ESCP Europe

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιδρύθηκε το 1819, η ESCP Europe έχει δημιουργήσει γενιές ηγετών και επιχειρηματιών. Με τις έξι αστικές πανεπιστημιουπόλεις του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Μαδρίτης, του Παρισιού, του Τορίνο και της Βαρσοβίας, η αληθινά ευρωπαϊκή ταυτότητα της ESCP Europe δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα μοναδικό πολυπολιτισμικό εκπαιδευτικό στυλ στον τομέα των επιχειρήσεων και μια παγκόσμια θεώρηση στα ζητήματα της Διεθνούς Διοίκησης. Κάθε χρόνο, η ESCP Europe καλωσορίζει πάνω από 6.000 φοιτητές και 5.000 στελέχη από περισσότερες από 120 διαφορετικές χώρες, παρέχοντάς τους μια ολοκληρωμένη προσφορά μαθημάτων διαχείρισης και εξειδικευμένων προγραμμάτων (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD και Executive Education). ESCP Europe περιλαμβάνεται μεταξύ του 1% των σχολών επιχειρήσεων στον κόσμο που κατέχουν τη διαπίστευση Triple Crown Accreditation (AACSB, AMBA και EQUIS). www.escpeurope.eu - Ακολουθήστε μας στο Twitter @ESCPeurope

Βασικά στοιχεία

 • 6 σχολές: Βερολίνο, Λονδίνο, Μαδρίτη,
  Το Παρίσι, το Τορίνο και η Βαρσοβία
 • 130 ακαδημαϊκές συμμαχίες στην Ευρώπη και τον κόσμο
 • Τριπλή διαπίστευση: AACSB - EQUIS - AMBA
 • Τακτικές κατάταξη μεταξύ των καλύτερων σχολών επιχειρήσεων του κόσμου
 • Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την βαθιά ευρωπαϊκή ταυτότητα της Σχολής

Ιστορία

Παρόλο που το σήμα ESCP Europe εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια σχεδόν 200 ετών ιστορίας του, παρέμεινε πάντα πιστός στις τρεις πρώτες επιστολές του. Ξεκινώντας από το 1819 με την επωνυμία École Spéciale de Commerce et d'Industrie και σύντομα μετονομάστηκε σε École Supérieure de Commerce , αναπτύχθηκε στην ESCP πενήντα χρόνια αργότερα το 1869. Μετά τη συγχώνευση με την αδελφή σχολή της, η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης (EAP) Το 1999, το σχολείο ονομάστηκε ESCP-EAP για περίπου μια δεκαετία. Τέλος, το 2009, το όνομα του σχολείου μετατράπηκε σε ESCP Europe , αναφέροντας ρητά την ευρωπαϊκή κληρονομιά και την τοποθέτησή του.

Το διεθνές πεδίο εφαρμογής του ESCP Europe είναι ορατό από μικρή ηλικία. Ήδη η τάξη του 1824 αριθμούσε το 30% των διεθνών μαθητών με 15 διαφορετικές εθνικότητες, μεταξύ των οποίων επτά Ισπανών, πέντε Βραζιλιανών, πέντε Ολλανδών, τεσσάρων Γερμανών και δύο Αμερικανών.

Η εκμάθηση γλωσσών αποτελούσε ουσιαστικό μέρος του πρώτου προγράμματος σπουδών που περιελάμβανε, εκτός από τη γαλλική γραμματική, μαθήματα στα αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά. Από το 1825, στο ESCP Europe διδάσκονταν συνολικά δέκα γλώσσες και οι φοιτητές έπρεπε να σπουδάσουν τουλάχιστον τρεις από αυτές.
Περίπου ενάμιση αιώνες αργότερα, η ESCP Europe ήταν και πάλι πρωτοπόρος με τη δημιουργία μιας σχολής επιχειρήσεων πολλαπλών πανεπιστημίων. Προκειμένου να ανταποκριθούν στην ευρωπαϊκή έκκληση του σχολείου, οι πανεπιστημιουπόλεις στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν το 1973, ακολουθούμενες από την Ισπανία το 1988, την Ιταλία το 2004 και τη Βαρσοβία το 2015. Στο πλαίσιο ενός ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένου κόσμου, η φιλοδοξία της ESCP Europe σήμερα είναι να εκπαιδεύσει αληθινά ευρωπαίους διαχειριστές, ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ ανθρωπιστικών αξιών και διαχειριστικής εκπαίδευσης. ESCP Europe γίνεται μια πραγματική Ευρωπαϊκή Σχολή ανοιχτή στον κόσμο.

Τα κυριώτερα σημεία του 21ου αιώνα

 • 2001: Το πρόγραμμα Master of Management της ESCP Europe επικυρώνεται από το City University του Λονδίνου, το οποίο δίνει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα Ευρωπαϊκό MSc στη Διοίκηση.
 • 2002: Η ESCP Europe είναι διαπιστευμένη από το Σύνδεσμο για την Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), η οποία την καθιστά μία από τις πρώτες σχολές επιχειρήσεων με διαπίστευση Triple Crown: AACSB, Equis και AMBA.
 • 2004: Ιδρύεται πέμπτη πανεπιστημιούπολη στο Τορίνο της Ιταλίας. Master στη Διοίκηση φοιτητές μπορούν να λάβουν το ιταλικό βαθμό Laurea Magistrale, επικυρωμένο από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο.
 • 2005: Η Σχολή εγκαινιάζει την πανεπιστημιούπολη του Λονδίνου μετά από μετακόμιση από την Οξφόρδη. ESCP Europe έχει σήμερα αστικές περιοχές σε πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις: Παρίσι, Λονδίνο, Βερολίνο, Μαδρίτη και Τορίνο.
 • 2007: Το πρόγραμμα Master in Management αναγνωρίζεται από το Πανεπιστήμιο Carlos III της Μαδρίτης και οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν το ισπανικό πτυχίο Master Europeo Administración y Dirección de Empresas. ESCP Europe είναι σε θέση να απονείμει ένα εθνικό πτυχίο σε κάθε μία από τις πέντε χώρες εμφύτευσής της.
 • 2015: Η Σχολή ιδρύει την έκτη ευρωπαϊκή πανεπιστημιούπολη μέσω μιας στρατηγικής συμμαχίας με το Πανεπιστήμιο Kozminski με έδρα τη Βαρσοβία, το μοναδικό σχολείο επιχειρήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με τριπλή διαπίστευση (AACSB, EQUIS, AMBA).
 • 2016: Η πανεπιστημιούπολη του Παρισιού εκτείνεται στη συνοικία Montparnasse (αριστερή όχθη του Παρισιού), αναπτύσσει δραστηριότητες Εκτελεστικής Εκπαίδευσης και υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του σχολείου.
 • 2018: Το σχολείο ESCP Europe Business γίνεται αυτόνομο από το Περιφερειακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Παρισιού Île-de-France, το οποίο είναι πλέον ο πλειοψηφικός μέτοχος του σχολείου.

Αποστολή

"Η αποστολή της ESCP Europe είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους επιχειρηματικούς ηγέτες του μέλλοντος".

Η πεποίθησή μας είναι ότι οι ηγέτες των επιχειρήσεων του αύριο θα πρέπει να είναι διεθνείς, ψηφιακοί και διακοινοτικά πολιτιστικοί. Η προσέγγισή μας στην εκπαίδευση και την οργανωτική δομή αντικατοπτρίζει αυτό, με ισχυρά διεθνή προγράμματα που παρέχονται από μια ολοκληρωμένη (πανευρωπαϊκή) Σχολή σε πανεπιστημιουπόλεις σε κάθε μία από τις κυριότερες αγορές της Ευρώπης.

Προωθούμε αυτή την αποστολή μέσω της μοναδικής προσέγγισής μας στη διεθνή εκπαίδευση και έρευνα στον τομέα της διαχείρισης, η οποία προωθεί τη διεθνική εμπειρία, τη συνεργασία και τη μάθηση σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο.

Το 2015, η Σχολή επισημοποίησε μια μοναδική προσέγγιση και προοπτική κάτω από το ακρωνύμιο C4B: Οι πολιτισμοί για (4) Επιχειρήσεις . Αυτό συνεχίζει να καθοδηγεί το έργο μας και τώρα ενσωματώνεται σε ένα νέο Στρατηγικό Σχέδιο για την περίοδο 2018-2022.

Το όραμά μας

(Τι και πού θέλουμε να είμαστε μέχρι το 2022)

"Το 2022, η ESCP Europe θα αναγνωριστεί παγκοσμίως ως η κορυφαία ευρωπαϊκή σχολή επιχειρήσεων για διεθνή εκπαιδευτική διαχείριση.
Το όραμά μας υπονοεί
 • την παραγωγή και τη διάδοση παγκόσμιας εμβέλειας έρευνας στη διεθνή / συγκριτική διαχείριση που διαμορφώνει τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς των οργανώσεων και των ηγετών.
 • που παράγουν πολιτιστικά και ψηφιακά έξυπνα αποφοίτους εξοπλισμένα ώστε να διαμορφώνουν και να συνδέουν τους επιχειρηματικούς κόσμους του αύριο.
 • να εμπλακούν ουσιαστικά με τις επιχειρήσεις, τους αποφοίτους και την κυβέρνηση για να προωθήσουν την εξέλιξη της διεθνούς πρακτικής διαχείρισης και των διαπολιτισμικών σχέσεων.
 • αξιοποιώντας την ποικιλομορφία σε όλες τις μορφές της ως πηγή καινοτομίας, δύναμης και ηγεσίας

Τοποθεσίες

Ισπανία Online

Address
Ισπανία Online, Ισπανία

Μαδρίτη

Address
c/ Arroyofresno, 1
28035 - Madrid
Spain

Μαδρίτη, Κοινότητα Μαδρίτης, Ισπανία

Διαπιστεύσεις

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited

Ask a Question

Άλλη