Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - MBA Online

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Στο περίπλοκο σενάριο στο οποίο λειτουργούμε, η επιτυχία δεν βρίσκεται πλέον στον τομέα των εργαλείων διαχείρισης, αλλά στην ικανότητα επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ESEUNE Business School Online MBA έχει σχεδιαστεί από μια καινοτόμο πρόταση αξίας για να προετοιμάσει επαγγελματίες που παρέχουν μετασχηματιστικές λύσεις σε εταιρείες και κοινωνία. Αναπτύσσει δεξιότητες (ηγεσία, ομάδες, δημιουργικότητα, όραμα κ.λπ.) και βελτιώνει τις γνώσεις (στρατηγική, καινοτομία, οικονομικός σχεδιασμός κ.λπ.) που συμβάλλουν στην επιτυχία της διαχείρισης των επιχειρήσεων και ενισχύουν την επαγγελματική σταδιοδρομία των συμμετεχόντων.

Το διαδικτυακό MBA συνδυάζει ασύγχρονες συνεδρίες στις οποίες ο μαθητής εργάζεται μεμονωμένα με μία τάξη ανά μήνα επιτόπου-ψηφιακά (μέσω Zoom), όπου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενισχύουν τη μάθηση.

Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες επιτυχίας του Online MBA;

 1. Συμμετέχοντες
  Άτομα με επαγγελματική εμπειρία και προβολή, που φιλοδοξούν στη διαχείριση οργανισμών.
 2. Οι δάσκαλοι
  Επαγγελματίες (μεταξύ των καλύτερων στους αντίστοιχους τομείς τους) που ξεχωρίζουν για την εκτεταμένη εμπειρία τους στα θέματα στα οποία εργάζονται.
 3. Η μέθοδος
  Επικεντρώθηκε πλήρως στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και στην ενοποίηση των γνώσεων για τη διαχείριση των επιχειρήσεων.
 4. Δικτύωση
  Περίπου 3.000 διευθυντές που έχουν ολοκληρώσει το MBA τους στο ESEUNE εργάζονται σε εκατοντάδες εταιρείες σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 5. Η δομή του MBAyourself
  Επιτρέπει τη συμφιλίωση της ανάπτυξης του Δασκάλου με την επαγγελματική και προσωπική δραστηριότητα του μαθητή.
 6. Το παγκόσμιο όραμα
  Προαιρετικές περίοδοι διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Georgetown, Κίνα, Silicon Valley, Ινδία και Αφρική.

man, businessman, tablet computer

πρόγραμμα

A. Άνθρωποι και εξοπλισμός

Οι άνθρωποι είναι ο βασικός παράγοντας στη σημερινή οργάνωση. Είναι η κύρια πηγή ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, καθώς μόνο μέσω της δημιουργικότητας και της γνώσης είναι οι ιδέες που χρειάζεται ένας οργανισμός να δημιουργεί συνεχώς αξία και με αυξανόμενο ρυθμό. Σε αυτόν τον τομέα του προγράμματος παρουσιάζουμε τα κλειδιά για συνεργασία με ανθρώπους, ξεκινώντας από τον εαυτό μας (αυτογνωσία), συνεχίζοντας με την ομάδα (ηγεσία) και τελειώνοντας με το περιβάλλον του οργανισμού, για να αναπτύξουμε ένα νέο στυλ διαχείρισης προσανατολισμένο στη δημιουργία αξίας μέσω της ενέργειας των ανθρώπων.

 1. Ηγεσία και συναισθηματική νοημοσύνη
 2. Πώς να συνεργαστείτε με ομάδες
 3. Ομαδική καθοδήγηση
 4. NLP και αποτελεσματική επικοινωνία
 5. Αναγνώριση ανθρώπων
 6. Ενδυνάμωση ομάδων για αλλαγή

Β. Αξία και αγορά

Οι ιδέες από μόνες τους δεν δημιουργούν αξία. Η τιμή καθορίζεται από τον πελάτη και την αγορά. Η καινοτομία μετατρέπει τις ιδέες σε αξία. Σε αυτόν τον τομέα του προγράμματος, θα δείξουμε τα κλειδιά για την καινοτομία αναπτύσσοντας εργαλεία και μεθόδους που βοηθούν τους διαχειριστές να διοχετεύουν την ενέργεια που παράγουν οι άνθρωποι προς την ανάπτυξη προϊόντων, υπηρεσιών και οργανωτικών μοντέλων με στόχο τη δημιουργία αξίας.

 1. Η αξία, οι πελάτες, η αγορά
 2. Καινοτομία και δημιουργικότητα
 3. Καινοτόμος ηγεσία
 4. Χάρτες αξίας
 5. Τρόπος ανάπτυξης προτάσεων διαφοροποιημένης αξίας
 6. Η καινοτομία ως συστημική ικανότητα
 7. ΧΑΡΤΗΣ (Πολυεπιστημονικό Πρόγραμμα Δράσης)

Γ. Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Οι εταιρείες μας αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουν βιώσει ποτέ: τη μετατροπή των επιχειρηματικών τους μοντέλων. Δεν είναι καιρός αλλαγής. ζούμε μια αλλαγή εποχής. Η τεχνολογία, η παγκοσμιοποίηση, οι νέες καταναλωτικές αξίες δημιουργούν νέα επιχειρηματικά μοντέλα σε όλο και περισσότερους τομείς. Και όταν αυτός ο μετασχηματισμός φτάσει σε έναν τομέα, εκείνοι που δεν γνωρίζουν πώς να προσαρμοστούν στην αλλαγή μένουν εκτός ανταγωνισμού. Σε αυτόν τον τομέα αναλύουμε τα κλειδιά για τη μετατροπή επιχειρηματικών μοντέλων, από μια εξαιρετικά πρακτική προοπτική που υποστηρίζεται από πίνακες εργασίας που Οι διευκολυντές που χρησιμοποιούνται σε εταιρείες για να βοηθήσουν σε αυτές τις διαδικασίες αλλαγής.

 1. Εκθετικές τεχνολογίες
 2. Ψηφιακή στρατηγική
 3. Ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων
 4. Διαχείριση ψηφιακών ταλέντων
 5. Βιομηχανία 4.0
 6. ψηφιακό μάρκετινγκ
 7. ΧΑΡΤΗΣ (Πολυεπιστημονικό Πρόγραμμα Δράσης)

Δ. Αποδοτικότητα

Η βιώσιμη εταιρεία μαθαίνει να βελτιστοποιεί τους πόρους και να επιτυγχάνει περισσότερα, με λιγότερη (αποδοτικότητα). Σε αυτόν τον τομέα, εμβαθύνουμε τη βελτιστοποίηση της αξίας του οργανισμού μέσω του σχεδιασμού των χρηματοοικονομικών πόρων, δίνοντας έμφαση σε σημαντικές αποφάσεις αυτή τη στιγμή, όπως διαχείριση ταμείων, χρηματοδότηση ή επενδυτικός προγραμματισμός.

 1. Οικονομικές καταστάσεις
 2. Διαχείρηση μετρητών
 3. Οικονομική διαχείριση και επενδύσεις
 4. Διεθνής χρηματοδότηση
 5. SOGE (Προσομοίωση)

Ε. Στρατηγική

Η διοίκηση οργανισμών δεν είναι απλώς η διαχείριση πόρων. Αυτό συνεπάγεται την επιλογή του μέλλοντος: υπέρβαση του επικρατέστερου βραχυπρόθεσμου οράματος (επίλυση καθημερινών προβλημάτων) και σκέψη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για να καθοδηγήσει τον οργανισμό προς το μέλλον λαμβάνοντας αποφάσεις στο παρόν.

 1. Στρατηγικό όραμα
 2. Το Chromium προσανατολίζει την εταιρεία στο μέλλον
 3. Σχεδιασμός, εκτέλεση και έλεγχος
 4. Περιβάλλοντα κατεύθυνσης και αβεβαιότητας
 5. ΧΑΡΤΗΣ (Πολυεπιστημονικό Πρόγραμμα Δράσης)

Ζ. Παγκοσμιοποίηση (προαιρετικό)

Ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο και ο διευθυντής πρέπει να κατανοήσει τον αντίκτυπο των διαφορετικών πολιτισμών που αποτελούν μια αγορά που ονομάζεται κόσμος στο σχεδιασμό επιχειρηματικών στρατηγικών. Το MBA Online περιλαμβάνει προαιρετικές περιόδους στην τάξη στην Αμερική, την Ασία και την Αφρική για την ενίσχυση του παγκόσμιου οράματος των συμμετεχόντων.

 1. Εκτελεστικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Τζωρτζτάουν
 2. Ακαδημία Διευθύνων Σύμβουλος της Silicon Valley
 3. Επιχειρήσεις στην Κίνα (Πεκίνο και Σαγκάη)
 4. Έθνος εκκίνησης του Ισραήλ
 5. Ινδία
 6. Εκπαίδευση στην Αφρική
Τελευταία ενημέρωση Νοέμ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Fundada en Bilbao (País Vasco, España) en 1992, ESEUNE es una Escuela de Negocios europea con un marcado espíritu global y con una actitud dinámica e innovadora. Hoy en día una persona directiva tiene ... περαιτέρω

Fundada en Bilbao (País Vasco, España) en 1992, ESEUNE es una Escuela de Negocios europea con un marcado espíritu global y con una actitud dinámica e innovadora. Hoy en día una persona directiva tiene que estar capacitada para resolver problemas en un mercado llamado mundo. La globalización es una realidad incuestionable y en ESEUNE creemos que la mejor forma para comprender la globalización es vivirla en primera persona. Apostamos por aprender haciendo, compartiendo experiencias, viviendo la realidad. Por eso hemos diseñado una metodología única que convierte nuestros masters en acción: MBAction! De la experiencia práctica hacia la asimilación de contenidos y herramientas; de los problemas en un mundo real a su solución. Una metodología que aumenta la motivación y la comprensión por parte de las personas participantes logrando un aprendizaje más efectivo. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη