Μάθημα Εφαρμοσμένης Φασματοσκοπίας για Μελλοντικά Ενεργειακά και Περιβαλλοντικά Συστήματα

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

Θα θέλατε να ανακαλύψετε την εσωτερική ψυχή των υλικών και των διαδικασιών μέσω συναρπαστικών τεχνικών μέτρησης;

Πληροφορίες μαθήματος

 • 2,5 μονάδες
 • Ημερομηνία έναρξης: 2020-11-09 - 2020-12-06 (μερική απασχόληση 33%)
 • Εκπαιδευτικό διάταγμα: Δεύτερος κύκλος
 • Κωδικός μαθήματος: ERA313
 • Κύριος τομέας: Ενεργειακή Μηχανική

Σχετικά με αυτό το μάθημα

Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι τεχνικές φασματοσκοπίας για την ανάλυση των χημικών και δομικών ιδιοτήτων διαφόρων υλικών μέσω αλληλεπιδράσεων με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Θα εισαγάγουμε το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και θα συζητήσουμε τις υποκείμενες θεωρίες πίσω από τις μεταβάσεις ύλης που επηρεάζουν την ακτινοβολία σε διάφορα φασματικά εύρη και επιτρέποντας έτσι τη φασματοσκοπική ανάλυση.

Θα μάθετε πώς λειτουργούν διάφορα φασματόμετρα και για τη σωστή εκτέλεση δειγματοληψίας υλικού, προετοιμασίας και απόκτησης φασματικών δεδομένων. Θα καταλάβετε πώς να ερμηνεύσετε σύνθετες πληροφορίες που λαμβάνονται από διάφορες φασματοσκοπικές τεχνικές και πώς να εξάγετε πληροφορίες με τη βοήθεια χημειομετρίας που περιλαμβάνει μηχανική εκμάθηση και τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης.

Το σημαντικό μέρος του μαθήματος θα επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση πραγματικών βιομηχανικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων με τη χρήση προηγμένων μεθόδων χαρακτηρισμού φασματοσκοπικού υλικού για παρακολούθηση, έλεγχο και βελτιστοποίηση διαδικασιών.

Το μάθημα δίνεται για τέσσερις εβδομάδες με ρυθμό 33%, που αντιστοιχεί σε περίπου 12 ώρες σπουδών την εβδομάδα. Το μάθημα θα δοθεί στις 9 Νοεμβρίου και τελειώνει στις 6 Δεκεμβρίου 2020.

Τι θα μάθετε

 • Θα εξοικειωθείτε με τις βασικές αρχές της φασματοσκοπίας εγγύς υπέρυθρων (NIR), υπέρυθρων (IR) και Raman.
 • Πώς να χαρακτηρίσετε επιλεγμένη βιομάζα και απόβλητα υλικά χρησιμοποιώντας τη φασματοσκοπία σχεδόν υπέρυθρων (NIR), συμπεριλαμβανομένης της υπερφασματικής απεικόνισης (HSI) και των τεχνικών υπερύθρων (IR) και Raman.
 • Πώς να αναλύσετε και να ερμηνεύσετε δεδομένα που λαμβάνονται με δεδομένη τεχνική φασματοσκοπίας ή συνδυασμό τεχνικών.
 • Πώς να εφαρμόσετε τις ληφθείσες πληροφορίες στη διαδικασία και την περιβαλλοντική παρακολούθηση, έλεγχο και βελτιστοποίηση.

Προυποθέσεις εισόδου

 • 120 μονάδες εκ των οποίων 90 πιστώσεις μηχανικής ή φυσικής επιστήμης και 7,5 μονάδων μαθηματικών.
 • Επιπλέον, απαιτείται μαθήματα Αγγλικών A / English 6.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για το μάθημα και να αξιολογήσετε την καταλληλότητά σας με βάση τις γνώσεις που αποκτήθηκαν με άλλους τρόπους, όπως εργασιακή εμπειρία, άλλες μελέτες κ.λπ.

Τίτλος μαθήματος στα Σουηδικά

Tillämpad spektroskopi για framtida energi- och miljösystem

Πληροφορίες εφαρμογής

Αφού υποβάλετε την ηλεκτρονική σας αίτηση, το επόμενο βήμα είναι να υποβάλετε τεκμηρίωση για να αποδείξετε την επιλεξιμότητά σας για το μάθημα για το οποίο έχετε υποβάλει αίτηση. Για να τεκμηριώσετε την επιλεξιμότητά σας, πρέπει να παρέχετε το δίπλωμα γυμνασίου και το πανεπιστημιακό αντίγραφο και απόδειξη της επάρκειας στην αγγλική σας γλώσσα.

Προυποθέσεις εισόδου

Για να ικανοποιήσετε τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτό το μάθημα πρέπει να έχετε προηγούμενα ακαδημαϊκά προσόντα (πανεπιστημιακές σπουδές). Θα βρείτε τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις εισόδου παραπάνω.

Δεν υπάρχουν ακαδημαϊκά προσόντα;

Εάν δεν έχετε τα επίσημα ακαδημαϊκά προσόντα που απαιτούνται για ένα συγκεκριμένο μάθημα, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για το μάθημα και να αξιολογήσετε την επιλεξιμότητά σας με βάση τις γνώσεις που αποκτήθηκαν με άλλους τρόπους, όπως εργασιακή εμπειρία, άλλες μελέτες κ.λπ. Αυτό είναι επίσης γνωστό ως επικύρωση προηγούμενης μάθησης.

Η αναγνώριση της προηγούμενης μάθησης σημαίνει τη χαρτογράφηση και την αξιολόγηση των ικανοτήτων και των προσόντων ενός ατόμου, ανεξάρτητα από το πώς, πού ή πότε αποκτήθηκαν - στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα ή με κάποιο άλλο τρόπο στη Σουηδία ή στο εξωτερικό, μόλις πρόσφατα ή πολύ καιρό πριν.

Εάν πιστεύετε ότι οι γνώσεις και οι ικανότητές σας θα σας πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτό το μάθημα, θα πρέπει να ανεβάσετε τα ακόλουθα με την αίτησή σας:

 • Βιογραφικό με περιγραφή του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού σας υποβάθρου. Το βιογραφικό σας πρέπει να περιγράφει τις γνώσεις και τις ικανότητές σας σε σχέση με τις απαιτήσεις συμμετοχής.
 • Εάν αναφέρεστε στην εργασιακή εμπειρία, πρέπει να ανεβάσετε ένα πιστοποιητικό εργοδότη.

Εάν χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

ΜέλλονE

Τα μαθήματα είναι μέρος του έργου FutureE όπου το MDH προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα στους τομείς της Τεχνολογίας Τεχνολογίας, της Μηχανικής Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Μηχανικής Λογισμικού και Συστημάτων Υπολογιστών.

Τελευταία ενημέρωση Σεπτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

At Mälardalen University people meet who want to develop themselves and the future. Our 16 000 students read courses and study programs in Business, Health, Engineering, and Education. We conduct rese ... περαιτέρω

At Mälardalen University people meet who want to develop themselves and the future. Our 16 000 students read courses and study programs in Business, Health, Engineering, and Education. We conduct research within all areas of education and have internationally outstanding research in future energy and embedded systems. Our close cooperation with the private and public sectors enables us at MDH to help people feel better and the earth to last longer. Mälardalen University is located on both sides of Lake Mälaren with campuses in Eskilstuna and Västerås. Διαβάστε Λιγότερα
Eskilstuna , Norrmalm + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη