Εισαγωγή Μαθήματος στο σχεδιασμό για την αειφορία

Γενικά

4 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

Παγκόσμιοι ειδικοί συμβουλεύουν ότι, προκειμένου να αναδεύσουμε την ανθρωπότητα προς τη βιωσιμότητα, πρέπει να σχεδιάσουμε τα πάντα, από τα σπίτια μας μέχρι τα τρόφιμά μας, την ενέργεια, τα μεταφορικά και τα οικονομικά μας συστήματα. Αυτή η μεταμόρφωση πρέπει να γίνει σε μεγάλη κλίμακα και να λάβει υπόψη τον άνθρωπο, τον πλανήτη και τα μέσα διαβίωσης για να φτάσει σε μια ολιστική ισορροπία, καθώς επιδιώκουμε ταπεινά να επανασχεδιάσουμε την ανθρώπινη παρουσία στη Γη.

Λοιπόν, τι σημαίνει να σχεδιάζετε τα πάντα;

Βασισμένη στη διεθνή εμπειρία της Gaia Education στην εκπαίδευση σχεδίου κοινότητας και στα βιώσιμα συστήματα που σκεφτόμαστε πάνω από δέκα χρόνια, σας προσφέρουμε αυτή τη σύντομη πορεία που υπογραμμίζει τι είναι δυνατό, τι γίνεται και τι μένει να γίνει, να μεταμορφωθεί η κοινωνία, ενώ αντιμετωπίζουμε τα πιο πιεστικά ζητήματα της εποχής μας. Ο σχεδιασμός για την αειφορία προσκαλεί μια διαγενεακή διαδικασία κριτικής σκέψης, την εξερεύνηση καινοτόμων λύσεων και την κοινωνική επιχειρηματικότητα και εμπνέεται από το τι αποκαλεί ο Thich Nhat Hanh «συνάντηση» - τη σχέση που μοιραζόμαστε με όλα τα ζωντανά πράγματα.

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από ecovillages και βιώσιμες κοινότητες από όλο τον κόσμο, αυτό το μάθημα θα σας εισάγει στους ανθρώπους που δημιουργούν κοινότητες που περνούν πιο ελαφρώς στον πλανήτη και το κάνουν με τρόπο που αναγνωρίζει τη δύναμη της συνεργασίας, την υπόσχεση των συστημάτων αναζωογόνησης και αξία της ποικιλομορφίας.

Θα μάθετε από τους πρωτοπόρους και τους οραματιστές που τόλμησαν να καινοτομήσουν και να φέρουν την ανθεκτικότητα στην αειφορία και τη συστηματική σκέψη σε αστικές, αγροτικές και παραδοσιακές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Οι μελέτες περιπτώσεών μας κυμαίνονται από πειραματικές κοινότητες ecovillage μέχρι μετασχηματιστική καινοτομία από τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων και των συνοικιακών συνοικιών.

Αν ψάχνετε για μια πορεία που θέτει την αειφορία σε προοπτική, με πλαίσια και πραγματικές εμπνεύσεις και παραδείγματα αποτελεσματικού σχεδιασμού, αυτή είναι η καλύτερη εισαγωγή που θα βρείτε online σήμερα. Ξεκινήστε με την κατανόηση της μεγάλης εικόνας του Σχεδιασμού για Βιώσιμη Ανάπτυξη και ξεκινήστε το ταξίδι μάθησης σας ως παγκόσμιος τοπικός παράγοντας αλλαγής.

Θεματικές περιοχές

Αυτή η αυτοεπιλεγμένη πορεία θα διερευνήσει τις έννοιες και την πρακτική του σχεδιασμού για βιωσιμότητα και αναγέννηση μέσω των ακόλουθων θεματικών πεδίων:

Επίγνωση

Προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα: Κοινωνική, Οικολογική, Οικονομική και Πολιτιστική.Καινοτομία

Εισαγωγή σε ορισμένες οικολογικά συνειδητές κοινοτικές ομάδες σε όλο τον κόσμο και τις ιδέες τους για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.Δημιουργικότητα

Περιπτωσιολογικές μελέτες, ιστορίες και μαρτυρίες από ecovillages με έμφαση στις οικονομικές και πολιτιστικές πτυχές.Σχέδιο

Η διαδικασία σχεδιασμού και οι αρχές του Ολιστικού ΣχεδιασμούΣυνεργασία

Εμβάθυνση της συμμετοχής μας

Οι θεματικοί τομείς διερευνώνται σε βάθος με την υποστήριξη των ακόλουθων προβληματισμών:

 • Ποιες είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα και πώς αντιμετωπίζουν αυτές οι προκλήσεις οι βιώσιμες κοινότητες;
 • Τι βλέπουμε όταν επισκέπτεστε μια βιώσιμη κοινότητα και πώς εκφράζονται στην πράξη οι τέσσερις διαστάσεις του σχεδιασμού για τη βιωσιμότητα;
 • Πώς μπορούν οι τέχνες να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της κοινωνικής συνοχής και στην κοινωνική και προσωπική μεταμόρφωση σε βιώσιμες κοινότητες;
 • Τι είναι ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός συστημάτων και πώς το επιτυγχάνουμε;
 • Ποιες στρατηγικές και δράσεις μπορούμε να ασχοληθούμε και να ασκήσουμε τώρα να ζούμε πιο συνειδητά και αειφόρα στην κοινότητα;

Μαθησιακά αποτελέσματα

Μέχρι το τέλος αυτής της εισαγωγικής σειράς μαθημάτων θα είστε σε θέση:

 • απαριθμούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σε ολόκληρο το σύστημα και γιατί είναι σημαντικό να μάθουμε για τον αναγεννητικό σχεδιασμό, προκειμένου να ζήσουμε πιο αειφόρα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα αυτές τις προκλήσεις.
 • προσφέρουν παραδείγματα ποικίλων πρωτοβουλιών υπό την ηγεσία της κοινότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, που συγκεντρώνουν ανθρώπους που προσπαθούν να ζήσουν πιο βιώσιμα.
 • εξηγεί γιατί ο βιώσιμος σχεδιασμός της κοινότητας στοχεύει όχι μόνο στη διατήρηση ακμάζων αναγεννητικών κοινοτήτων αλλά και στην αναγέννηση ολόκληρου του ιστού ζωής που εξαρτάται από τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή μας.
 • σκεφτείτε συστημικά από άποψη σχεδιασμού, με στόχο να δημιουργήσετε ακμάζουσες ανθρώπινες κοινότητες, ενώ παράλληλα θα βελτιώσετε την υγεία ολόκληρου του συστήματος της Γης και της κοινωνίας της ζωής.
 • να αναφερθούν οι βασικές πτυχές της αλλαγής των συστημάτων αξιών και οι δεοντολογικές αρχές που διέπουν το σχεδιασμό βιώσιμων κοινοτικών και αναγεννητικών πολιτισμών.
 • να ασχοληθεί με τη δύναμη της συνεργατικής μάθησης, της συλλογικής νοημοσύνης και της σημασίας του προβληματισμού, τόσο ατομικά όσο και σε μια ομάδα.

Επίσης, θα είστε πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τα οφέλη και τη δέσμευση χρόνου που σχετίζονται με το ετήσιο πρόγραμμα Gaia Education Design for Sustainability Program, ώστε να μπορείτε να κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή εάν, μετά τη μεγάλη εικόνα, . Μετά την ολοκλήρωση της εισαγωγής θα σας δοθεί ειδική έκπτωση εάν επιθυμείτε να εγγραφείτε στο ετήσιο πρόγραμμα πιστοποίησης online.

Η επένδυσή σας

Αυτό το μάθημα ήταν εξαιρετικά ευεργετικό για μένα. Σίγουρα θα κάνω την πλήρη πορεία. Μου αρέσει να είμαι σε θέση να συνεργαστώ ελεύθερα με τις ψυχές που έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ιστός της ζωής χρειάζεται να βοηθήσει στην επούλωση και στην αποκατάσταση της λαμπρότητάς του.

Αυτό το μάθημα με έκανε εξαιρετικά θετικό. Είναι υπέροχο να δούμε όλες τις διαστάσεις στην εργασία και ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί που μαθαίνουν και εφαρμόζουν έναν νέο ορίζοντα για εμάς ως είδος.

Η άποψή μου τώρα είναι απίστευτα θετική. Αισθάνομαι ενθουσιασμένος να μάθω από διαφορετικά αισθανόμενα όντα και αισθάνομαι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο χρησιμοποιώντας συλλογική νοημοσύνη. Αγαπώ τις προκλήσεις φαίνεται ότι αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση ακόμα για την ανθρωπότητα. Είμαστε πρόκληση να αγαπάμε και να θεραπεύουμε, ώστε μόνο να κάνουμε τη ζωή καλύτερη.

Warren Rothman Εισαγωγικό μάθημα στο σχεδιασμό για βιώσιμη ανάπτυξη, 2018

Το πρόγραμμα ξεκινά μόλις εγγραφείτε και υποβάλετε την πληρωμή σας £ 47. Το μάθημα θα διαρκέσει περίπου 12-15 ώρες για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με το δικό σας ρυθμό και το χρόνο αντανάκλασης. Μόλις λάβετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα όσο συχνά θέλετε.

Εάν μετά την ολοκλήρωση επιλέγετε να συνεχίσετε το ταξίδι σας με το πλήρες πρόγραμμα των 10 μηνών, μπορείτε να ξεκινήσετε τη μελέτη στην ίδια πλατφόρμα όταν ξεκινά η επόμενη διάσταση. Το κόστος αυτού του εισαγωγικού μαθήματος μπορεί να αφαιρεθεί από την εγγραφή σας στο πλήρες πρόγραμμα διάρκειας 10 μηνών, όταν εγγραφείτε για το μακρόχρονο μάθημα.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Gaia Education was created by a group of educators called "GEESE"- Global Ecovillage Educators for a Sustainable Earth- who have been meeting over a series of workshops in order to formulate their tra ... περαιτέρω

Gaia Education was created by a group of educators called "GEESE"- Global Ecovillage Educators for a Sustainable Earth- who have been meeting over a series of workshops in order to formulate their transdisciplinary approach to education for sustainability. Διαβάστε Λιγότερα
Forres , Λίμνη Σόνκινγκαν , Prachuap Khiri Khan , Ρίο Ντε Τζανέιρο + 3 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη