλον των γυναικών ψυχολόγους και ανακινήστε τα εμπόδια λόγω φύλου στην ψυχολογία.

Aldous Huxley

Aldous Huxley, ένα από τα μεγάλα σύγχρονα στοχαστές, φιλόσοφοι και κοινωνική σχολιαστές του 20ου αιώνα, συχνά χαιρετίστηκε ως μια εμπνευσμένη φιγούρα του Κινήματος Ανθρώπινου Δυναμικού και η μετέπειτα εξέλιξη του διαπροσωπική ψυχολογία.

Abraham Maslow

Abraham Maslow είναι ένας από τους ιδρυτές της ανθρωποκεντρικής ψυχολογίας και διαπροσωπική ψυχολογία. Πίστευε ότι η ακριβής και βιώσιμη θεωρία της προσωπικότητας πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο τα βάθη, αλλά επίσης τα ύψη που ο καθένας είναι σε θέση να επιτύχει.

William James

Για William James, ψυχολογία οριοθετείται από τη βιολογία από τη μία πλευρά και τη φιλοσοφία από την άλλη? θα απευθύνεται σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης εμπειρίας. James βοήθησε εισαγάγει ψυχολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη διδασκαλία της πρώτης πορεία και την ίδρυση του πρώτου εργαστηρίου.

Carl Jung

Carl Jung είναι ένα από τα πιο σημαντικά, πιο σύνθετο και πιο αμφιλεγόμενο ψυχολογικό θεωρητικοί. Γιουνγκιανήςψυχολογίας επικεντρώνεται στην ίδρυση και την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου διαδικασίες.

Carl Rogers

Carl Rogers ήταν ένας από τους ιδρυτές της ανθρωποκεντρικής ψυχολογίας των οποίων οι εισφορές συνεχίζουν να έχουν απήχηση σε όλο το πεδίο. Θεωρία και την πρακτική του άλλαζε το αυταρχικό μοντέλο του θεραπευτή ηγεσία ψυχοθεραπεία προς την κατεύθυνση μιας πελατοκεντρικής πρακτικής.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Πτυχίο Τεχνών (BA)

Sofia University

ΒΑ της Σόφιας στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας Προσφορές: Ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για φοιτητές που ενδιαφέρονται για σταδιοδρομία στην ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, καθώς κ ... [+]

Bachelor of Arts στην Ψυχολογία Ολοκλήρωση Γιατί Σόφια; 40 χρόνια αριστείας στην διαπροσωπική εκπαίδευση για όλο το πρόσωπο - το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα Ολοκληρώσει το βαθμό σας σε απευθείας σύνδεση από οπουδήποτε στον κόσμο, σε ένα ευέλικτο πρόγραμμα, σε ένα έως δύο χρόνια Σχεδιασμένο για πολυάσχολους ανθρώπους που έχουν κάποια προηγούμενη εμπειρία της εκπαίδευσης και της ζωής Προσωπικά, ενεργή ηλεκτρονική μάθηση με έμπειρους και αφοσιωμένους καθηγητές Με επίκεντρο το μαθητή, βασισμένων στην έρευνα, συν-δημιουργία της γνώσης στο επίκεντρο των μαθησιακών περιβαλλόντων μας ΒΑ της Σόφιας στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας Προσφορές: Ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για φοιτητές που ενδιαφέρονται για σταδιοδρομία στην ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, καθώς και άλλα επαγγέλματα που αφορούν την πρακτική εφαρμογή της ψυχολογικής γνώσης. Μαθήματα αιχμής σε εξειδικευμένα θέματα που σπάνια διδάσκονται σε προπτυχιακό επίπεδο, όπως η διαπροσωπική ψυχολογία, Σωματικά Ψυχολογία, Νευροψυχολογία, αυτισμός, και Ecopsychology. Ευκαιρίες να κάνει εστιασμένη εργασία προς μια ζωή-μεταβαλλόμενη Διπλωματική έργου με την προσωπική καθοδήγηση από καθηγητές Ακαδημαϊκών μονάδων για την εμπειρία που υπάρχει από τη ζωή μέσα από CAEL (του Συμβουλίου για τον ενήλικο και Βιωματικής Μάθησης) Ένα καλά-στρογγυλευμένο προσέγγιση που δίνει έμφαση πολυπολιτισμικό και διεπιστημονικό τρόπο σκέψης. Γιατί Αποκτήστε ένα πτυχίο BA; Το 2018 σχεδόν τα δύο τρίτα του συνόλου των θέσεων εργασίας θα απαιτούν πτυχίο vs ένα τρίτο το 2008 Οι εργαζόμενοι με πτυχίο κερδίζουν περίπου $ 20.000 και άνω ετησίως από τους εργαζόμενους χωρίς βαθμό Οι εργαζόμενοι με πτυχίο είναι σχεδόν δύο φορές πιο πιθανό να χρησιμοποιηθεί από εκείνους που δεν BA στην ψυχολογία μας προετοιμάζει για να: Συνεχίστε να... [-]
Ηνωμένες Πολιτείες Palo Alto
Σεπτέμβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
1 - 2 έτη
Διαδικτυακό
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Sofia 40 Years History

The Transpersonal Worldview - Sofia University USA