Μαθήματα λογικής και κριτικής σκέψης

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Βελτιώστε τις λογικές και κριτικές σας ικανότητες σκέψης σε αυτό το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα. Προσδιορίστε κοινά εμπόδια στην αποτελεσματική σκέψη.

Γιατί να συμμετάσχετε στο μάθημα;

Μας δίνονται συνεχώς λόγοι να κάνουμε και να πιστεύουμε τα πράγματα: να πιστεύουμε ότι πρέπει να αγοράσουμε ένα προϊόν, να υποστηρίξουμε μια αιτία, να δεχτούμε μια δουλειά, να κρίνουμε κάποιον αθώο ή ένοχο, ότι η δικαιοσύνη απαιτεί από εμάς να κάνουμε κάποια οικιακή δουλειά, και ούτω καθεξής. Η εκτίμηση των λόγων που μας δίνεται να κάνουμε ή να πιστεύουμε ότι αυτά τα πράγματα μας καλεί να σκεφτούμε κριτικά και λογικά.

Βελτιώστε τις ικανότητες λογικής και κριτικής σκέψης σας

Παρόλο που καλούμαστε να χρησιμοποιούμε τις δεξιότητες κριτικής και λογικής σκέψης μας όλη την ώρα, οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι τόσο καλοί σε αυτό. Αυτό το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα στοχεύει να σας βοηθήσει να αναπτύξετε και να βελτιώσετε αυτές τις δεξιότητες.

Θα μάθετε πώς να:

 • εντοπίστε και αποφύγετε κοινά λάθη σκέψης που οδηγούν στο σχηματισμό κακών πεποιθήσεων.
 • αναγνώριση, ανακατασκευή και αξιολόγηση επιχειρημάτων ·
 • Χρησιμοποιήστε βασικά λογικά εργαλεία για να αναλύσετε επιχειρήματα.
 • και εφαρμόστε αυτά τα εργαλεία σε τομείς όπως η επιστήμη, οι ηθικές θεωρίες και ο νόμος.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Tim Dare και ο Δρ Patrick Girard από το Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ μας ταξιδεύουν σε ένα ενημερωτικό και συναρπαστικό ταξίδι οκτώ εβδομάδων μέσα από τους κόσμους της λογικής και κριτικής σκέψης, βοηθώντας μας να αποφύγουμε αυτά τα κοινά εμπόδια και πλάνες και να βελτιώσουμε τις λογικές και κριτικές μας δεξιότητες σκέψης.

Καθ 'όλη τη διάρκεια του μαθήματος, ο Tim και ο Patrick παρέχουν βίντεο, άρθρα και εργασίες για να μας καθοδηγήσουν στα λογικά και την κριτική σκέψη.

Θα περάσουμε το πρώτο εξάμηνο του μαθήματος εξερευνώντας βασικές έννοιες στη λογική και κριτική σκέψη. Στο δεύτερο μισό του μαθήματος, θα εφαρμόσουμε αυτές τις έννοιες σε γνωστούς τομείς, για να σας βοηθήσουμε να αναπτύξετε πρακτικές και χρήσιμες δεξιότητες λογικής και κριτικής σκέψης.

Ξεκινάμε, την πρώτη εβδομάδα, με μια εισαγωγή στη λογική και κριτική σκέψη και κοινά εμπόδια και παραπλανητικά.

Στη δεύτερη εβδομάδα ο Πάτρικ παρουσιάζει επιχειρήματα. Μαθαίνουμε να εντοπίζουμε τις προϋποθέσεις και τα συμπεράσματα - στοιχεία ενός καλού επιχειρήματος - και μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα επιχείρημα σε τυπική μορφή.

Στην τρίτη εβδομάδα θα μάθουμε πώς να διακρίνουμε μεταξύ αφαιρετικών και μη αφαιρετικών επιχειρημάτων και σχετικά με την εγκυρότητα, την αναπηρία, τη δύναμη και την αδυναμία.

Στην τέταρτη εβδομάδα εξετάζουμε καλύτερα και κακά επιχειρήματα με περισσότερες λεπτομέρειες, μαθαίνοντας πώς να πούμε πότε ένα επιχείρημα είναι σωστό ή αληθινό και πώς να αξιολογούμε ένα επιχείρημα.

Εβδομάδες πέντε έως επτά εξετάζουν τρεις γνωστούς τομείς - επιστήμη, νόμο και ηθική - που απαιτούν τις λογικές και κριτικές μας δεξιότητες σκέψης με τρόπους κατάλληλους για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις αυτών των περιοχών.

Τέλος, την οκτώ εβδομάδα θα εφαρμόσουμε τα μαθήματα του μαθήματος σε ένα επιχείρημα «στην άγρια φύση», βλέποντας πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη ζωή μας οι δεξιότητες που έχουμε αναπτύξει στο ταξίδι των οκτώ εβδομάδων.

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα έχετε αποκτήσει τις βασικές δεξιότητες για να εκτιμήσετε τα επιχειρήματα λογικά και κριτικά, και έτσι να είστε σε καλύτερη κατάσταση για να αποκτήσετε τους λόγους για τις πεποιθήσεις σας.

Ποια θέματα θα καλύψετε;

 • Προσδιορίστε κοινά ελαττώματα στην κατασκευή πεποιθήσεων.
 • Αναγνωρίστε και ανακατασκευάστε επιχειρήματα.
 • Αξιολογήστε τα επιχειρήματα ως καλό ή κακό.
 • Αναλύστε τα επιχειρήματα χρησιμοποιώντας βασικά λογικά εργαλεία.
 • Εφαρμόστε βασικές λογικές στρατηγικές σε τομείς όπως η επιστήμη, οι ηθικές θεωρίες και ο νόμος.

Πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Τα περισσότερα μαθήματα FutureLearn εκτελούνται πολλές φορές. Κάθε διαδρομή ενός μαθήματος έχει μια καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αλλά μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό και να το εργαστείτε μετά την έναρξη.

 • Διαθέσιμο τώρα
 • 9 Νοεμβρίου 2020

Τι θα επιτύχετε;

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε:

 • Εξερευνήστε βασικές έννοιες με λογική και κριτική σκέψη.
 • Εφαρμόστε βασικές έννοιες στη λογική και κριτική σκέψη.
 • Προσδιορίστε εμπόδια στη λογική και κριτική σκέψη.
 • Προσδιορίστε τα στοιχεία ενός καλού επιχειρήματος.
 • Δημιουργήστε ένα επιχείρημα σε τυπική μορφή.
 • Ταξινομήστε τα αφαιρετικά και μη αφαιρετικά επιχειρήματα.
 • Αξιολογήστε τα επιχειρήματα βάσει κριτηρίων όπως η εγκυρότητα, η ισχύς και η καταλληλότητα
 • Ερμηνεύστε επιστημονικά, ηθικά και νομικά επιχειρήματα.
 • Αναπτύξτε ένα επιχείρημα "στην άγρια φύση".
 • Αξιολογήστε φιλικά επιχειρήματα

Ποιος είναι ο δρόμος;

Αυτό το μάθημα είναι ανοιχτό σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να βελτιώσει τις λογικές και κριτικές του δεξιότητες σκέψης. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.

Με ποιον θα μάθετε;

Τιμ Ντάρε

Ο Tim Dare είναι επικεφαλής της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Ζει σε ένα (πολύ) μικρό αγρόκτημα με τη σύζυγό του Justine και δύο κατοικίδια ζώα. Είναι αφοσιωμένος στην πρακτική αξία της φιλοσοφίας

Πάτρικ Γκιράρντ

Είμαι αρχικά από το Κεμπέκ του Καναδά. Ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου στη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 2008, ειδικευόμενος στη Λογική και τώρα είμαι ανώτερος λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;

Το Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ

Το Πανεπιστήμιο του Ώκλαντ είναι το κορυφαίο πανεπιστήμιο της Νέας Ζηλανδίας και το μόνο που περιλαμβάνεται στην κορυφή 200 της Times Higher Education.

Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα

Ελεύθερος
0 $

Αναβαθμίζω
69 $

Απεριόριστος
259,99 $ για ένα έτος

Εγγραφείτε δωρεάν και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για 10 εβδομάδες

Αναβαθμίστε αυτό το μάθημα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για όσο διάστημα είναι στο FutureLearn
 • Πρόσβαση στις δοκιμές αυτού του μαθήματος, καθώς και έντυπο και ψηφιακό Πιστοποιητικό Επιτεύγματος μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις

Αγοράστε Απεριόριστα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα, και εκατοντάδες άλλα σύντομα μαθήματα και δοκιμές FutureLearn για ένα χρόνο
 • Ένα εκτυπώσιμο ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης σε όλα τα σύντομα μαθήματα μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις
 • Η ελευθερία να διατηρείτε την πρόσβαση σε οποιοδήποτε μάθημα στο οποίο έχετε επιτύχει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης, για όσο διάστημα υπάρχει το μάθημα στο FutureLearn
 • Η ευελιξία να ολοκληρώσετε την επιλογή των σύντομων μαθημάτων στον δικό σας χρόνο εντός του έτους
Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses.

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη