Τι είναι το μυαλό; Σειρά μαθημάτων

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Εξερευνήστε τις πιο σχετικές επιστημονικές και φιλοσοφικές έννοιες για να κατανοήσετε τα μυαλά μας με αυτό το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα.

Γιατί να συμμετάσχετε στο μάθημα;

Αυτό το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα θα φέρει κοντά μαθητές και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για το πώς λειτουργεί το μυαλό. Στόχος του είναι να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ παραδοσιακά ανταγωνιστικών προσεγγίσεων για την κατανόηση του νου.

Τι είναι το μυαλό;

Αυτή η ερώτηση έχει προβληματίσει τους φιλοσόφους, τους επιστήμονες, τους ιστορικούς και τους απλούς ανθρώπους σε όλο τον χρόνο και τους πολιτισμούς.

Ενώ οι εξελίξεις στην ιατρική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι λειτουργίες του εγκεφάλου μπορούν να ρίξουν φως σε νευρολογικές λειτουργίες και διαταραχές, το βασικό ερώτημα «τι είναι ο νους» μιλά σε ένα διαφορετικό πρόβλημα.

Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να απαντηθεί από μια καθαρά επιστημονική κατανόηση του εγκεφάλου, ούτε από μια καθαρά φιλοσοφική ή ψυχολογική προσέγγιση. Πολλοί κλάδοι προσπάθησαν να απαντήσουν στην ερώτηση, με αποτέλεσμα πολλαπλές και μερικές φορές αντιθετικές απαντήσεις.

Νέες αντιλήψεις του νου

Σε αυτό το μάθημα, ο καθηγητής Mark Solms, Πρόεδρος της Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, θα υιοθετήσει μια διεπιστημονική προσέγγιση.

Θα φέρει προοπτικές από ένα φάσμα επιστημονικών κλάδων, για να διερευνήσει τέσσερις συγκεκριμένες πτυχές του νου-υποκειμενικότητας, εκούσιας συνείδησης, συνείδησης και αντιπροσωπευτικότητας. Μαζί, αυτά θα μας βοηθήσουν να σκεφτούμε τα θεμελιώδη ερωτήματα: τι πρέπει να είμαστε μυαλό, γιατί έχουμε μυαλό και πώς αισθάνεται να έχουμε μυαλό.

Ποια θέματα θα καλύψετε;

 • Κατανόηση του μυαλού.
 • Υποκειμενικότητα.
 • Συνείδηση.
 • Προθετικότητα και ασυνείδητο.
 • Πρακτορείο.
 • Αλλαγή του νου.

Πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Τα περισσότερα μαθήματα FutureLearn εκτελούνται πολλές φορές. Κάθε διαδρομή ενός μαθήματος έχει μια καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αλλά μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό και να το εργαστείτε μετά την έναρξη.

 • Διαθέσιμο τώρα

Τι θα επιτύχετε;

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε:

 • Εξερευνήστε επιστημονικές και φιλοσοφικές έννοιες για την κατανόηση του νου μας.
 • Συζητήστε τέσσερις πτυχές του νου, συγκεκριμένα την υποκειμενικότητα, τη σκόπιμη, τη συνείδηση και την ελευθερία.
 • Σκεφτείτε τι είναι να είσαι μυαλό, γιατί έχουμε μυαλό και πώς αισθάνεται να έχουμε μυαλό.

Ποιος είναι ο δρόμος;

Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ψυχολογία και το μυαλό. Το μάθημα θα απευθύνεται επίσης σε επαγγελματίες, φοιτητές και ερευνητές από μια σειρά επιστημονικών κλάδων, των οποίων η εργασία εξετάζει άμεσα ή έμμεσα το μυαλό και τον εγκέφαλο. Αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε, τη νευροεπιστήμη, την ψυχολογία, την ψυχανάλυση, τη φιλοσοφία, την ψυχιατρική και τη νευρολογία.

Με ποιον θα μάθετε;

Mark Solms

Πρόεδρος της Νευροψυχολογίας στο UCT, ιδρυτής της Νευροψυχανάλυσης που περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των ψυχαναλυτικών θεωριών και της σύγχρονης νευροεπιστήμης.

Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;

Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν

Το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν είναι ένα από τα κορυφαία ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας στην αφρικανική ήπειρο και έχει μια παράδοση ακαδημαϊκής αριστείας που γίνεται σεβαστή παγκοσμίως.

Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα

Ελεύθερος
0 $

Αναβαθμίζω
49 $

Απεριόριστος
259,99 $ για ένα έτος

Εγγραφείτε δωρεάν και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για 8 εβδομάδες

Αναβαθμίστε αυτό το μάθημα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για όσο διάστημα είναι στο FutureLearn
 • Πρόσβαση στις δοκιμές αυτού του μαθήματος, καθώς και έντυπο και ψηφιακό Πιστοποιητικό Επιτεύγματος μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις

Αγοράστε Απεριόριστα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα, και εκατοντάδες άλλα σύντομα μαθήματα και δοκιμές FutureLearn για ένα χρόνο
 • Ένα εκτυπώσιμο ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης σε όλα τα σύντομα μαθήματα μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις
 • Η ελευθερία να διατηρείτε την πρόσβαση σε οποιοδήποτε μάθημα στο οποίο έχετε επιτύχει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης, για όσο διάστημα υπάρχει το μάθημα στο FutureLearn
 • Η ευελιξία να ολοκληρώσετε την επιλογή των σύντομων μαθημάτων στον δικό σας χρόνο εντός του έτους
Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses.

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη