ESCP Business School

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το 1819, το ESCP Business School έχει δημιουργήσει γενιές ηγετών και επιχειρηματιών. Με τις έξι αστικές πανεπιστημιουπόλεις του στο Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Τορίνο και τη Βαρσοβία, η πραγματικά ευρωπαϊκή ταυτότητα του ESCP της επιτρέπει να προσφέρει ένα μοναδικό στυλ πολυπολιτισμικής εκπαίδευσης στον τομέα των επιχειρήσεων και μια παγκόσμια άποψη σε θέματα διεθνούς διαχείρισης. Κάθε χρόνο, το ESCP καλωσορίζει περισσότερους από 6.000 φοιτητές και 5.000 στελέχη από περισσότερες από 120 διαφορετικές χώρες, παρέχοντάς τους μια ολοκληρωμένη προσφορά μαθημάτων διαχείρισης και εξειδικευμένων προγραμμάτων (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD και Executive Education). www.escpeurope.eu - Ακολουθήστε μας στο Twitter @ESCPeurope

Βασικά στοιχεία

 • 6 σχολές: Βερολίνο, Λονδίνο, Μαδρίτη,
  Το Παρίσι, το Τορίνο και η Βαρσοβία
 • 130 ακαδημαϊκές συμμαχίες στην Ευρώπη και τον κόσμο
 • Τριπλή διαπίστευση: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Τακτικές κατάταξη μεταξύ των καλύτερων σχολών επιχειρήσεων του κόσμου
 • Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την βαθιά ευρωπαϊκή ταυτότητα της Σχολής

Ιστορία

Παρόλο που η μάρκα ESCP Business School εξελίχθηκε στα σχεδόν 200 χρόνια ιστορίας της, παρέμεινε πάντα πιστή στα τρία πρώτα της γράμματα. Ξεκινώντας το 1819 με το όνομα École Spéciale de Commerce et d'Industrie και αμέσως μετά την μετονομασία του École Supérieure de Commerce , αναπτύχθηκε σε ESCP πενήντα χρόνια αργότερα το 1869. Μετά τη συγχώνευση με την αδελφή σχολή της, το European School of Management (EAP), 1999, το σχολείο ονομάστηκε ESCP-EAP για περίπου μια δεκαετία. Τέλος, το 2009, το όνομα του σχολείου μετατράπηκε σε ESCP Europe, κάνοντας ρητή αναφορά στην ευρωπαϊκή κληρονομιά και τη θέση του.

Το διεθνές πεδίο εφαρμογής του ESCP Business School είναι ορατό από την αρχή της ηλικίας του. Ήδη η τάξη του 1824 απαρίθμησε το 30% των διεθνών μαθητών με 15 διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων επτά Ισπανικοί, πέντε Βραζιλιάνοι, πέντε Ολλανδοί, τέσσερις Γερμανοί και δύο Αμερικανοί.

Η γλωσσική εκπαίδευση ήταν ένα ουσιαστικό μέρος του πρώτου προγράμματος σπουδών της, το οποίο περιελάμβανε, εκτός από τη γαλλική γραμματική, επίσης μαθήματα Αγγλικών, Γερμανικών και Ισπανικών. Από το 1825, συνολικά δέκα γλώσσες διδάσκονταν στο ESCP και οι μαθητές έπρεπε να μελετήσουν τουλάχιστον τρεις από αυτές.
Περίπου ενάμισι αιώνες αργότερα, το ESCP ήταν και πάλι πρωτοπόρος στη δημιουργία μιας σχολής επιχειρήσεων πολλαπλών πανεπιστημιουπόλεων. Προκειμένου να ανταποκριθεί στο ευρωπαϊκό κάλεσμα της Σχολής, άνοιξαν πανεπιστημιουπόλεις στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1973, ακολουθούμενες από την Ισπανία το 1988, την Ιταλία το 2004 και τη Βαρσοβία το 2015. Στο πλαίσιο ενός ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένου κόσμου, η φιλοδοξία του ESCP Business School σήμερα είναι να εκπαιδεύσει πραγματικά Ευρωπαίους διευθυντές, ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ ανθρωπιστικών αξιών και εκπαίδευσης στη διοίκηση. Το ESCP γίνεται ένα πραγματικό Ευρωπαϊκό Σχολείο ανοιχτό στον κόσμο.

Τα κυριώτερα σημεία του 21ου αιώνα

 • 2001: Το πρόγραμμα Master in Management του ESCP επικυρώνεται από το City University London, το οποίο δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα Ευρωπαϊκό MSc στη Διοίκηση.
 • 2002: Το ESCP Business School είναι διαπιστευμένο από το Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), το οποίο το καθιστά ένα από τα πρώτα σχολεία επιχειρήσεων με διαπίστευση Triple Crown: AACSB, EQUIS και AMBA.
 • 2004: Ιδρύεται πέμπτη πανεπιστημιούπολη στο Τορίνο της Ιταλίας. Master στη Διοίκηση φοιτητές μπορούν να λάβουν το ιταλικό βαθμό Laurea Magistrale, επικυρωμένο από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο.
 • 2005: Η Σχολή εγκαινιάζει την πανεπιστημιούπολη του Λονδίνου αφού μετακόμισε από την Οξφόρδη. Η ESCP διαθέτει τώρα αστικές πανεπιστημιουπόλεις σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο, Μαδρίτη και Τορίνο.
 • 2007: Το πρόγραμμα Master in Management αναγνωρίζεται από το Πανεπιστήμιο Carlos III της Μαδρίτης και οι σπουδαστές μπορούν να αποκτήσουν το ισπανικό πτυχίο Master Europeo en Administración y Dirección de Empresas. Το ESCP είναι σε θέση να απονείμει εθνικό πτυχίο σε καθεμία από τις πέντε χώρες εμφύτευσης.
 • 2015: Η Σχολή ιδρύει την έκτη ευρωπαϊκή πανεπιστημιούπολη μέσω μιας στρατηγικής συμμαχίας με το Πανεπιστήμιο Kozminski με έδρα τη Βαρσοβία, το μοναδικό σχολείο επιχειρήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με τριπλή διαπίστευση (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Η πανεπιστημιούπολη του Παρισιού εκτείνεται στη συνοικία Montparnasse (αριστερή όχθη του Παρισιού), αναπτύσσει δραστηριότητες Εκτελεστικής Εκπαίδευσης και υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του σχολείου.
 • 2018: Το ESCP Business School γίνεται αυτόνομο από το Περιφερειακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Paris Île-de-France, το οποίο είναι πλέον πλειοψηφικός μέτοχος του σχολείου.

Αποστολή

«Η αποστολή του ESCP Business School είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους επιχειρηματίες του αύριο.»

Η πεποίθησή μας είναι ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων του αύριο θα πρέπει να είναι διεθνείς, ψηφιακοί και διακοινοτικά πολιτιστικοί. Η προσέγγισή μας στην εκπαίδευση και την οργανωτική δομή αντικατοπτρίζει αυτό, με ισχυρά διεθνή προγράμματα που παρέχονται από μια ολοκληρωμένη (πανευρωπαϊκή) Σχολή σε πανεπιστημιουπόλεις σε κάθε μία από τις κυριότερες αγορές της Ευρώπης.

Προωθούμε αυτή την αποστολή μέσω της μοναδικής προσέγγισής μας στη διεθνή εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα της διαχείρισης, η οποία προωθεί τη διεθνική εμπειρία, τη συνεργασία και τη μάθηση σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο.

Το 2015, η Σχολή επισημοποίησε μια μοναδική προσέγγιση και προοπτική κάτω από το ακρωνύμιο C4B: Οι πολιτισμοί για (4) Επιχειρήσεις . Αυτό συνεχίζει να καθοδηγεί το έργο μας και τώρα ενσωματώνεται σε ένα νέο Στρατηγικό Σχέδιο για την περίοδο 2018-2022.

Το όραμά μας

(Τι και πού θέλουμε να είμαστε μέχρι το 2022)

«Το 2022, το ESCP θα αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η κορυφαία ευρωπαϊκή σχολή επιχειρήσεων για διεθνή εκπαίδευση στη διαχείριση.
Το όραμά μας υπονοεί
 • την παραγωγή και τη διάδοση παγκόσμιας εμβέλειας έρευνας στη διεθνή / συγκριτική διαχείριση που διαμορφώνει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των οργανώσεων και των ηγετών.
 • που παράγουν πολιτιστικά και ψηφιακά έξυπνα αποφοίτους εξοπλισμένα ώστε να διαμορφώνουν και να συνδέουν τους επιχειρηματικούς κόσμους του αύριο.
 • να εμπλακούν ουσιαστικά με τις επιχειρήσεις, τους αποφοίτους και την κυβέρνηση για να προωθήσουν την εξέλιξη της διεθνούς πρακτικής διαχείρισης και των διαπολιτισμικών σχέσεων.
 • αξιοποιώντας την ποικιλομορφία σε όλες τις μορφές της ως πηγή καινοτομίας, δύναμης και ηγεσίας

Τοποθεσίες

Ισπανία Online

Address
Ισπανία Online, Ισπανία

Μαδρίτη

Address
c/ Arroyofresno, 1
28035 - Madrid
Spain

Μαδρίτη, Κοινότητα Μαδρίτης, Ισπανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Διαπιστεύσεις

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Υποβολή ερώτησης

Άλλη