ESEUNE Business School

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε στο Μπιλμπάο (Χώρα των Βάσκων, Ισπανία) το 1992, το ESEUNE είναι μια Ευρωπαϊκή Σχολή Επιχειρήσεων με έντονο παγκόσμιο πνεύμα και δυναμική και καινοτόμο στάση .

Είμαστε παγκόσμιοι

Σήμερα ένα διευθυντικό άτομο πρέπει να εκπαιδευτεί για την επίλυση προβλημάτων σε μια αγορά που ονομάζεται κόσμος . Η παγκοσμιοποίηση είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα και στο ESEUNE πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσουμε την παγκοσμιοποίηση είναι να την βιώσουμε από πρώτο χέρι.

Η πανεπιστημιούπολη μας είναι ο κόσμος: έχουμε δύο τοποθεσίες (στην Ισπανία και την Κίνα) και τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν περιόδους διδασκαλίας στις χώρες που καθορίζουν την παγκόσμια οικονομία και σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές πόλεις του κόσμου: Tianjin, Πεκίνο, Χονγκ Κονγκ, Σαγκάη , Bangalore, Bombay, Pune, Moscow, Washington DC, Silicon Valley, San Francisco, New York, Brussels, Bilbao κ.λπ. Οι ομάδες μας είναι πολυπολιτισμικές: η πολυπολιτισμικότητα και η πολυμορφία είναι βασικές αξίες για οργανισμούς και βοηθούν τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα προγράμματά μας να αναπτυχθούν ανοίγοντας το μυαλό τους. Οι μαθητές μας προέρχονται από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο και από όλες τις ηπείρους. Οι εκπαιδευτικοί είναι επαγγελματίες που εργάζονται στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική και μεταδίδουν πολύ διαφορετικές εμπειρίες και προοπτικές που συμβάλλουν στη μάθηση. Από την ίδρυσή της, το ESEUNE συνεργάζεται με μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, την Κίνα, τη Λατινική Αμερική. Ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Georgetown, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Irvine, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, το Πανεπιστήμιο Utica College of Syracuse, το Πανεπιστήμιο McMaster, το Πανεπιστήμιο Swinburne, το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Tianjin , Πανεπιστήμιο του Λίνκολν, κ.λπ.

Είμαστε δυναμικοί

Έχουμε δεσμευτεί να μάθουμε κάνοντας, μοιράζοντας εμπειρίες, ζωντανή πραγματικότητα. Γι 'αυτό έχουμε σχεδιάσει μια μοναδική μεθοδολογία που μετατρέπει τους πλοιάρχους μας σε δράση: MBAction! Από πρακτική εμπειρία έως την αφομοίωση περιεχομένου και εργαλείων. από προβλήματα σε έναν πραγματικό κόσμο έως τη λύση τους. Μια μεθοδολογία που αυξάνει τα κίνητρα και την κατανόηση των συμμετεχόντων, επιτυγχάνοντας πιο αποτελεσματική μάθηση, των οποίων οι βασικοί πυλώνες είναι:

Προετοιμασία ενός MAP (Πολυεπιστημονικό Πρόγραμμα Δράσης) σε ομάδες που επιτρέπει στους μαθητές να δημιουργήσουν ένα πραγματικό έργο για μια εταιρεία που περιλαμβάνει όλους τους τομείς του οργανισμού. Πάντα με προτεραιότητα την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης (επικοινωνία, διαπραγμάτευση, προσαρμογή στην αλλαγή, δημιουργικότητα, ηγεσία, ενσυναίσθηση κ.λπ.) Πρακτική άσκηση σε εταιρείες σε προγράμματα πλήρους απασχόλησης, χάρη στην έντονη δικτύωση που σε αυτά τα 25 χρόνια εμπειρίας δημιούργησε ένα οικοσύστημα τέλειας συμβίωσης μεταξύ των οργανισμών, των ατόμων που συμμετέχουν στους δασκάλους μας και το ESEUNE. Προγράμματα που διδάσκονται, πάντα από πρακτική και πραγματική οπτική γωνία, από μια ομάδα διευκολυντών μάθησης πρώτου επιπέδου : δεν είναι θεωρητικοί δάσκαλοι, αλλά άνθρωποι της εταιρείας που φέρνουν τις καθημερινές τους εμπειρίες στην τάξη. Επαγγελματίες με δεξιότητες για την ενίσχυση της μάθησης που δημιουργείται δυναμικό και συμμετοχικό περιβάλλον? Το χαρακτηριστικό και το στοιχείο διαφοροποίησης της ESEUNE σε σχέση με ιδρύματα με ουσιαστικά ακαδημαϊκή προοπτική.

Είμαστε πρωτοπόροι

Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και τα προγράμματα και οι μεθοδολογίες μάθησης είναι γρήγορα ξεπερασμένα. Είναι απαραίτητο να καινοτομούμε συνεχώς και λίγα Business Schools στον κόσμο να το κάνουν τόσο γρήγορα όσο και ESEUNE.

Στο ESEUNE, η καινοτομία δεν είναι θέμα. Είναι μέρος του DNA μας . Ζούμε στην ψηφιακή εποχή, στον κόσμο της βιοτεχνολογίας, της νανοτεχνολογίας, των βιοεπιστημών. Δεν μπορεί να είναι ότι ο επιχειρηματικός κόσμος παραμένει άγνοια για αυτήν την επανάσταση. Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η στιγμή που οι επιχειρηματικοί οργανισμοί πρέπει να ρίξουν τα ρούχα της εταιρείας που κληρονομήθηκε από τη βιομηχανική επανάσταση και να χτίσουν ένα φόρεμα ανάλογα με την εποχή. Η αποστολή μας είναι να συνεργαστούμε με ανθρώπους που επινοούν τα επιχειρηματικά μοντέλα του 21ου αιώνα Ήμασταν πρωτοπόροι στη χρήση των τελευταίων τεχνολογιών για την προώθηση της μάθησης και τη δημιουργία μοναδικών μεθοδολογιών που δημιουργούν εμπειρίες που πρέπει να ζουν που ευνοούν την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων: πραγματικά πρακτικά έργα που αναπτύχθηκαν για εταιρείες ως βάση για μάθηση, πρακτική άσκηση σε εταιρείες (σε Ισπανία, ΗΠΑ και Κίνα), προσομοιωτές επιχειρήσεων κ.λπ. Το 1992, η ESEUNE εισήγαγε μια θητεία ενός μήνα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στα προγράμματα MBA της. Από τότε είμαστε πρωτοπόροι στην ανάπτυξη προγραμμάτων πολλαπλών πανεπιστημιουπόλεων με διαμονή σε διαφορετικές ηπείρους.

Το οικοσύστημα μας

Η αποστολή μας είναι να προετοιμάσουμε τους διευθυντές που θα σπάσουν τα καλούπια της μηχανικής εταιρείας και θα αναπτύξουν νέες οργανωτικές φόρμες χρησιμοποιώντας, με έξυπνο τρόπο, τις δυνατότητες που προσφέρουν οι άνθρωποι και η τεχνολογία, προσαρμόζοντας τις απαιτήσεις μιας δυναμικής, υπερ-ανταγωνιστικής και παγκόσμιας αγοράς. Για να το κάνουμε αυτό, βασιζόμαστε σε ένα μοναδικό οικοσύστημα που έχει εξελιχθεί για 25 χρόνια και που αντιπροσωπεύει μια τέλεια συμβίωση μεταξύ των ανθρώπων που συμμετέχουν στα προγράμματά μας, των οργανισμών στο περιβάλλον μας και του ίδιου του ιδρύματός μας.

Η δικτύωση και η συνεργασία είναι κλειδιά για την επιτυχία αυτού του οικοσυστήματος. Με την υποστήριξη αυτού, επιτυγχάνουμε εξαιρετικά δυναμικά και πρακτικά προγράμματα που βοηθούν τους ανθρώπους να εδραιώσουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες που χρειάζονται για να προσαρμοστούν στις αλλαγές και να οδηγήσουν ανταγωνιστικούς οργανισμούς.

Σε αυτό το οικοσύστημα γινόμαστε όλοι μετασχηματιστές ταυτόχρονα με τον οποίο μεταμορφώνουμε.

Άνθρωποι

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στα προγράμματά μας προέρχονται από περισσότερες από 15 χώρες στον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αυστραλία…). από τους πιο ποικίλους τομείς (βιομηχανία, κατανάλωση, υπηρεσίες, δημόσια διοίκηση ...) · Μερικοί έχουν μακρά επαγγελματική καριέρα (Executive) και άλλοι αποφοίτησαν πριν από μερικά χρόνια. Μερικοί είναι διευθυντές, άλλοι επιχειρηματίες και επιχειρηματίες. Πολλά στοιχήματα στη διαχείριση επιχειρήσεων και άλλοι θέλουν να εμβαθύνουν στον ψηφιακό κόσμο, την καινοτομία ή την καθοδήγηση. Όμως όλοι έχουν κάτι κοινό: είναι άνθρωποι που πιστεύουν σε έναν άλλο τρόπο να κάνουν πράγματα και θέλουν να βελτιώσουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους δεξιότητες για να αναπτύξουν νέα οργανωτικά μοντέλα , να διαχειρίζονται την εταιρεία ως εξέλιξη, χωρίς να κλείνουν τη διαδικασία με μια λύση, αλλά απλά Η αποδοχή αυτής της οργάνωσης είναι το τέλος, όχι τα μέσα.

Τα προγράμματά μας έχουν σχεδιαστεί ως βιωματικές εμπειρίες για να ανοίξουν το μυαλό των ανθρώπων και για να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται: ταχεία προσαρμογή στις αλλαγές, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων καθώς προκύπτουν σε οποιοδήποτε τομέα της εταιρείας, ικανότητα λήψης αποφάσεων , διεθνές όραμα της επιχείρησης, προσανατολισμός προς τους ανθρώπους και ομαδική εργασία, σεβασμός των θεμελιωδών ηθικών αρχών, δημιουργικότητα και καινοτομία, χρήση νέων τεχνολογιών….

Χάρη στο οικοσύστημα μας, τα προγράμματα πλήρους απασχόλησης που εστιάζουν σε άτομα με μικρή εργασιακή εμπειρία προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση έως και 6 μηνών σε εταιρείες, έτσι ώστε η μάθηση να δημιουργείται μέσω πραγματικής πρακτικής εργασίας και αυτοί οι άνθρωποι επιτυγχάνουν μια αποτελεσματική αφομοίωση γνώση κατά την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης. Σε πολλές περιπτώσεις, το οικοσύστημα επιτρέπει στα άτομα που εκτελούν τα προγράμματά μας να προσλαμβάνονται από τους οργανισμούς για τους οποίους σχεδίασαν στρατηγικά έργα στο πλαίσιο της πρακτικής τους μάθησης.

Οργανισμοί

Οι οργανισμοί του οικοσυστήματος μας διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο παρέχοντας μελέτες περιπτώσεων, πραγματικές εμπειρίες, καινοτόμα εργαλεία, το δικό τους όραμα για τον επιχειρηματικό κόσμο, διευκολυντές και ακόμη και υποστηρίζοντας μέρος των ακαδημαϊκών αμοιβών των μαθητών μέσω συνεισφορών σε ένα ταμείο υποτροφιών.

Ταυτόχρονα, αυτοί οι οργανισμοί λαμβάνουν ειδική υποστήριξη στη δική τους εξέλιξη με:

  • Συνεργασία με τα άτομα που συμμετέχουν στα προγράμματα που μέσω της πρακτικής άσκησης τους παρέχουν φρεσκάδα, γνώση, χρόνο αφιερωμένο σε στρατηγικά έργα και πόρους, καθώς εκτός από τη δική τους γνώση, έχουν ολόκληρη τη δομή ESEUNE για να τους υποστηρίξουν τα έργα σας.
  • Η πύλη προς άλλες αγορές (ειδικά τη Λατινική Αμερική και την Κίνα) χάρη στους μαθητές που προέρχονται από αυτές τις περιοχές. Πολλές εταιρείες προσβλέπουν στους μαθητές μας για τη διεθνή πολιτιστική τους γνώση για την ανάπτυξη έργων διεθνοποίησης.
  • Η ευκαιρία πρόσληψης ατόμων με το όραμα, την εμπειρία, τη γνώση και τις δεξιότητες όσων έχουν ζήσει τους δασκάλους μας. Επιπλέον, οι απόφοιτοι της ESEUNE μπορούν πάντα να έχουν πρόσβαση στα ενημερωμένα περιεχόμενα του Master που μελετήθηκαν, γεγονός που τους καθιστά επαγγελματίες πάντα ενημερωμένους, κάτι που είναι πολύτιμο για τους οργανισμούς.

Τοποθεσίες

Μπιλμπάο

Address
Μπιλμπάο, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη