Εισαγωγή στην Ψυχολογία: Το μάθημα Ψυχολογία της Προσωπικότητας

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Εξερευνήστε τους περίπλοκους παράγοντες και επιρροές που βοηθούν στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μας και εξετάστε τι μας κάνει διαφορετικούς και γιατί.

Μάθετε για την πολυπλοκότητα της προσωπικότητας και τι μας κάνει - εμάς

Σε αυτό το μάθημα, θα εξετάσετε τους παράγοντες που επηρεάζουν κάτι τόσο περίπλοκο όσο η προσωπικότητά σας. Θα εξερευνήσετε το έργο του Φρόιντ σχετικά με την ψυχοδυναμική προοπτική της προσωπικότητας και θα εξετάσετε τις θεωρίες του συμπεριφοριστικού, του ανθρωπισμού και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο η προσωπικότητα επηρεάζεται από τον πολιτισμό της κοινωνίας στην οποία ανατράφηκε.

Θα ερευνήσετε επίσης μοντέλα, θεωρίες και προσεγγίσεις πρωτοπόρων που συνέβαλαν στην κατανόηση της προσωπικότητάς μας προτού εξετάσετε τεστ προσωπικότητας για να προσδιορίσετε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων.

Αυτό το μάθημα είναι μέρος της συλλογής μας Μελέτη με την Αυστραλία, με δωρεάν αναβαθμίσεις και ψηφιακά πιστοποιητικά που υποστηρίζονται από την Αυστραλιανή Επιτροπή Εμπορίου και Επενδύσεων έως τις 31 Ιουλίου 2020. Εξερευνήστε περισσότερα μαθήματα από κορυφαίους αυστραλιανούς παρόχους εκπαίδευσης.

Ποια θέματα θα καλύψετε;

 • Ο Φρόιντ, η ψυχοδυναμική προοπτική και οι νεο-Φροϋδικοί.
 • Καθορισμός και αξιολόγηση της προσωπικότητας.
 • Ανθρωπιστικές και μαθησιακές προσεγγίσεις.
 • Θεωρίες χαρακτηριστικών και βιολογικές επιρροές.
 • Πολιτισμός και φύλο.

Πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Τα περισσότερα μαθήματα FutureLearn εκτελούνται πολλές φορές. Κάθε διαδρομή ενός μαθήματος έχει μια καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αλλά μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό και να το εργαστείτε μετά την έναρξη.

 • Διαθέσιμο τώρα

Τι θα επιτύχετε;

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε:

 • Εξηγήστε γιατί οι ψυχολόγοι είναι καλύτερα σε θέση να προσδιορίσουν την προσωπικότητα ενός ατόμου από τους μη ψυχολόγους.
 • Προσδιορίστε τουλάχιστον πέντε μηχανισμούς άμυνας και δώστε παραδείγματα για κάθε έναν.
 • Εφαρμόστε την έννοια της αυτο-αποτελεσματικότητας στη ζωή σας και εντοπίστε τρόπους με τους οποίους μπορεί να αλλάξει η αυτο-αποτελεσματικότητα.
 • Προσδιορίστε πέντε διαστάσεις που πιστεύουν οι ψυχολόγοι ότι είναι σημαντικές για τη μέτρηση της προσωπικότητας.
 • Εξηγήστε τουλάχιστον τρεις ψυχομετρικές ιδιότητες ενός τεστ προσωπικότητας.
 • Συγκρίνετε αντικειμενικά και προβολικά τεστ προσωπικότητας.
 • Εξερευνήστε πώς τέσσερις διαφορετικές θεωρίες προσωπικότητας μπορούν να εξηγήσουν μια απλή μελέτη περίπτωσης.

Ποιος είναι ο δρόμος;

Αυτό το εισαγωγικό μάθημα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την ψυχολογία - δεν χρειάζεστε προηγούμενη εμπειρία.

Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μαθητές που έχουν ήδη ολοκληρώσει πτυχίο Bachelor σε άλλους κλάδους που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις επιστημονικές και ερευνητικές τους δεξιότητες.

Με ποιον θα μάθετε;

Αναπληρωτής Καθηγητής Μάθιου Μούντι

Είμαι Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Σχολή Ψυχολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Monash της Αυστραλίας. Η έρευνά μου είναι στη γνωστική νευροεπιστήμη της μνήμης και της αντίληψης.

Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;

Πανεπιστήμιο Monash

Το Πανεπιστήμιο Monash είναι ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Αυστραλίας, το οποίο κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% στον κόσμο από την κατάταξη του Times Higher Education World University. Ιδρύθηκε στη Μελβούρνη το 1958.

Τι περιλαμβάνεται;

Το Πανεπιστήμιο Monash προσφέρει σε όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό το μάθημα δωρεάν ψηφιακή αναβάθμιση, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τα πλήρη οφέλη της δωρεάν online μελέτης. Αυτό σημαίνει ότι λαμβάνετε:

 • Απεριόριστη πρόσβαση σε αυτό το μάθημα
 • Περιλαμβάνει άρθρα, βίντεο, αξιολογήσεις από ομοτίμους και κουίζ
 • Δοκιμές για την επικύρωση της μάθησής σας
 • Ένα πιστοποιητικό PDF Achievement για να αποδείξετε την επιτυχία σας όταν πληροίτε τις προϋποθέσεις
Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses.

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη