Παράδοση σε ψηφιακό: Μαθήματα επιτυχούς υλοποίησης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού (DOD.5)

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Καθώς ένας οργανισμός επιδιώκει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες των ψηφιακών τεχνολογιών και να γίνει μια λεγόμενη ψηφιακή επιχείρηση, η νίκη αποφασίζεται όχι τόσο με την επιτυχή ανάπτυξη της τεχνολογίας όσο αφορά στην πραγματοποίηση θεμελιωδών αλλαγών σε έναν οργανισμό. Αυτό θα περιλαμβάνει τον επαναπροσδιορισμό διαδικασιών, την εισαγωγή νέων τρόπων εργασίας, τη λήψη δεδομένων κατά τη λήψη αποφάσεων, την εστίαση στην εμπειρία των εργαζομένων, την ευθυγράμμιση της λογοδοσίας, την αλλαγή μοντέλων χρηματοδότησης και την εισαγωγή πιο σχετικών μετρήσεων. Μπορεί επίσης να απαιτήσει την αντιμετώπιση του τεχνικού χρέους που έχει συσσωρευτεί λόγω παλαιών συστημάτων. Ίσως η πιο δύσκολη από όλες τις αλλαγές να γίνουν είναι η αλλαγή νοοτροπίας και η εταιρική κουλτούρα.

Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε, να ρυθμίσετε και να εκτελέσετε την πρωτοβουλία ψηφιακού μετασχηματισμού με τρόπους που αυξάνουν την πιθανότητα επίτευξης των αναμενόμενων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

Ποιος πρέπει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για εκείνα τα στελέχη που οδηγούν πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού. Θα απευθύνεται επίσης σε οποιονδήποτε χορηγεί ή είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση τεχνολογικών έργων.

Βασικά οφέλη

 • Απόκτηση σαφούς κατανόησης του τι χρειάζεται για να είναι επιτυχής στον ψηφιακό μετασχηματισμό.
 • Εκμάθηση εργαλείων και τεχνικών που επιτρέπουν την πραγματοποίηση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.
 • Εφαρμογή αυτών των εργαλείων και τεχνικών σε πραγματικά έργα.

135438_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Βασικά θέματα

 • Καθορισμός των δομικών στοιχείων της ψηφιακής επιχείρησης.
 • Επιλέγοντας το σωστό μοντέλο λειτουργίας.
 • Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ψηφιακές επενδύσεις δημιουργούν πραγματική επιχειρηματική αξία.
 • Προσδιορισμός του καλύτερου Pathway για την επίτευξη των ψηφιακών σας φιλοδοξιών.
 • Αντιμετώπιση παλαιών συστημάτων και τεχνικού χρέους.
 • Χαρτογράφηση ψηφιακού ταξιδιού μετασχηματισμού.
 • Προσδιορισμός και υπέρβαση των εμποδίων.
 • Ανάλυση ενδιαφερομένων και στρατηγικές οικοδόμησης.
 • Καθορισμός μετρήσεων και εκ νέου ανάθεση ευθυνών.
 • Δημιουργία ισχυρών και ρεαλιστικών επιχειρηματικών περιπτώσεων.
 • Σχεδιασμός πρωτοβουλιών για την προσαρμογή διαφορετικών τύπων ψηφιακών επενδύσεων.
 • Επανεξέταση του ρόλου του τμήματος πληροφορικής.

Σχολή

Ο Joe Peppard (διευθυντής προγράμματος) είναι επισκέπτης καθηγητής στο ESMT Berlin και Principal Research Scientist, Κέντρο Έρευνας Πληροφοριακών Συστημάτων στο MIT Sloan School of Management. Επιπλέον, είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας.

Με την πειθαρχία αναφοράς του στα συστήματα πληροφοριών, ο Joe ερευνά, διδάσκει και διαβουλεύεται στους τομείς της ηγετικής πληροφορικής, της ψηφιακής στρατηγικής και της καινοτομίας, της εκτέλεσης προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού και στο ρόλο, τη δομή και τις δυνατότητες της μονάδας πληροφορικής στη σύγχρονη οργανώσεις. Σε μια βιομηχανία που τροφοδοτείται από φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία, και όπου η διαφημιστική εκστρατεία είναι πολύ συνηθισμένη, επιδιώκει να βοηθήσει τους ηγέτες των επιχειρήσεων και της πληροφορικής να κατανοήσουν τα πάντα και να πλοηγηθεί σε μια κατάλληλη διαδρομή μέσα από ένα ολοένα και πιο περίπλοκο τοπίο. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε σύγχρονα ζητήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές σε ένα περιβάλλον επιταχυνόμενης τεχνολογικής αλλαγής.

Ευρήματα από τις μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία περιοδικά όπως το European Journal of Information Systems, το MIS Quarterly Executive, το MIT Sloan Management Review και το Harvard Business Review. Είναι αναπληρωτής συντάκτης του International Journal on IT / Business Alignment and Governance και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του European Management Journal, του Journal of Strategic Information Systems και του MIS Quarterly Executive.

Στις διαβουλεύσεις του, ο Joe συνεργάστηκε στενά με ανώτερα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου μεγάλων, πολύπλοκων οργανισμών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, συμβουλεύοντάς τους για θέματα πληροφορικής και στρατηγικής, αξιοποιώντας πληροφορίες και για το πώς να ξεκλειδώσετε την επιχειρηματική αξία από την πληροφορική τους επενδύσεις. Συνεργάζεται επίσης με μια σειρά εταιρειών τεχνολογίας βοηθώντας τις με τις στρατηγικές, τη θέση στην αγορά και την ανάπτυξή τους.

Τελευταία ενημέρωση May 2020

Σχετικά με τη Σχολή

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a ma ... περαιτέρω

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a master’s in management, as well as open programs for individuals and customized executive education programs. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη