Μελλοντικό καλοκαιρινό μάθημα χύτευσης

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Μάθετε πώς μπορείτε να χαρτογραφήσετε τις πιθανές μελλοντικές τεχνολογίες! Προβλέψτε πώς η τεχνολογία θα διαμορφώσει τον κόσμο γύρω μας. Αποκτήστε πρακτικές δεξιότητες στη στρατηγική χύτευση στο μέλλον, μαθαίνοντας πώς να επικοινωνείτε και να σκεφτείτε κριτικά την τεχνολογία και το μέλλον μας από κοινού.

Τι είναι αυτό το εργαστήριο;

Ζούμε σε δραματικές στιγμές. Μόνο στις ζωές μας έχουμε δει τη μαζική υιοθέτηση του Διαδικτύου και των smartphones να αλλάζουν για πάντα τις κοινωνίες μας. Σήμερα βρισκόμαστε στην κορυφή ακόμη πιο ριζοσπαστικών τεχνολογιών. από τη ρομποτική, μέχρι την επεξεργασία γονιδίων σε προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη, φέρνοντας μαζί τους αυτό που σίγουρα θα είναι μια άλλη επανάσταση στην κοινωνία. Μια επανάσταση που θα διαμορφώσει την πολιτική μας, τις κοινωνίες μας, το περιβάλλον μας - ίσως ακόμη και τον εαυτό μας!

Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνήσουμε και θα αμφισβητήσουμε τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις στον τεχνολογικό μας ορίζοντα. Οι τεχνολογίες αυτές θα επιτύχουν ή θα αποτύχουν; Τι είδους επίπτωση θα έχουν; Πώς θα αναπτυχθούν; Και πώς θα μας αναπτύξουν;

Μέσα από το μάθημα θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τις τεχνολογίες και τις επιπτώσεις τους με την πάροδο του χρόνου. Θα σας δώσουμε πρακτικές δεξιότητες για να εξετάσετε κατάλληλα τον μελλοντικό μας κόσμο και να σας βοηθήσουμε να διαχωρίσετε το σήμα από τον θόρυβο στον επικεφαλής τεχνολογικό τύπο. Θα σας βοηθήσουμε να κοιτάξετε προσεκτικά τις ανάγκες των χρηστών τώρα, προκειμένου να προεκτείνετε το πιθανό μέλλον και από κοινού θα κοιτάξουμε το παρελθόν για να καταλάβουμε τι κάνει μια επιτυχημένη πορεία και τι κάνει την τεχνολογία να τρεμοπαίζει. Τέλος, θα σας βοηθήσουμε να επικοινωνήσετε και να μιλήσετε στα ευρήματά σας για να δημιουργήσετε συγκλονιστικούς κόσμους που μπορούν να βιώσουν οι συνάδελφοί σας, τα αφεντικά ή τα ακροατήριά σας, ώστε να ενεργοποιήσετε συζητήσεις και συνομιλίες υψηλής ποιότητας.

"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψουμε το μέλλον είναι να το εφεύρουμε" - Alan Kay

Τι θα μάθετε;

  • πώς να αξιολογήσει και να επικρίνει το σχεδιαστικό έργο που καλύπτει αφηρημένες έννοιες
  • πώς να αξιολογήσει την τεχνολογία και να συμμετάσχει σε μελλοντική χύτευση
  • πρακτική γενιά ιδεών και μέθοδοι κριτικής σκέψης
  • να κατανοήσουν τον ρόλο του περιβάλλοντος και άλλους παράγοντες, καθώς σχετίζονται με την ανάπτυξη λύσεων σχεδιασμού
  • μια προσέγγιση για την σύντομη παρουσίαση πολύπλοκων ιδεών μέσω της ιστορίας.

Πώς θα το μάθετε;

Μια σειρά από μίνι ασκήσεις θα εισαγάγει τους μαθητές σε μεθόδους μελλοντικής χύτευσης και ιδεών. Στη συνέχεια, θα εφαρμόσουμε μεθόδους με επίκεντρο τον χρήστη που θα μας βοηθήσουν να αξιολογήσουμε ιδέες και να κατανοήσουμε πώς οι υποκείμενες ανθρώπινες ανάγκες μπορούν να μας βοηθήσουν να προβλέψουμε το μέλλον. Θα αντιληφθείτε πιθανά μελλοντικά συμβόλαια, καθορίστε και στη συνέχεια θα φέρει το μέλλον σας στη ζωή μέσω μιας σειράς αντικειμένων που θα μπορούσαν να προέρχονται από το μέλλον.

Μέσω της δημιουργίας αυτών των τεχνουργημάτων θα μάθετε να εκφράζετε άκαμπτες ιδέες με έναν εύπεπτο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τη συνειδητοποίηση της εμπειρίας των χρηστών, της κοινωνίας και της τεχνολογίας.

Τα παραδείγματα αντικειμένων περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: διαφημίσεις περιοδικών, αφίσες, συσκευασίες προϊόντων, αποδείξεις καταστημάτων, φωτογραφίες κλπ. Η φαντασία σας είναι πραγματικά το μόνο εμπόδιο εδώ.

Είναι αυτό για σας;

Ναι, εάν συμμετέχετε οπωσδήποτε στην προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών στους χρήστες, αν υποθέσετε για το μέλλον, εάν δημιουργείτε πολιτική ή χρησιμοποιείτε τεχνολογία ως μέρος μιας καλλιτεχνικής πρακτικής, αυτό το μάθημα απευθύνεται σε όσους είναι περίεργοι για το μέλλον . Θα σας βοηθήσει να κάνετε άλματα που είναι τόσο πιο τολμηρά και πιο βιώσιμα.

Δεν απαιτούνται ειδικές δεξιότητες για αυτό το μάθημα, αν και η γνώση επιφάνειας του photoshop είναι χρήσιμη.

Τι πρέπει να φέρω στο εργαστήριο;

  • Ενας υπολογιστής

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Our educational activities present an integrated environment for participants, faculty, and staff to work together in a multicultural, multidisciplinary studio environment. The school attracts an impr ... περαιτέρω

Our educational activities present an integrated environment for participants, faculty, and staff to work together in a multicultural, multidisciplinary studio environment. The school attracts an impressive and diverse selection of International visiting faculty who are highly regarded as experts in their fields. Διαβάστε Λιγότερα
Σαν Χοσέ , Σαν Χοσέ , Τόκιο , Κότσι , Κοπεγχάγη + 4 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη