Μάθημα βιώσιμης επιχειρηματικής στρατηγικής

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Η αειφόρος επιχείρηση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Θα σας?

Κλιματική αλλαγή. Εισοδηματική ανισότητα. Κοινωνική αδικία. Αυτά είναι μόνο τρία από τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Στη στρατηγική βιώσιμης επιχειρηματικής δραστηριότητας, θα μάθετε πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν ενώ παράλληλα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επίλυση ορισμένων από αυτά τα μεγάλα προβλήματα. Θα μάθετε επίσης πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά ως άτομο.

Μέσω διαδραστικών περιπτωσιολογικών μελετών σε απευθείας σύνδεση με κορυφαίες εταιρείες όπως οι Walmart και Unilever, θα μάθετε γιατί οι εταιρίες που βασίζονται σε σκοπό έχουν καλή απόδοση και πώς μπορούν να ξεκινήσουν τον τροχό της αλλαγής. Θα εξετάσετε διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα και θα αποκτήσετε μια κατανόηση του ευρύτερου τοπίου, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου της κυβέρνησης, των επενδυτών και των πελατών. Είτε ξεκινάτε μόνο στην καριέρα σας είτε είστε ήδη καθιερωμένος επαγγελματίας, θα απομακρυνθείτε από τη Βιώσιμη Επιχειρηματική Στρατηγική με την ικανότητα:

 • Κατανοήστε / Αναλύστε τα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν να οδηγήσουν την αλλαγή
 • Διαχείριση της επιρροής, ηγεσία, και άλλοι βασικοί ενδιαφερόμενοι φορείς όσον αφορά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της ύπαρξης μιας επιχείρησης με σκοπό τη λειτουργία
 • Εξετάστε το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο στο οποίο λειτουργείτε
 • Κατανοήστε γιατί οι συλλογικές προσπάθειες είναι σημαντικές και πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αποτελέσουν καταλύτη για την αλλαγή σε επίπεδο συστήματος
 • Καθορίστε τι μπορείτε να κάνετε στην καριέρα σας για να γίνετε ένας ηγέτης που καθοδηγείται από το σκοπό

Δομή προγράμματος για βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική

Η Βιώσιμη Επιχειρηματική Στρατηγική αποτελείται από περίπου 15 έως 20 ώρες υλικού που αναπτύχθηκε από την καθηγήτρια Rebecca Henderson και παραδόθηκε σε περίοδο τριών εβδομάδων με ευέλικτη δομή προγράμματος. Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος για να συνδεθείτε. Συμπληρώνετε το μάθημα, το οποίο αποτελείται από ένα εξαιρετικά ελκυστικό συνδυασμό μικρών βίντεο, περιπτώσεων πολυμέσων, διαδραστικών μαθησιακών ασκήσεων και γραπτών προβληματισμών, με τον δικό σας χρόνο ενώ συναντάτε τακτικές προθεσμίες. Όλα τα μαθήματα διατίθενται μέσω της καινοτόμου online πλατφόρμας. Αν και δεν υπάρχει άμεση αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο με τη σχολή που έχει ενσωματωθεί στο μάθημα, οι σημερινοί και πρώην συμμετέχοντες μπορούν να προσκληθούν σε ειδικές εκδηλώσεις, τόσο εντός όσο και εκτός λειτουργίας, όπου υπάρχει η σχολή.

Το μαθησιακό μας μοντέλο επικεντρώνεται στην περίπτωση της μεθόδου Harvard Business School, η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ηγέτες επιχειρήσεων και στελέχη επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο που συζητούν με ειλικρίνεια τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ή τα εμπόδια που έχουν ξεπεράσει. Σας ζητάμε να μπείτε στα παπούτσια τους και να συμμετάσχετε με τους συναδέλφους σας για να εργαστείτε μέσα από αυτά τα σενάρια επιχειρηματικών γεγονότων πραγματικού κόσμου.

Οι πρωταγωνιστές στην Βιώσιμη Επιχειρηματική Στρατηγική αντιπροσωπεύουν στελέχη από κορυφαίες εταιρείες όπως οι Walmart, King Arthur Flour και Unilever. Θα ακούσετε επίσης από ειδικούς της σχολής που εργάζονται σε όλο το ευρύτερο σύστημα του δικαίου, της κυβέρνησης και των οικονομικών.

Τα θέματα που καλύπτει το πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

 • Επιχειρηματικά μοντέλα και η επιχειρηματική υπόθεση για το καλό
 • Επιχειρήσεις με γνώμονα το σκοπό και τον τροχό αλλαγής
 • Προβλήματα δημόσιων αγαθών
 • Συλλογική δράση
 • Business & το ευρύτερο σύστημα

Οι συμμετέχοντες στη στρατηγική βιώσιμης επιχειρηματικότητας είναι επιλέξιμοι για πιστοποιητικό ολοκλήρωσης από το Harvard Business School Online . Για να κερδίσετε το πιστοποιητικό, θα πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία όλα τα μαθήματα με τις καθορισμένες προθεσμίες και να συμβάλλετε ενεργά στη ζωντανή μαθησιακή κοινότητα.

Έναρξη Ηλεκτρονικού Μαθήματος

Απρίλιος 2020

 • Μήκος: 3 εβδομάδες
 • Ημερομηνίες προγράμματος: 4/29/20 - 5/20/20
 • Κόστος: $ 1.050
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20 Απριλίου

Ιουλίου 2020

 • Μήκος: 3 εβδομάδες
 • Ημερομηνίες προγράμματος: 7/8/20 - 7/29/20
 • Κόστος: $ 1.050
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 29 Ιουνίου

Ποιος θα επωφεληθεί από τη βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική

Η βιώσιμη επιχειρηματική στρατηγική είναι για άτομα που εργάζονται σε κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς μπορεί να επηρεάσουν οι επιχειρήσεις την αλλαγή και να γίνουν ένας επικεφαλής επιχειρήσεων. Τα άτομα που εργάζονται για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτό το μάθημα, ιδιαίτερα όσοι επιθυμούν να αναπτύξουν στρατηγικές συνεργασίες με οντότητες με κερδοσκοπικό σκοπό.

Εισαγωγές

Είναι ελεύθερη να υποβάλει αίτηση και οι αιτήσεις επανεξετάζονται και γίνονται δεκτές σε συνεχή βάση, έτσι ενθαρρύνεται η έγκαιρη εφαρμογή. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι 18 ετών και να έχουν επάρκεια στα αγγλικά.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Harvard Business School Online teaches vital business concepts in a unique and highly engaging way that enables committed learners to transform their careers, their organizations, and their lives.

Harvard Business School Online teaches vital business concepts in a unique and highly engaging way that enables committed learners to transform their careers, their organizations, and their lives. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη