Βασικές αρχές: μάθημα διαχείρισης έργου

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Ανακαλύψτε δεξιότητες διαχείρισης έργου, όπως το γράφημα Gantt, που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τον κύκλο ζωής ενός έργου.

Μάθετε πώς να οπτικοποιείτε, να σχεδιάζετε, να διαχειρίζεστε και να αξιολογείτε έργα με επιτυχία

Όποιος και αν είναι ο τύπος ή η κλίμακα του έργου σας, η επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων, σε χρόνο και προϋπολογισμό, είναι πάντα πρόκληση. Θα πρέπει να κατανοήσετε τον πλήρη κύκλο ζωής του έργου, από τον προγραμματισμό και την εκτέλεση έως το κλείσιμο.

Σε αυτό το μάθημα διαχείρισης έργου, θα ανακαλύψετε τις δεξιότητες και τις διαδικασίες για να υποστηρίξετε την επιτυχή διαχείριση έργου. Θα εξερευνήσετε βασικά εργαλεία διαχείρισης έργων, όπως το γράφημα Gantt και πώς να τα χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά.

Θα αποκτήσετε επίσης αυτοπεποίθηση με το λογισμικό διαχείρισης έργων σε Microsoft Word, Excel και Powerpoint, καθώς και εργαλεία διαχείρισης έργων που βασίζονται σε σύννεφο.

Ποια θέματα θα καλύψετε;

 • Ορισμός διαχείρισης έργου.
 • Κύκλος ζωής έργου.
 • Φάση έναρξης: καθορισμός πεδίου και στόχων, ανάλυση ενδιαφερομένων έργων.
 • Φάση σχεδιασμού: Δομή ανάλυσης εργασίας, διάγραμμα Gantt, προϋπολογισμός έργου, δημιουργία ομάδας έργου, αξιολόγηση κινδύνου έργου, μέθοδος κρίσιμης διαδρομής.
 • Φάση εκτέλεσης: εναρκτήρια συνάντηση, παρακολούθηση και έλεγχος έργου, συναντήσεις ομάδας έργων, ανάλυση κερδισμένης αξίας, κίνητρα ομάδας έργου, αξιολόγηση και κίνητρα.
 • Φάση κλεισίματος: αναθεώρηση έργου και μάθηση από κλειστά έργα.

Ποιος είναι διαπιστευμένος;

EOCCS: Αυτό το μάθημα είναι διαπιστευμένο από το EOCCS, το πρώτο διεθνές σημείο αναφοράς ποιότητας για διαδικτυακά μαθήματα στην εκπαίδευση επιχειρήσεων και διοίκησης.

Πότε θα θέλατε να ξεκινήσετε;

Τα περισσότερα μαθήματα FutureLearn εκτελούνται πολλές φορές. Κάθε διαδρομή ενός μαθήματος έχει μια καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, αλλά μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτό και να το εργαστείτε μετά την έναρξη.

 • Διαθέσιμο τώρα
 • 3 Αυγούστου 2020
 • 26 Οκτωβρίου 2020

Τι θα επιτύχετε;

Μέχρι το τέλος του μαθήματος, θα μπορείτε:

 • Περιγράψτε τις κύριες πτυχές κάθε φάσης του κύκλου ζωής του έργου.
 • Προσδιορίστε μοντέλα και πρότυπα για να βοηθήσετε τη διαχείριση του έργου.
 • Εφαρμόστε αρχές και τεχνικές αποτελεσματικής διαχείρισης έργου.
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης χρόνου, ιεράρχησης, επικοινωνίας και διαχείρισης ομάδων.

Ποιος είναι ο δρόμος;

Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε άτομα που ήδη ή πιθανόν να συμμετέχουν σε έργα επαγγελματικά ή προσωπικά. Δεν προϋποθέτει προηγούμενη διαχείριση έργου ή επιχειρηματική γνώση, αν και το ενδιαφέρον για το θέμα θα ήταν επωφελές.

Είτε είστε στην αρχή της καριέρας σας και χρειάζεστε μια εισαγωγή στο θέμα, είτε διαχειρίζεστε έργα εδώ και χρόνια και προσπαθείτε να προβληματιστείτε σχετικά με τις εμπειρίες σας, θα αξιοποιήσετε πολλά από αυτήν την επίσημη, αλλά προσανατολισμένη στην πρακτική , εμπειρία μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή, το τελικό μάθημα αξιολόγησης, την επιλεξιμότητα σας και το BA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Open University.

Αυτό το μάθημα υποστηρίζεται από το Association for Project Management (APM), το ναυλωμένο σώμα για το επάγγελμα του έργου. Η APM δεσμεύεται να αναπτύξει και να προωθήσει τη διαχείριση έργων και προγραμμάτων μέσω των ΠΕΝΤΕ Διαστάσεων του Επαγγελματισμού.

Με ποιον θα μάθετε;

Giacomo Carli

Η Giacomo είναι Ανώτερος Λέκτορας Στρατηγικής Διοίκησης στο The Open University Business School. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση έργων τόσο σε εταιρείες συμβούλων όσο και σε ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ.

Ποιος ανέπτυξε το μάθημα;

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Το Open University (OU) είναι το μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκόσμιος ηγέτης στην ευέλικτη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με αποστολή να είναι ανοιχτή σε άτομα, μέρη, μεθόδους και ιδέες.

Η Σχολή Επιχειρήσεων Open University

Πρωτοπόρος στην ευέλικτη μάθηση για πάνω από 30 χρόνια, το Open University Business School παρέχει μετασχηματιστική, υψηλής ποιότητας εκπαίδευση επιχειρήσεων και διαχείρισης που είναι εγγυημένη ποιότητα.

Εγγραφείτε σε αυτό το μάθημα

Ελεύθερος
0 $

Αναβαθμίζω
69 $

Απεριόριστος
259,99 $ για ένα έτος

Εγγραφείτε δωρεάν και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για 6 εβδομάδες

Αναβαθμίστε αυτό το μάθημα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα για όσο διάστημα είναι στο FutureLearn
 • Πρόσβαση στις δοκιμές αυτού του μαθήματος, καθώς και έντυπο και ψηφιακό Πιστοποιητικό Επιτεύγματος μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις

Αγοράστε Απεριόριστα και θα λάβετε:

 • Πρόσβαση σε αυτό το μάθημα, και εκατοντάδες άλλα σύντομα μαθήματα και δοκιμές FutureLearn για ένα χρόνο
 • Ένα εκτυπώσιμο ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης σε όλα τα σύντομα μαθήματα μόλις πληροίτε τις προϋποθέσεις
 • Η ελευθερία να διατηρείτε την πρόσβαση σε οποιοδήποτε μάθημα στο οποίο έχετε επιτύχει ένα ψηφιακό πιστοποιητικό επίτευξης, για όσο διάστημα υπάρχει το μάθημα στο FutureLearn
 • Η ευελιξία να ολοκληρώσετε την επιλογή των σύντομων μαθημάτων στον δικό σας χρόνο εντός του έτους
Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses.

Learn 100% online with world-class universities and industry experts. Develop your career, learn a new skill, or pursue your hobbies with flexible online courses. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη