Τι είναι η Γενετική Συμβουλευτική; Σειρά μαθημάτων

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Μάθετε για τη γενετική συμβουλευτική και τι κάνουν οι γενετικοί σύμβουλοι με αυτό το διαδικτυακό μάθημα για επαγγελματίες υγείας.

Κατανοήστε το ρόλο της γενετικής συμβουλευτικής στη γονιδιωματική εποχή

Ποιοι είναι οι γενετικοί σύμβουλοι; Ποιος έχει γενετική συμβουλευτική και τι κάνει ένας γενετικός σύμβουλος; Σε αυτό το μάθημα, θα βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις ενώ μαθαίνετε για το ρόλο της γενετικής συμβουλευτικής στην υγειονομική περίθαλψη στη γονιδιωματική εποχή.

Θα ανακαλύψετε γιατί οι άνθρωποι αναζητούν γενετική συμβουλευτική και πώς συγκρίνεται σε διαφορετικά περιβάλλοντα και χώρες. Θα διερευνήσετε τις κύριες δεξιότητες και γνώσεις που χρειάζονται οι γενετικοί σύμβουλοι, καθώς και τις βασικές ευθύνες τους έναντι των ασθενών. Θα συζητήσετε τα ηθικά ζητήματα της γενετικής συμβουλευτικής, καθώς και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της για το μέλλον.

Ποια θέματα θα καλύψετε;

 • Γιατί οι άνθρωποι θα έβλεπαν έναν γενετικό σύμβουλο.
 • Μερικά από τα βασικά καθήκοντα ενός γενετικού συμβούλου.
 • Βασικές δεξιότητες και γνώσεις γενετικού συμβούλου: δεξιότητες παροχής συμβουλών, ιατρικές και επιστημονικές γνώσεις.
 • Ηθικά ζητήματα στη γενετική συμβουλευτική.
 • Τι μπορεί να έχει το μέλλον για τους γενετικούς συμβούλους.

Πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Τα περισσότερα μαθήματα FutureLearn εκτελούνται πολλές φορές. Κάθε διαδρομή ενός μαθήματος έχει μια καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αλλά μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό και να το εργαστείτε μετά την έναρξη.

 • Διαθέσιμο τώρα

Τι θα επιτύχετε;

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε:

 • Προσδιορίστε γιατί οι άνθρωποι έχουν γενετική συμβουλευτική και τα διαφορετικά πλαίσια στα οποία οι άνθρωποι λαμβάνουν γενετική συμβουλευτική.
 • Περιγράψτε τις διαφορετικές δεξιότητες και γνώσεις που χρειάζονται οι γενετικοί σύμβουλοι.
 • Συγκρίνετε τη γενετική συμβουλευτική σε διαφορετικά περιβάλλοντα και διαφορετικές χώρες.
 • Αναλογιστείτε ορισμένα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν στη γενετική συμβουλευτική.
 • Συζητήστε το ρόλο της γενετικής συμβουλευτικής στην υγειονομική περίθαλψη καθώς μπαίνουμε στη «γονιδιωματική εποχή».

Ποιος είναι ο δρόμος;

Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες υγείας, γιατρούς, επιστήμονες βιοϊατρικής έρευνας και για όσους ενδιαφέρονται για τη γενετική συμβουλευτική.

Αν και δεν απαιτείται, μια βασική γνώση της γενετικής, των τεχνολογιών γενετικών δοκιμών και των προτύπων κληρονομιάς θα βοηθούσε στη μάθηση σας σε αυτό το μάθημα.

«Αυτό το εισαγωγικό μάθημα παρέχει μια εξαιρετική επισκόπηση της πρακτικής της γενετικής συμβουλευτικής. Συνιστούμε το μάθημα ως χρήσιμο πόρο για όλους τους μαθητές STP του 1ου έτους στο Πρόγραμμα MSc Genomic Counselling στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Το μάθημα είναι επίσης ιδιαίτερα σχετικό με κάθε ιατρό ή επιστήμονα που θέλει να μάθει περισσότερα για το ρόλο ενός γενετικού συμβούλου. Το διαδραστικό στυλ παρέχει την ευκαιρία να συνδεθείτε με τα μέλη του μαθήματος και τους γενετικούς συμβούλους σε όλο τον κόσμο. " - Δρ Rhona MacLeod, Σύμβουλος Γενετικών Συμβούλων, Pathway Lead MSc Genomic Counselling

Τι λογισμικό ή εργαλεία χρειάζεστε;

Δεν απαιτείται ειδικό λογισμικό, υλικό ή άλλοι πόροι για την ολοκλήρωση του μαθήματος.

Με ποιον θα μάθετε;

Άννα Μίντλετον

Παλαιότερη έδρα Ένωση Γενετικών Νοσηλευτών & Συμβούλων, Ηνωμένο Βασίλειο Επικεφαλής της Εταιρείας & Έρευνας Δεοντολογίας, Wellcome Genome Campus, Cambridge; έκανε εκπαίδευση γενετικής συμβουλευτικής στο Μάντσεστερ www.wgc.org.uk/ethics

Τζόναθαν Ρόμπερτς

Είμαι εγγεγραμμένος γενετικός σύμβουλος στο Νοσοκομείο του Addenbrooke. Είμαι επίσης Επιστήμονας Προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Wellcome Genome. Πραγματοποιώ την έρευνά μου στο πλαίσιο της Έρευνας Κοινωνίας & Δεοντολογίας @TheSarcasticOwl

Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;

Προχωρημένα μαθήματα και επιστημονικά συνέδρια στο Wellcome Genome Campus

Τα Προχωρημένα Μαθήματα και Επιστημονικά Συνέδρια του Wellcome Genome Campus παρέχουν ανοιχτά μεταπτυχιακά μαθήματα και συνέδρια που εστιάζονται στη βιοϊατρική.

Wellcome Genome Campus Society and Ethics Research

Χρησιμοποιούμε ποσοτικές και ποιοτικές ερευνητικές μεθόδους για να διερευνήσουμε τον κοινωνικό και ηθικό αντίκτυπο της γονιδιωματικής.

Τι περιλαμβάνεται;

Τα Προχωρημένα Μαθήματα και Επιστημονικά Συνέδρια του Wellcome Genome Campus προσφέρουν σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτό το μάθημα δωρεάν ψηφιακή αναβάθμιση, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα πλήρη οφέλη της δωρεάν online μελέτης. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε:

 • Απεριόριστη πρόσβαση σε αυτό το μάθημα
 • Περιλαμβάνει άρθρα, βίντεο, αξιολογήσεις από ομοτίμους και κουίζ
 • Δοκιμές για την επικύρωση της μάθησής σας
 • Ένα πιστοποιητικό PDF Achievement για να αποδείξετε την επιτυχία σας όταν πληροίτε τις προϋποθέσεις
Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses.

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη