Εξερευνώντας την Αρχαιολογία της Εποχής των Λίθων: Τα Μυστήρια του Star Carr

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Ανακαλύψτε το Star Carr, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο και μάθετε πώς ήταν η ζωή πριν από 10.000 χρόνια.

Μάθετε για τις απίστευτες ανακαλύψεις στο Star Carr

Το Star Carr είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Βρετανίας. Λόγω των εξαιρετικών συνθηκών επιβίωσης, ανακαλύψαμε το παλαιότερο γνωστό σπίτι στη Βρετανία, τις πρώτες ενδείξεις ξυλουργικής στην Ευρώπη και το παλαιότερο πλήρες τόξο στον κόσμο. Αυτές και άλλες ανακαλύψεις μας βοηθούν να ερμηνεύσουμε πώς θα ήταν η ζωή πριν από 10.000 χρόνια.

Σε αυτό το μάθημα θα μάθετε για τις ανασκαφές του Star Carr, εξερευνώντας τι μπορεί να μας πει αυτός ο ιστότοπος για το πού ήρθαμε, την προέλευση των καθημερινών πραγμάτων και το πόσο έχουμε αλλάξει.

Ποια θέματα θα καλύψετε;

 • Οι ανασκαφές στο Star Carr: επισημαίνοντας πώς ανακαλύφθηκε ο ιστότοπος, τι έχει βρεθεί και πώς γίνονται ανασκαφές, προκειμένου να μεταφερθεί ο ενθουσιασμός της ανακάλυψης.
 • Η χρήση της πέτρας: πώς οι κυνηγοί-συλλέκτες χρησιμοποίησαν την πέτρα για να δημιουργήσουν εργαλεία που απαιτούνται για κάθε πτυχή της καθημερινής τους ζωής (το μαχαίρι του ελβετικού στρατού!).
 • Η χρήση φυτών: τα φυτά χρησιμοποιήθηκαν για τα πάντα, από την πυρκαγιά έως την κατασκευή σπιτιών.
 • Η χρήση των ζώων: εξηγούμε ποια ζώα ήταν στο τοπίο εκείνη την εποχή και πώς τα χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για φαγητό, δέρματα για ρούχα και τα οστά τους για αντικείμενα.

Πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Τα περισσότερα μαθήματα FutureLearn εκτελούνται πολλές φορές. Κάθε διαδρομή ενός μαθήματος έχει μια καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αλλά μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό και να το εργαστείτε μετά την έναρξη.

 • Διαθέσιμο τώρα

Τι θα επιτύχετε;

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε:

 • Προσδιορίστε και κατανοήστε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε μια αρχαιολογική ανασκαφή.
 • Αξιολογήστε πώς η ψηφιακή τεχνολογία, οι επιστημονικές εφαρμογές και η πειραματική αρχαιολογία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διερεύνηση του παρελθόντος.
 • Εφαρμόστε μια σειρά αποδεικτικών στοιχείων για να συζητήσετε πώς θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικά αντικείμενα.
 • Περιγράψτε τον ιστότοπο του Star Carr και τις κύριες ανακαλύψεις που έγιναν εκεί.

Ποιος είναι ο δρόμος;

Το μάθημα απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το παρελθόν και την αρχαιολογία, και ιδιαίτερα για άτομα χωρίς προηγούμενο αρχαιολογικό υπόβαθρο που μπορεί να εξετάζουν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με ποιον θα μάθετε;

Νίκι Μίλνερ

Είμαι ο καθηγητής Nicky Milner, Επικεφαλής της Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης. Είμαι αρχαιολόγος και ειδικός στη Μεσολιθική περίοδο.


Andy Needham

Είμαι ερευνητής της Βρετανικής Ακαδημίας που ασχολείται με τη Μεσολιθική αρχαιολογία. Δούλεψα στο Star Carr (2007-15) όπου ανέλυσα μερικές από τις χάντρες και τα μενταγιόν και έκανα μέρος της γεωχημείας.

Μπέκι Ιππότης

Είμαι τεχνικός Ζωοαρχαιολογίας & Ανθρώπινης Οστεολογίας. Έχω ασχοληθεί με το Star Carr από το 2007 και ανέλυσα όλες τις συγκεντρώσεις των οστών των ζώων από τις ανασκαφές (2007-2015).

Ντόναλντ Χένσον

Είμαι αρχαιολόγος, ο οποίος ξεκίνησε ως ειδικός για τα εργαλεία πυριτίου πριν προχωρήσω σε δημόσια εμπλοκή με την κληρονομιά. Το διδακτορικό μου ήταν στο πώς επικοινωνούμε το Μεσολιθικό και τα μαθήματά του για εμάς σήμερα.

Steph Piper

Είμαι Αναπληρωτής Λέκτορας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης. Ειδικεύομαι στην ανάλυση εργαλείων πέτρας και στη μεσολιθική αρχαιολογία και έκανα ανασκαφές σε αρκετούς μεσολιθικούς χώρους στη Βρετανία.

 

Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;

Πανεπιστήμιο της Υόρκης

Το Πανεπιστήμιο της Υόρκης συνδυάζει την επιδίωξη της ακαδημαϊκής αριστείας με μια κουλτούρα ένταξης, η οποία ενθαρρύνει όλους - από ποικίλα υπόβαθρα - να επιτύχουν τα καλύτερα.

Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα

Ελεύθερος
0 $

Αναβαθμίζω
59 $

Απεριόριστος
259,99 $ για ένα έτος

Εγγραφείτε δωρεάν και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για 6 εβδομάδες

Αναβαθμίστε αυτό το μάθημα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για όσο διάστημα είναι στο FutureLearn
 • Πρόσβαση στις δοκιμές αυτού του μαθήματος, καθώς και έντυπο και ψηφιακό Πιστοποιητικό Επιτεύγματος μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις

Αγοράστε Απεριόριστα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα, και εκατοντάδες άλλα σύντομα μαθήματα και δοκιμές FutureLearn για ένα χρόνο
 • Ένα εκτυπώσιμο ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης σε όλα τα σύντομα μαθήματα μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις
 • Η ελευθερία να διατηρείτε την πρόσβαση σε οποιοδήποτε μάθημα στο οποίο έχετε επιτύχει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης, για όσο διάστημα υπάρχει το μάθημα στο FutureLearn
 • Η ευελιξία να ολοκληρώσετε την επιλογή των σύντομων μαθημάτων στον δικό σας χρόνο εντός του έτους
Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses.

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses. Διαβάστε Λιγότερα
Λονδίνο , Είδος σκωτσέζικου τερριέ , Ώκλαντ , Βαλτιμόρη , Βαρκελώνη , Λούτρο , Bathurst , Μπέργκεν , Biel / Bienne , Μπέρμιγχαμ , Bracknell , Μπρίσμπεϊν Σίτι , Cambridge , Κέιπ Τάουν , Clayton , Crawley , Σαρλότσεβιλ , Delhi , Δουβλίνο , Νταντί , Durham , Εδιμβούργο , Enschede , Έξετερ , Fiesole , Γενεύη , Βασιλικός δήμος του Γκρήνουιτς , Γκρενόμπλ , Γκρόνινγκεν , Λευκάγκαθα , Hsinchu , Ιερουσαλήμ , Καντέρμπερι , Χονγκ Κονγκ , Lancaster , Λιντς , Leicester , Λεύκεν , Μαδρίτη , Μακάτι , Manchester , Μελβούρνη , Ann Arbor , Μίλτον Κέινς , Montreux , Murdoch , Norman Gardens , Νόριτς , Οξφόρδη , Padua , Παρίσι , Darling Heights , ΑΝΑΓΝΩΣΗ , Rehovot , Σεούλ , Σέφιλντ , Κέλυφος , Σαουθάμπτον , Γλασκώβη , Guildford , Σίδνεϊ , Ταϊπέι , Τόκιο , Trondheim , Ουψάλα , Warwick , West Lafayette , Υόρκη , Σικάγο + 68 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη