Εισαγωγή του ανθρωπισμού: Μη θρησκευτικές προσεγγίσεις στη ζωή, με το μάθημα Sandi Toksvig

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Μάθετε για τον ανθρωπισμό - μια μη θρησκευτική, ηθική κοσμοθεωρία που μοιράζονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάστηκε από τον Sandi Toksvig.

Μάθετε πώς προσεγγίζουν οι ανθρωπιστές τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής

Ο ανθρωπισμός είναι μια μη θρησκευτική, ηθική παγκόσμια άποψη που μοιράζονται εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Οι ανθρωπιστές πιστεύουν ότι αυτή η ζωή είναι η μόνη ζωή που έχουμε, ότι το σύμπαν είναι ένα φυσικό φαινόμενο χωρίς υπερφυσική πλευρά, και ότι μπορούμε να ζήσουμε ηθικές και ικανοποιώντας ζωές με βάση τον λόγο και την ανθρωπότητα.

Ωστόσο, υπάρχει ευρεία παρανόηση σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι ανθρωπιστής ή να ζεις μια ζωή χωρίς θρησκεία. Σε αυτό το μάθημα, θα μάθετε περισσότερα για τις ανθρωπιστικές πεποιθήσεις και αξίες και θα ανακαλύψετε πώς οι ανθρωπιστές προσπαθούν να απαντήσουν στα μεγάλα ερωτήματα της ζωής.

Ποια θέματα θα καλύψετε;

 • Η ανθρωπιστική κατανόηση των ανθρώπων: η φύση, οι ικανότητες και οι ευθύνες μας.
 • Πώς οι ανθρωπιστές απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τον κόσμο (επιστήμη, λογική, σκεπτικισμός) και τις συνέπειες για μια ανθρωπιστική κατανόηση της πραγματικότητας.
 • Μια ανθρωπιστική προσέγγιση για να κάνει τη ζωή ουσιαστική και την αξία της ατομικής ελευθερίας.
 • Η προέλευση και η εξέλιξη της ηθικής και μια ανθρωπιστική προοπτική για το πώς να είσαι καλός.
 • Το ανθρωπιστικό όραμα για την κοινωνία (κοσμικότητα, ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα) και τα κίνητρα πίσω από τους στόχους τους.
 • Διαφορετικοί ορισμοί του ανθρωπισμού, της ιστορίας του και της ποικιλομορφίας του.

Πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Τα περισσότερα μαθήματα FutureLearn εκτελούνται πολλές φορές. Κάθε διαδρομή ενός μαθήματος έχει μια καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αλλά μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό και να το εργαστείτε μετά την έναρξη.

 • Διαθέσιμο τώρα
 • 3 Αυγούστου 2020

Τι θα επιτύχετε;

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε:

 • Διερεύνηση και διερεύνηση των ανθρωπιστικών πεποιθήσεων, αξιών και στόχων.
 • Εφαρμόστε ό, τι έχει μάθει σε συζήτηση με άλλους.
 • Σκεφτείτε τη δική σας προσέγγιση και απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα της ζωής.
 • Αποδείξτε την κατανόηση της ανθρωπιστικής κοσμοθεωρίας.
 • Αξιολογήστε την ανθρωπιστική προσέγγιση στη ζωή.

Ποιος είναι ο δρόμος;

Συνιστάται για μαθητές ηλικίας 16+

Αυτό το μάθημα είναι κατάλληλο για όσους θέλουν να αναπτύξουν την κατανόηση του ανθρωπισμού. Θα απευθύνεται ιδιαίτερα σε όσους έχουν πάθος να εξερευνήσουν τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. Θα είναι επίσης χρήσιμο για τους δασκάλους και άλλους εκπαιδευτικούς που θέλουν να αναπτύξουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις μη θρησκευτικές πεποιθήσεις, και για τους μαθητές της έκτης τάξης που επιθυμούν να προετοιμαστούν για ένα πτυχίο στις ανθρωπιστικές σπουδές.

Αν ενδιαφέρεστε για ανθρώπινες ιστορίες, μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει το άλλο διαδικτυακό μας μάθημα Humanist Lives, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε ανθρωπιστές από όλο τον κόσμο και να μάθετε για το τι σημαίνει να είστε ανθρωπιστής τον 21ο αιώνα .

Με ποιον θα μάθετε;

Simon Nightingale

Ο Simon Nightingale είναι ένας ανθρωπιστής γιορτής, μη θρησκευτικός ποιμενικός φροντιστής και ομιλητής σχολείου για το Humanists UK. Είναι πρόσφατα συνταξιούχος σύμβουλος νευρολόγος.

Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;

Ανθρωπιστές Ηνωμένο Βασίλειο

Μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Ηνωμένο Βασίλειο που προωθεί την ελεύθερη σκέψη και προωθεί τον ανθρωπισμό για να δημιουργήσει μια ανεκτική κοινωνία όπου επικρατεί η ορθολογική σκέψη και η καλοσύνη.

Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα

Ελεύθερος
0 $

Αναβαθμίζω
69 $

Απεριόριστος
259,99 $ για ένα έτος

Εγγραφείτε δωρεάν και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για 8 εβδομάδες

Αναβαθμίστε αυτό το μάθημα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για όσο διάστημα είναι στο FutureLearn
 • Πρόσβαση στις δοκιμές αυτού του μαθήματος, καθώς και έντυπο και ψηφιακό Πιστοποιητικό Επιτεύγματος μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις

Αγοράστε Απεριόριστα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα, και εκατοντάδες άλλα σύντομα μαθήματα και δοκιμές FutureLearn για ένα χρόνο
 • Ένα εκτυπώσιμο ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης σε όλα τα σύντομα μαθήματα μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις
 • Η ελευθερία να διατηρείτε την πρόσβαση σε οποιοδήποτε μάθημα στο οποίο έχετε επιτύχει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης, για όσο διάστημα υπάρχει το μάθημα στο FutureLearn
 • Η ευελιξία να ολοκληρώσετε την επιλογή των σύντομων μαθημάτων στον δικό σας χρόνο εντός του έτους
Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses.

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses. Διαβάστε Λιγότερα
Λονδίνο , Είδος σκωτσέζικου τερριέ , Ώκλαντ , Βαλτιμόρη , Βαρκελώνη , Λούτρο , Bathurst , Μπέργκεν , Biel / Bienne , Μπέρμιγχαμ , Bracknell , Μπρίσμπεϊν Σίτι , Cambridge , Κέιπ Τάουν , Clayton , Crawley , Σαρλότσεβιλ , Delhi , Δουβλίνο , Νταντί , Durham , Εδιμβούργο , Enschede , Έξετερ , Fiesole , Γενεύη , Βασιλικός δήμος του Γκρήνουιτς , Γκρενόμπλ , Γκρόνινγκεν , Λευκάγκαθα , Hsinchu , Ιερουσαλήμ , Καντέρμπερι , Χονγκ Κονγκ , Lancaster , Λιντς , Leicester , Λεύκεν , Μαδρίτη , Μακάτι , Manchester , Μελβούρνη , Ann Arbor , Μίλτον Κέινς , Montreux , Murdoch , Norman Gardens , Νόριτς , Οξφόρδη , Padua , Παρίσι , Darling Heights , ΑΝΑΓΝΩΣΗ , Rehovot , Σεούλ , Σέφιλντ , Κέλυφος , Σαουθάμπτον , Γλασκώβη , Guildford , Σίδνεϊ , Ταϊπέι , Τόκιο , Trondheim , Ουψάλα , Warwick , West Lafayette , Υόρκη , Σικάγο + 68 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη